Opleiding

OPLEIDING

Klantgericht Communiceren

Wil jij...

 1. Weten hoe je perfect communiceert met klanten via telefoon of face to face
 2. In staat zijn om klachten professioneel af te handelen en steeds empathie te tonen
 3. Weten hoe je de specifieke behoeftes van klanten herkent
 4. Werken op de afdeling klantenservice binnen een bedrijf
 5. Werken in de PR

Specialist klantcommunicatie, een beroep met toekomst!

Hoe ga je om met klanten? Een vraag die vele antwoorden heeft. Want elke klant is anders. De manier waarop je met hen communiceert, is beslissend voor een succesvolle samenwerking of verkoop. Dankzij deze praktijkgerichte cursus leer je verschillende manieren waarop jij met klanten omgaat.

Samen met een topdocent doorloop je alle stappen van een succesvolle interactie. Zowel de communicatie via de telefoon als face to face. Je ontdekt hoe je met klachten omgaat, empathie opbrengt en alle andere do’s and don’ts. Zo bevorder je niet alleen de relatie met de klant, maar ook het imago van je bedrijf. Want goede communicatie en klantgerichtheid blijven de musts voor elke onderneming!

Schrijf je nu in voor deze spraakmakende cursus!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Certificaat

  Klassikaal

  1 les

  8 lesuren

  209.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Klantgericht Communiceren

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Amsterdam06/09/201906/09/201909u00 - 17u00Vrij
Arnhem30/09/201930/09/201909u00 - 17u00Maa
Groningen05/10/201905/10/201909u00 - 17u00Zat
Eindhoven25/10/201925/10/201909u00 - 17u00Vrij
Utrecht09/11/201909/11/201909u00 - 17u00Zat
Rotterdam21/11/201921/11/201909u00 - 17u00Don
Breda04/12/201904/12/201909u00 - 17u00Woe

PROGRAMMA

klanten, advies, omgaan, klachten, telefoon, face-to-face, klantenonthaal, communicatie, klantvriendelijkheid, opleiding, diploma, B2B, cursus, empathie, boze klanten, klantgerichtheid,klachten behandelen

Toekomstmogelijkheden

 • Werken op de afdeling klantenservice binnen een bedrijf
 • Werken in de PR
 • Werken in de sales
 • Doorgroeien naar manager klantenservice

Vaardigheden

 • Jij weet hoe je perfect communiceert met klanten via telefoon of face to face
 • Jij bent in staat om klachten professioneel af te handelen en steeds empathie te tonen
 • Jij gedraagt je als het uithangbord van je firma en gaat steeds voor klantgerichtheid
 • Jij weet hoe je de specifieke behoeftes van klanten herkent en kan deze ook gebruiken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Hoe gedraag je jezelf naar klanten toe
 • Welke verschillende types klanten zijn er
 • Doelstellingen maken voor klanten en deze realiseren
 • Hoe ga je om met lastige vragen of moeilijke situaties
 • Overtuigen zonder te manipuleren
 • Gesprekstechnieken voor een succesvol klantengesprek
 • Vaardigheden om klantgerichter te handelen
 • Win-winsituaties creëren voor jezelf en je klanten
 • Nee zeggen zonder klanten te verliezen
 • Correcte service verlenen zonder grenzen van het bedrijf te overschrijden

klanten, advies, omgaan, klachten, telefoon, face-to-face, klantenonthaal, communicatie, klantvriendelijkheid, opleiding, diploma, B2B, cursus, empathie, boze klanten, klantgerichtheid,klachten behandelen

Onze docenten

Yvonne Fortgens

Ik ben Yvonne, aangenaam! Ik woon samen met mijn man en Jack Russel Joep in het Westland. Ik heb een voorliefde voor het Bourgondische leven en het strand.

Met een achtergrond in de (exclusieve) hospitality en jarenlange werkervaring als commercieel trainer, zit gastvrijheid en ondernemen in mijn bloed. Daarnaast bezocht ik in mijn vrije tijd regelmatig beautysalons. Enkele jaren geleden besloot ik onder meer door een flinke reorganisatie een carrière switch te maken. Ik volgde mijn hart en besloot mijn eigen beautysalon te openen en dit te combineren met freelance trainer/docentschap.

Je ziet het; afwisseling is een absolute drijfveer voor mij. Daarom help ik mijn echtgenoot met de online marketing van zijn succesvolle wijnhandel. Ik verzorg de sociale media en onderhoud de websites van onze bedrijven. Zo kan ik alles wat ik leuk vind met elkaar combineren. Ik kijk ernaar uit je binnenkort te ontmoeten!

Silvia Dragt

"Mijn naam is Silvia Dragt en mijn missie is om via de muziek die ik maak, volwassenen en kinderen weer in verbinding te brengen met wie ze in de essentie zijn."

Silvia is een duizendpoot: niet alleen beheerst ze de kunst van de creatieve therapie, ze is een geboren coach en ze blinkt uit in andere vakgebieden.

Angéla Tromer

Ik ben Angéla Tromer, woon in Haarlem, getrouwd en heb inmiddels 2 uitwonende studerende dochters. Ik ben een ervaren trainer/docent en geef meer dan 15 jaar trainingen op het gebied van managementvaardigheden, persoonlijke ontwikkeling, communicatie en gedrag. Mijn kracht en professionaliteit ligt in mijn enthousiasme en de sturing op het proces waardoor de intrinsieke motivatie van de ander wordt aangesproken. Hierdoor is er weinig ruimte voor vrijblijvendheid. Ik ben een goed luisteraar en weet op pragmatische en empathische wijze de vinger op de zere plek te leggen. Hierdoor breng ik de deelnemers van elke training/opleiding verder in hun persoonlijke ontwikkeling. Afwisseling van bewustwording, theorie en praktisch oefenen helpt deelnemers om de nieuwe vaardigheden direct toe te passen in hun dagelijkse werkzaamheden. Voor iedere deelnemer een maatwerk toepassing!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Klantgericht Communiceren

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Ik zie geen startdata. Wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Klantgericht Communiceren bestaat uit 1 les. Elke les duurt 8 uur en valt op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Klantgericht Communiceren vind je alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les ontvang je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Door op de lesdag(en) aanwezig te zijn, ben jij er zeker van dat je een certificaat ontvangt. Wegens de duur van de opleiding sluiten we deze niet af met een examen.

klanten, advies, omgaan, klachten, telefoon, face-to-face, klantenonthaal, communicatie, klantvriendelijkheid, opleiding, diploma, B2B, cursus, empathie, boze klanten, klantgerichtheid,klachten behandelen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 45.72 - Startdatum van je opleiding
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT