Opleiding

OPLEIDING

Kinderboeken Illustreren

Wil jij...

 1. Jouw droom uit laten komen en je eigen kinderboekje uitbrengen
 2. Jouw ideeën omzetten in boeiende illustraties
 3. Leren over figuren tekenen, kleurenleer en compositie gebruiken
 4. Je werk op professionele wijze kunnen verkopen
 5. Zelfstandig illustrator worden van kinderboeken

Illustrator kinderboeken, een beroep met toekomst!

Jip, Janneke, Winnie en Sneeuwwitje zijn op zoek naar een nieuwe compagnon. Voor jou ligt een leeg vel papier. Teken jij hét nieuwe kinderverhaal?

Als je een creatieve geest hebt en je makkelijk verplaatst in de belevingswereld van kinderen, is dit de opleiding voor jou. Eerst kijken we hoe kinderboeken in de loop der tijd zijn geëvolueerd. Vervolgens mag je zelf aan de slag. Door veel te tekenen ontdek je hoe je vanuit jouw waarneming en verbeelding een geslaagde illustratie op papier zet.

Tegen het einde van de opleiding heb je als illustrator een mooi portfolio bij elkaar getekend en kun je goed voorbereid aankloppen bij uitgevers. Wie weet ligt jouw werk binnenkort al bij kinderen op het nachtkastje. Lijkt dat je wat? Schrijf je dan snel in voor de thuisstudie Kinderboeken Illustreren!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

kinderboeken, illustratie, illustrator, creatief, tekenen, tekenaar, portfolio, kinderfiguren, kinderverhalen maken, prentenboek, kinderboekje maken

Toekomstmogelijkheden

 • Zelfstandig illustrator (vrij of in opdracht)
 • Illustrator in loondienst, bijvoorbeeld bij een uitgeverij

Vaardigheden

 • Kennis van kinderboeken en illustraties
 • Je hebt je eigen stijl ontwikkeld
 • Je kunt ideeën uitwerken tot verhalen 
 • Vrij of in opdracht kunnen illustreren
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Evolutie van het prentenboek
 • Soorten kinderboeken
 • Informatie vanuit de waarneming
 • Figuren tekenen
 • Van waarneming naar verbeelding
 • Materialen
 • Kleurenleer
 • Compositie
 • Van idee tot illustratie

kinderboeken, illustratie, illustrator, creatief, tekenen, tekenaar, portfolio, kinderfiguren, kinderverhalen maken, prentenboek, kinderboekje maken

Onze docenten

Tine Brouw

Docent Tine Brouw is als sinds kleins af aan geïntrigeerd door beelden en tekenen. Wat ooit als kind begon als een hobby, groeide uit tot een passie en resulteerde in een diploma Hoger Kunstonderwijs.
 
"Al vele jaren tracht ik mijn passie over te brengen op anderen. Met deze cursus hoop ik dat je het plezier van het tekenen zal ontdekken. Tekenen start vanuit je ogen en je buik. Tekenen is op papier zetten wat je ziet en wat je voelt. Potlood en penseel zijn je instrumenten. Ze zijn het verlengde van je handen, je polsen, je schouders, je lichaam."
 
"Ik wens je heel veel tekengenot en grenzeloze inspiratie."

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Kinderboeken Illustreren

Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Heb ik eigen materialen nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van de benodigde materialen voor eigen rekening.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kinderboeken Illustreren direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Juist voor dit soort creatieve beroepen adviseren we je om een portfolio te onderhouden. Hierin bewaar je al jouw gemaakte ontwerpen en profileer jij je als professional.

Examen en diploma

Voor deze thuisstudie hoef je geen examen op locatie af te leggen. Je sluit deze studie af met een uitgebreide eindopdracht die bestaat uit verschillende onderdelen: het maken van een motivatiebrief, website, digitaal portfolio en visitekaartje. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kinderboeken Illustreren.

kinderboeken, illustratie, illustrator, creatief, tekenen, tekenaar, portfolio, kinderfiguren, kinderverhalen maken, prentenboek, kinderboekje maken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 199.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 214.92 euro in plaats van 199.00 euro. Je bespaart dus 15.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 31.23 -
 3. € 31.23 -
 4. € 31.23 -
 5. € 31.23 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Kinderboeken Illustreren

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT