Konijnenverzorger

3. Kennis van het bewegingsstelsel: botten, spieren en gewrichten
  4. Een opleiding volgen waar en wanneer je maar wilt
  5. Werken in een dierenwinkel

Konijnenverzorger, een beroep met toekomst!

Zijn konijnen je favoriete dieren en wil je konijnengedrag leren begrijpen?

Hoe communiceren konijnen? Waarom stampen, likken, tandenknarsen ze? Wat als het konijn agressief is? Hoe komt dit? Aan de manier waarop konijnen snuffelen, slapen en wassen kun je een hele hoop aflezen. Naast het gedrag, verdiep je je in de anatomie van het konijn en hoe de voortplanting verloopt. Weet jij trouwens met welk dieet het konijn helemaal happy is?

Konijnen zijn slimme en gevoelige dieren. Je kunt ze veel dingen leren, maar zijn ook vatbaar voor ziektes. Je gaat ontdekken welke signalen alarmerend zijn. Er zijn veel verschillende konijnenrassen. Kun jij een Vlaamse reus of hangoor herkennen?

• Aan de slag als konijnenverzorger
  • Bunnysitter/ konijnenoppas
  • Werken in een (konijnen)asiel of konijnenopvang

• Je begrijpt konijnengedrag
  • Je hebt kennis van van (de juiste) voeding voor konijnen
  • Je kent de anatomie van het konijn
  • Je kunt een gezondheidscheck bij het konijn uitvoeren
  • De verzorging is bij jou in goede handen
  • Kennis van de juiste huisvesting van een konijn
  • Je hebt inzicht in de verschillende rassen

• Geschiedenis en herkomst van het konijn
  • Gedrag
  • Spijsvertering, voortplaning en ademhaling
  • Het urinair stelsel en zenuwstelsel
  • Voeding
  • Het bewegingsstelsel: botten, spieren en gewrichten
  • Het integument
  • Het circulatiestelsel
  • Algemeen onderzoek: hoe ziet een gezond konijn eruit?
  • Welke ziektes en aandoeningen kunnen konijnen krijgen?
  • Verzorging
  • Aanschaf: waar en waarom een konijn kopen?
  • Huisvesting
  • Rassenleer

Astrid Hanegreefs

Enkel een gediplomeerde dierenarts kan een cursist de juiste verzorging aanleren van een dier. Zo heeft onze docent Astrid Hanegreefs er haar specialiteit van gemaakt om mensen om te scholen tot bijvoorbeeld volwaardig Konijnenverzorger. Maar ook als je een diepgaande cursus EHBO voor Dieren wil volgen, ben je bij Astrid aan het juiste adres.Daarnaast is ze ook helemaal bezeten van bijen en imkerij. Vanuit haar eigen ervaring leert ze jou ook hiervan de kneepjes van het vak.

Astrid gelooft in levenslang leren: “Daarom volg ik nog ieder jaar zelf bijscholingen, zodat ik die kennis ook weer kan overdragen aan mijn cursisten.” Ook is zij lid van diverse beroepsorganisaties, zodat ze op de hoogte is van de laatste nieuwtjes.

Goed om te weten over deze cursus Konijnenverzorger

Moet ik zelf een konijn meenemen voor het examen?
Bij deze thuisstudie bestudeer je enkel de theorie en daar word je ook op getoetst. Je hoeft dus geen konijn mee te nemen naar het examen. Voor het praktijkgedeelte ben je zelf verantwoordelijk. Je kunt dus eventueel oefenen binnen jouw netwerk, of ervoor kiezen om een stage te lopen. Dit is niet verplicht, maar als je nog geen ervaring binnen dit vakgebied hebt, wordt het wel aangeraden.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld is inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Konijnenverzorger direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Konijnenverzorger.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Konijnenverzorger