Kennismaking met de islam

1. De juiste kennis over deze grote wereldcultuur ontdekken, zodat je deze beter begrijpt
  2. Weten waar de Islam ècht voor staat en waar Moslims in geloven
  3. Buren, collega´s of de samenleving in zijn geheel beter begrijpen
  4. Objectief kunnen kijken naar deze eeuwenoude godsdienst
  5. Kennis van de verschijningsvormen, stromingen, gebruiken, plichten en rituele praktijken

Islamdeskundige, een beroep met toekomst!

De laatste jaren is er steeds meer te doen rondom de Islam en de interpretatie van de Heilige Koran. Hierbij wordt de Islam vaak ten onrechte gelinkt aan Moslimextremisme. Wil jij weten waar de Islam ècht voor staat en waar Moslims in geloven? Schrijf je dan in voor onze cursus Kennismaking met de Islam en ontdek het! Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het ontstaan en verbreiding van de islam, de traditionele geschiedenis, de islam na de Profeet, de islam in de westerse metropool, kosmologie, organisatie en verschijningsvormen, de vijf belangrijkste geloofsartikelen, Umma, de gemeenschap van gelovigen, martelaarschap en passie, verborgenheid en het eind der tijden, gerechtigheid en onderdrukking, de mystiek van de islam, gebruiken en riten, mystieke filosofie en poëzie, vernieuwing in de moderne Islam, en het ontstaan van het islamitisch recht.

Wil jij alles weten over de Islam? Volg dan nu de cursus Kennismaking met de Islam. Door onze unieke studiemethode word je in korte tijd een Islam-kenner. Tijdens de cursus geniet je van de professionele begeleiding van een Islamoloog met jarenlange ervaring en diepgaande kennis van dit geloof!

• Islamdeskundige
  • Cultuurhistoricus Islam
  • Gids islamitische cultuur

• Anderen uitleg geven over de Islam
  • Inzicht geven in de islam in combinatie met Europa en de politiek
  • Begrip tonen voor de islamitische gemeenschap

• Moslims in Nederland
  • Het ontstaan en verbreiding van de islam
  • De traditionele geschiedenis
  • De islam na de Profeet
  • Europa en de islam
  • De islam en politiek
  • De islam in de westerse metropool
  • Kosmologie, organisatie en verschijningsvormen
  • Centrale geloofsvoorstellingen
  • De vijf belangrijkste geloofsartikelen
  • Umma, de gemeenschap van gelovigen
  • Plichten en de rituele praktijken
  • Ibâdât, de vijf plichten of zuilen
  • De islamitische gemeenschap
  • Islam en seksualiteit
  • Richtingen en stromingen binnen de islam
  • Meerderheden en minderheden
  • Martelaarschap en passie
  • Verborgenheid en het eind der tijden
  • Gerechtigheid en onderdrukking
  • De mystiek van de islam
  • De sjeik en de novice
  • Gebruiken en riten
  • Mystieke filosofie en poëzie
  • Vernieuwing in de moderne islam
  • Het ontstaan van het islamitisch recht
  • Hedendaagse toepassingen van het islamitisch recht
  • Wetenschap in de islamitische samenleving
  • Architectuur en kunst

Jacoba De Zwaef

Jacoba de Zwaef is docent Wereldgodsdiensten en Kennismaking met de Islam

Goed om te weten over deze cursus Kennismaking met de islam

Materiaal Nodig?

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kennismaking met de islam direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kennismaking met de islam.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 229.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 247.32 euro in plaats van 229.00 euro. Je bespaart dus 18.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Kennismaking met de islam