Kinderboeken Illustreren

3. Leren over figuren tekenen, kleurenleer en compositie gebruiken
  4. Je werk op professionele wijze kunnen verkopen
  5. Zelfstandig illustrator worden van kinderboeken

Illustrator kinderboeken, een beroep met toekomst!

Ben jij creatief en dol op kinderverhalen? Dan is dit de opleiding voor jou! Ervaring met tekenen is niet vereist, want juist beginners kunnen de leukste illustraties maken die door hun eenvoudige manier van tekenen heel herkenbaar zijn voor kinderen. Toch is dit geen basiscursus in tekenen en schetsen, maar een opleiding die je kennis laat maken met de wereld van kinderboeken. Je zal tegen het einde van de opleiding een mooi portfolio bij elkaar hebben getekend waarmee je goed voorbereid kunt aankloppen bij uitgevers. Stel je eens voor hoe mooi het zou zijn als jouw werk straks bij kinderen op het nachtkastje ligt!

• Zelfstandig illustrator (vrij of in opdracht)
  • Illustrator in loondienst, bijvoorbeeld bij een uitgeverij

• Kennis van kinderboeken en illustraties
  • Je hebt je eigen stijl ontwikkeld
  • Je kunt ideeën uitwerken tot verhalen
  • Vrij of in opdracht kunnen illustreren

• Evolutie van het prentenboek
  • Soorten kinderboeken
  • Informatie vanuit de waarneming
  • Figuren tekenen
  • Van waarneming naar verbeelding
  • Materialen
  • Kleurenleer
  • Compositie
  • Van idee tot illustratie

Tine Brouw

Docent Tine Brouw is als sinds kleins af aan geïntrigeerd door beelden en tekenen. Wat ooit als kind begon als een hobby, groeide uit tot een passie en resulteerde in een diploma Hoger Kunstonderwijs.

"Al vele jaren tracht ik mijn passie over te brengen op anderen. Met deze cursus hoop ik dat je het plezier van het tekenen zal ontdekken. Tekenen start vanuit je ogen en je buik. Tekenen is op papier zetten wat je ziet en wat je voelt. Potlood en penseel zijn je instrumenten. Ze zijn het verlengde van je handen, je polsen, je schouders, je lichaam."

"Ik wens je heel veel tekengenot en grenzeloze inspiratie."

Goed om te weten over deze cursus Kinderboeken Illustreren

Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Heb ik eigen materialen nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van de benodigde materialen voor eigen rekening.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kinderboeken Illustreren direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Juist voor dit soort creatieve beroepen adviseren we je om een portfolio te onderhouden. Hierin bewaar je al jouw gemaakte ontwerpen en profileer jij je als professional.

Voor deze thuisstudie hoef je geen examen op locatie af te leggen. Je sluit deze studie af met een uitgebreide eindopdracht die bestaat uit verschillende onderdelen: het maken van een motivatiebrief, website, digitaal portfolio en visitekaartje. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kinderboeken Illustreren.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 199.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 214.92 euro in plaats van 199.00 euro. Je bespaart dus 15.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Kinderboeken Illustreren