Kinderverhalen Schrijven

3. Jouw creativiteit ontplooien
  4. Op eigen tempo studeren, waar en wanneer je maar wilt
  5. Gaan schrijven als zelfstandig auteur van kinderboeken

Auteur kinderboeken, een beroep met toekomst!

Zit jij vol fantastische verhalen en zou je die het liefst op een professionele manier wereldkundig maken? Kijk dan een naar onze opleiding Kinderverhalen schrijven. Je studeert op je eigen tempo en je wordt begeleid door een ervaren schrijver. Je leert hoe je inspiratie krijgt en omzet naar een verhaal, hoe je boeiende personages creëert, en hoe je uiteindelijk je verhalen kunt publiceren. Zet vandaag de eerste stap en maak van je hobby je beroep! Word schrijver!

kind, kinderen, kinderboeken, auteur kinderboeken, schrijver, schrijfster, kinderverhalen schrijven, personages ontwikkelen, verhalen publiceren, blogs schrijven, ouders, kinderwebsite, kindermagazine, illustratie, sprookjes, prentenboek, verhalen recense

• Aan de slag als auteur in dienst van een uitgeverij
  • Werken voor een website, blog of magazine dat zich bezig houdt met ouders en kinderen
  • Gaan schrijven als zelfstandig auteur van kinderboeken

• Inzicht verkrijgen in het kinderboekenlandschap
  • Tekst en illustratie op de juiste manier inzetten
  • Kennis van sprookjes
  • De juiste hoofdpersoon kiezen
  • Een scenario voor een prentenboek bedenken
  • Spelen met tijd
  • Humor toepassen
  • Dialogen schrijven
  • De juisten woordenschat gebruiken
  • Een goede titel verzinnen
  • In opdracht schrijven
  • Verhalen recenseren
  • Een goede schrijfroutine hanteren
  • Starten als zelfstandig auteur van kinderenboeken

• Waarom zou jij kinderverhalen schrijven?
  • Het kinderboekenlandschap
  • Tekst en illustratie: een bijzondere samenwerking
  • Sprookjes: een apart genre
  • Een verhaal staat of valt bij de keuze van de hoofdpersoon
  • Hoe bedenk je een scenario voor een prentenboek?
  • Spelen met tijd
  • Humor
  • Dialogen schrijven
  • Wat met de woordenschat?
  • Kies een goede titel
  • Waar naartoe met mijn verhalen?
  • In opdracht schrijven
  • Verhalen recenseren
  • Nog enkele bijzondere genres
  • Een goede schrijfroutine

Sandrine Lambert

Onze lesgever van dienst is auteur, illustrator en freelance docente. Sandrine Lambert heeft zelf een aantal jaren in het kleuteronderwijs gewerkt en die praktijkkennis is onnavolgbaar. “Zo ben ik in staat geweest een vermakelijke en praktische cursus Kinderverhalen Schrijven uit te werken”, zo vertelt Sandrine. “Al bijna 20 jaar schrijf ik zelf kinderboeken en vaak voorzie ik ze ook zelf van toepasselijke illustraties.” Hierdoor heeft ze ook ervaring met het uitgeven van boeken.

Maar haar creatieve inspiratie gaat nog verder dan dat. Zij is de geknipte persoon om jou de kneepjes van het gedichten schrijven aan te leren. En tot slot brengt ze jou ook graag de artistieke vaardigheden van het aquarellen bij. Vergeet in elke geval je creativiteit niet mee te nemen!

Goed om te weten over deze cursus Kinderverhalen Schrijven

Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kinderverhalen Schrijven direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kinderverhalen Schrijven.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Kinderverhalen Schrijven