Opleiding

OPLEIDING

Kinderpsychologie (Inleiding)

Wil jij...

 1. Graag met kinderen werken en ze helpen bij hun problemen
 2. Leren over de vaardigheden die een kind zich eigen moet maken
 3. Leren over specifieke opvoedingsmoeilijkheden- en oplossingen
 4. Meer weten over het beroep kinderpsycholoog
 5. Aan de slag als kindercoach

Kindercoach, een beroep met toekomst!

Wil jij graag met kinderen werken en ze helpen bij hun problemen? Dan is onze professionele opleiding tot Kinderpsychologie misschien iets voor jou! Je leert wat er komt kijken bij het beroep van de psycholoog en kunt na deze cursus beter inschatten of de volledige studie echt bij jou past voordat jij je vastlegt voor een langere periode. Met deze thuisstudie leer je o.a. alles over de ontwikkeling van het kind, de vaardigheden die een kind zich eigen moet maken, specifieke opvoedingsmoeilijkheden en oplossingen, autisme, tips voor ouders: het opvoeden en toegepaste therapie. Maak werk van je passie! Zet vandaag de eerste stap en schrijf je in!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden

 • Meer weten over het beroep kinderpsycholoog
 • Aan de slag als kindercoach

Vaardigheden

 • Specifieke opvoedingsmoeilijkheden en oplossingen
 • Tips voor ouders: het opvoeden
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • De ontwikkeling van het jonge kind
 • De vaardigheden die een kind zich eigen moet maken
 • Specifieke opvoedingsmoeilijkheden en oplossingen
 • Taal
 • Tips voor ouders: het opvoeden
 • Ontwikkelingspychologie

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Kinderpsychologie (Inleiding)

Mag ik na deze studie als kinderpsycholoog aan de slag?
Onze opleiding leert je de basis en laat je kennismaken met kinderpsychologie. Psycholoog is in Nederland een beschermd beroep, je mag je dus niet zomaar (kinder)psycholoog noemen. Met ons diploma mag je wel als (kinder)coach aan de slag. Twijfel je over een HBO of WO opleiding voor kinderpsycholoog? Dan is deze studie de perfecte voorbereiding.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kinderpsychologie (Inleiding) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kinderpsychologie (Inleiding).

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van ISO 9001:2015.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 219.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 236.52 euro in plaats van 219.00 euro. Je bespaart dus 17.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 36.63 -
 3. € 36.63 -
 4. € 36.63 -
 5. € 36.63 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 8 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Mental Coach (Allround) bespaar je maar liefst € 2178. Een echte aanrader dus!

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Mental Coach (Allround)

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig mental coach, life coach of stresscoach
 • Personal coach bij een sportschool
 • Mental coach in het bedrijfsleven
 • Workshops geven rondom één van de genoemde thema's

Info over deze allround opleiding

De module Praktische Psychologie vertelt je alles over de relatie tussen de hersenen en het gedrag van mensen. Daarnaast doorloop je de verschillende ontwikkelingsfases van de mens. Je hebt hierbij aandacht voor zowel de cognitieve, sociale als emotionele ontwikkeling. Op die manier leer je meteen de mens in zijn geheel bekijken.

De Allround opleiding Mental Coach gaat verder met de module Life Coach. Als Life Coach ondersteun je mensen in hun dagelijkse leven. Dit kan o.a. betrekking hebben op hun carrière, hun gezinsleven of hun sociale netwerken. Je leert hoe je het zelfvertrouwen van je cliënten opbouwt en hen ondersteunt bij hun verdere ontplooiing.

Tijdens de boeiende module Gesprekstechnieken verbeter je jouw gespreksvaardigheden. Na afloop voel je je zelfverzekerd in elke situatie. Zo sta je sterker in je schoenen tijdens een sollicitatie, handel je probleemloos klachten af en kan je beter omgaan met conflicten.

Vervolgens volg je de module Stress Coach. Stress kan een verlammend effect hebben en mensen op lange termijn naar beneden halen. Als Stresscoach ga jij mensen begeleiden en er weer bovenop helpen. Je leert ze om zich weerbaar op te stellen en stress om te zetten in positieve energie!

Als laatste volg je een module naar keuze waarbij je kiest tussen Kinderpsychologie, waarbij je o.a. alles leert over de ontwikkeling van het kind, de vaardigheden die een kind zich eigen moet maken, specifieke opvoedingsmoeilijkheden en oplossingen, autisme, tips voor ouders: het opvoeden, en toegepaste therapie, óf Sportpsychologie. Hier leer je alles over sport en motivatie, concentratie, emoties en gevoelens, coaching van jeugdige sporters, de sportcoach, teambuilding, omgaan met blessures, attributies, lichaamsbeweging verplaatst de geest, omgaan met conflicten, en de ontwikkeling van sporttalent tot topsporter.

Programma

Module 1: Praktische Psychologie (Basis)
Module 2: Life Coach
Module 3: Gesprekstechnieken
Module 4: Stresscoach
Keuzevak 1: Kinderpsychologie (Inleiding)
Keuzevak 2: Sportpsychologie (Basis)
Word Mental coach

  Diploma

  Thuisstudie

  1290.00 euro

Kinderzorg (Allround)

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig kindercoach of in loondienst
 • Werken in de kinderopvang
 • Werken als oppas

Info over deze allround opleiding

Ben jij dol op kinderen en wil je het liefst de hele dag met ze werken? Volg dan de opleiding Allround Kinderzorg en leer alle aspecten van de kinderzorg.

In de eerste module, Kinderpsychologie, leer je o.a. alles over de ontwikkeling van het kind, de vaardigheden die een kind zich eigen moet maken, specifieke opvoedingsmoeilijkheden en oplossingen, autisme, tips voor ouders: het opvoeden en toegepaste therapie.

Vervolgens volg je module Kindercoach. In deze module leer je te werken met kinderen en ze te helpen met hun problemen en leert o.a. alles over coaching, de valkuilen van coaching, en bewust coachen.

Module Kinderopvang leert je o.a. alles over het ontstaan van kinderopvang, regelgeving en instanties kwaliteit Kinderopvang.

Alles weten over de toepassingsmogelijkheden van Levensreddend handelen bij kinderen, hoe te handelen bij vergiftiging, de verschillende soorten wonden en letsels behandelen, levensbedreigende en niet-levensbedreigende kinderziektes en meer? Dat leer je tijdens module Levensreddend handelen kinderen!

Als laatste module kies je uit Kindervoeding, waarbij je o.a. alles leert over zelf voedingsschema’s opstellen, voeding bij de zwangerschap, de voordelen van gezonde voeding, borstvoeding en voeding voor de zuigeling, babyvoeding en bijvoeding en voedingsschema’s per leeftijd. Óf Kinderyoga waarbij je onder begeleiding van een professionele instructeur met jarenlange ervaring alles te weten komt over: de theorie achter Yoga en het voorbereiden van een les, alles over chakra’s, mudra’s, asana’s, meditatie en visualisatie.

Werk jij over een tijdje iedere dag met kinderen? Schrijf je dan vandaag nog in voor de opleiding Allround Kinderzorg!

Programma

Module 1: Kinderpsychologie (Inleiding)
Module 2: Kindercoaching
Module 3: Kinderopvang starten (Basis)
Module 4: Levensreddend Handelen voor Kinderen
Keuzevak 1: Kinderyoga
Keuzevak 2: Kindervoedingadviseur
Word Allround kinderverzorger

  Diploma

  Thuisstudie

  1290.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Kinderpsychologie (Inleiding)

InschrijvenContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT