Opleiding

OPLEIDING

Kok-Restauranthouder

Wil jij...

  1. Professioneel aan de slag gaan als gepassioneerd kok in een restaurant, of je eigen zaak openen
  2. Alles leren over verse ingrediënten, hoe je ze uitzoekt en overheerlijk klaarmaakt
  3. Deskundig kunnen pocheren, bakken, braden, grillen, koken, stoven, roken, pekelen,... noem maar op
  4. Van jouw hobby je beroep maken
  5. Op je eigen tempo studeren, waar en wanneer je maar wilt

Kok, een beroep met toekomst!

 

Word jij ook gelukkig van koken en dineren?

Word jij ook zo gelukkig van lekker koken en dineren? En zou je dolgraag andere mensen gelukkig maken met eten door als kok te werken of door een restaurant te openen? Schrijf je dan in voor onze opleiding Kok – Restauranthouder! Je studeert op je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren gastronoom. Je leert alles over het starten met je eigen zaak, keukentechnologie, warenkennis, serveerkunde, drankenkennis, sociaal en fiscaal recht, keukenuitrusting en apparatuur. Maak van je passie je beroep, schrijf je in voor de opleiding Kok – Restauranthouder!
  • Studeer thuis op je eigen tempo
  • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
  • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
  • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  419.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden

  • Werken als zelfstandig kok
  • Werken als kok in loondienst
  • Geven van workshops

Vaardigheden

  • Je eigen restaurant of eethuis starten
  • Gerechten koken
  • Gerechten serveren
  • Gasten adviseren over drank
  • Op de juiste manier omgaan met de apparaten in de keuken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

  • Starten met je eigen zaak
  • Keukentechnologie
  • Warenkennis
  • Serveerkunde
  • Drankenkennis
  • Sociaal en fiscaal recht
  • Keukenuitrusting en apparatuur

Onze docenten

Bart Joos

Als je een opleiding Kok-Restauranthouder volgt, dan willen wij in eerste instantie dat de docent een berg aan praktijkervaring kan overbrengen. Docent Bart Joos voldoet met glans aan deze eigenschap.
 
”Dankzij meer dan 10 jaar werkervaring als chef-kok en restauranthouder ben ik in staat op te treden als ervaringsdeskundige en adviseur op dit vlak”, vertelt Bart. “Aanvankelijk ben ik in loondienst begonnen, maar al gauw zag ik in wat de voordelen waren om als zelfstandige te werken, ook al ging dat gepaard met vallen en opstaan”. Deze nuttige bagage wil Bart dan ook maar al te graag delen met zijn cursisten.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Kok-Restauranthouder

Kan ik als zelfstandig kok aan de slag?
Ja, met ons diploma mag jij starten als zelfstandig kok!
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Hoe werkt deze thuisstudie?
Je ontvangt het studiemateriaal in een nette lesmap én digitaal. Hiermee ga je thuis zelf aan de slag, op je eigen tempo. Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Je hebt een jaar lang toegang tot het online studentenplatform met begeleiding van jouw persoonlijke docent. Hier kun je terecht met vragen over de lesstof en oefeningen, en voor eventuele aanvullende informatie. Heb je langer nodig voor je opleiding? Dan betaal je 99 euro voor een jaar extra begeleiding van jouw docent. Wanneer jij er klaar voor bent om jouw examen af te leggen, plan je deze in via jouw studentenprofiel. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Een (her)examen afleggen is in het lesgeld inbegrepen. Geslaagd? Gefeliciteerd! Je ontvangt jouw diploma binnen een week per post.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf eventuele materialen en benodigdheden hiervoor te verzorgen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Kok-Restauranthouder direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Kok-Restauranthouder.

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van ISO 9001:2015.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 419.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 452.52 euro in plaats van 419.00 euro. Je bespaart dus 33.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

  1. € 180.00 -
  2. € 68.13 -
  3. € 68.13 -
  4. € 68.13 -
  5. € 68.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Kok-Restauranthouder

InschrijvenContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT