Kok-Restauranthouder

1. Professioneel aan de slag gaan als gepassioneerd kok in een restaurant, of je eigen zaak openen
  2. Alles leren over verse ingrediënten, hoe je ze uitzoekt en overheerlijk klaarmaakt
  3. Deskundig kunnen pocheren, bakken, braden, grillen, koken, stoven, roken, pekelen,... noem maar op
  4. Van jouw hobby je beroep maken
  5. Op je eigen tempo studeren, waar en wanneer je maar wilt

Kok, een beroep met toekomst!

Word jij ook gelukkig van koken en dineren?

Word jij ook zo gelukkig van lekker koken en dineren? En zou je dolgraag andere mensen gelukkig maken met eten door als kok te werken of door een restaurant te openen? Schrijf je dan in voor onze opleiding Kok – Restauranthouder! Je studeert op je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren gastronoom. Je leert alles over het starten met je eigen zaak, keukentechnologie, warenkennis, serveerkunde, drankenkennis, sociaal en fiscaal recht, keukenuitrusting en apparatuur. Maak van je passie je beroep, schrijf je in voor de opleiding Kok – Restauranthouder!

• Werken als zelfstandig kok
  • Werken als kok in loondienst
  • Geven van workshops

• Je eigen restaurant of eethuis starten
  • Gerechten koken
  • Gerechten serveren
  • Gasten adviseren over drank
  • Op de juiste manier omgaan met de apparaten in de keuken

• Starten met je eigen zaak
  • Keukentechnologie
  • Warenkennis
  • Serveerkunde
  • Drankenkennis
  • Sociaal en fiscaal recht
  • Keukenuitrusting en apparatuur

Bart Joos

Als je een opleiding Kok-Restauranthouder volgt, dan willen wij in eerste instantie dat de docent een berg aan praktijkervaring kan overbrengen. Docent Bart Joos voldoet met glans aan deze eigenschap.

”Dankzij meer dan 10 jaar werkervaring als chef-kok en restauranthouder ben ik in staat op te treden als ervaringsdeskundige en adviseur op dit vlak”, vertelt Bart. “Aanvankelijk ben ik in loondienst begonnen, maar al gauw zag ik in wat de voordelen waren om als zelfstandige te werken, ook al ging dat gepaard met vallen en opstaan”. Deze nuttige bagage wil Bart dan ook maar al te graag delen met zijn cursisten.

Goed om te weten over deze cursus Kok-Restauranthouder

Kan ik als zelfstandig kok aan de slag?
Ja, met ons diploma mag jij starten als zelfstandig kok!
Hoe werkt deze thuisstudie?
Je ontvangt het studiemateriaal in een nette lesmap én digitaal. Hiermee ga je thuis zelf aan de slag, op je eigen tempo. Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Je hebt een jaar lang toegang tot het online studentenplatform met begeleiding van jouw persoonlijke docent. Hier kun je terecht met vragen over de lesstof en oefeningen, en voor eventuele aanvullende informatie. Heb je langer nodig voor je opleiding? Dan betaal je 99 euro voor een jaar extra begeleiding van jouw docent. Wanneer jij er klaar voor bent om jouw examen af te leggen, plan je deze in via jouw studentenprofiel. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Een (her)examen afleggen is in het lesgeld inbegrepen. Geslaagd? Gefeliciteerd! Je ontvangt jouw diploma binnen een week per post.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf eventuele materialen en benodigdheden hiervoor te verzorgen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kok-Restauranthouder direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kok-Restauranthouder.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 419.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 452.52 euro in plaats van 419.00 euro. Je bespaart dus 33.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Kok-Restauranthouder