Opleiding

OPLEIDING

Levensreddend Handelen voor Kinderen

Wil jij...

 1. Alles weten over de toepassingsmogelijkheden van Levensreddend handelen bij kinderen
 2. Verschillende soorten wonden en letsels kunnen behandelen
 3. Het kunnen herkennen en behandelen van koortsstuipen
 4. Online begeleiding van een ervaren hulpverlener
 5. Een cursus volgen die goed te combineren is met je huidige werk of studie

Hulpverlener in levensbedreigende situaties, een beroep met toekomst!

Alles weten over de toepassingsmogelijkheden van Levensreddend handelen bij kinderen: hoe te handelen bij vergiftiging, de verschillende soorten wonden en letsels behandelen, levensbedreigende en niet-levensbedreigende kinderziektes, het behandelen van brandwonden, het herkennen en behandelen van koortsstuipen, reanimatie van baby’s, kinderen en volwassenen, de ontwikkelingsfases van een mens, de ziekenwagen en MUG, dringende medische hulpverlening, en nuttige telefoonnummers? Schrijf je dan in voor onze uiterst nuttige cursus Levensreddend handelen bij kinderen. Begeleid door een professionele docent, studeer je op je eigen tempo richting je waardevolle diploma. Wees altijd voorbereid en schrijf je in voor de cursus Levensreddend handelen bij kinderen.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

kind, kinderen, hulpverlener, hulpverlening, kinderhulp, noodhulp, ehbo, cursus ehbo, levensreddend handelen, levensbedreigende situatie, wonden behandelen, letsel behandelen, koortsstuipen, vergiftiging, brandwonden, reanimatie baby

Toekomstmogelijkheden

 • (Medisch) kinderhulpverlener in loondienst
 • Kinder EHBO'er (bijvoorbeeld bij evenementen)

Vaardigheden

 • Toepassingsmogelijkheden van levensreddend handelen
 • Handelen bij vergiftiging
 • Verschillende soorten wonden en letsels behandelen
 • Behandelen van brandwonden
 • Herkennen en behandelen van koortsstuipen
 • Reanimatie van baby’s, kinderen en volwassenen
 • Dringende medische hulpverlening
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Toepassingsmogelijkheden van levensreddend handelen
 • Hoe te handelen bij vergiftiging
 • Verschillende soorten wonden en letsels behandelen
 • Behandelen van brandwonden
 • Levensbedreigende kinderziektes
 • Niet-levensbedreigende kinderziektes
 • Herkennen en behandelen van koortsstuipen
 • Reanimatie van baby’s, kinderen en volwassenen
 • De ontwikkelingsfases van een mens
 • Ziekenwagen en MUG
 • Dringende medische hulpverlening
 • Nuttige telefoonnummers

kind, kinderen, hulpverlener, hulpverlening, kinderhulp, noodhulp, ehbo, cursus ehbo, levensreddend handelen, levensbedreigende situatie, wonden behandelen, letsel behandelen, koortsstuipen, vergiftiging, brandwonden, reanimatie baby

Onze docenten

Dave Noiron

Ooit al eens les gehad van een echte brandweerman? En van een echte ambulancebroeder? Met onze docent Dave Noiron kunnen we je ‘twee voor de prijs van één’ aanbieden. Speciaal op maat gemaakt, biedt hij je de kans tot het volgen van de cursus Levensreddend Handelen voor Kinderen. Een aanrader voor iedereen met kinderen thuis, of op het werk!
 
“Ik behoud de voeling met de praktijk”, licht Dave toe. “Enkel zo kan ik andere hulpverleners opleiden aan de Brandweer- en Ambulancierschool”. Zijn cursus Hulpverlening is ongetwijfeld de meest levensnoodzakelijke cursus in ons land! 

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Levensreddend Handelen voor Kinderen

Als ik slaag, krijg ik een diploma van het Rode Kruis?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Je ontvangt van ons na je slagen een beroepsdiploma van NHBO. Let op: dit is geen diploma van het Rode Kruis.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Is er een minimale of maximale leeftijd aan gebonden?
Iedereen is welkom bij NHBO. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd voor thuisstudies. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf de materialen hiervoor te verzorgen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Levensreddend Handelen voor Kinderen direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Levensreddend Handelen voor Kinderen.

kind, kinderen, hulpverlener, hulpverlening, kinderhulp, noodhulp, ehbo, cursus ehbo, levensreddend handelen, levensbedreigende situatie, wonden behandelen, letsel behandelen, koortsstuipen, vergiftiging, brandwonden, reanimatie baby

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 219.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 236.52 euro in plaats van 219.00 euro. Je bespaart dus 17.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 36.63 -
 3. € 36.63 -
 4. € 36.63 -
 5. € 36.63 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Kinderzorg (Allround) bespaar je maar liefst € 394. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Kinderzorg (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

kinderverzorger, kinderzorg, kindercoach, kinderopvang, allround kinderverzorger, allround kinderzorg, allround kindercoach, coach, opvoeder, kinderpsycholoog, kinderpsychologie, opleiding kinderpsycholoog, thuisstudie kinderpsychologie, cursus kinderpsyc

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Kinderzorg (Allround)

kinderverzorger, kinderzorg, kindercoach, kinderopvang, allround kinderverzorger, allround kinderzorg, allround kindercoach, coach, opvoeder, kinderpsycholoog, kinderpsychologie, opleiding kinderpsycholoog, thuisstudie kinderpsychologie, cursus kinderpsyc

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig kindercoach of in loondienst
 • Werken in de kinderopvang
 • Werken als oppas

Info over deze allround opleiding

Ben jij dol op kinderen en wil je het liefst de hele dag met ze werken? Volg dan de opleiding Allround Kinderzorg en leer alle aspecten van de kinderzorg.

In de eerste module, Kinderpsychologie, leer je o.a. alles over de ontwikkeling van het kind, de vaardigheden die een kind zich eigen moet maken, specifieke opvoedingsmoeilijkheden en oplossingen, autisme, tips voor ouders: het opvoeden en toegepaste therapie.

Vervolgens volg je module Kindercoach. In deze module leer je te werken met kinderen en ze te helpen met hun problemen en leert o.a. alles over coaching, de valkuilen van coaching, en bewust coachen.

Module Kinderopvang leert je o.a. alles over het ontstaan van kinderopvang, regelgeving en instanties kwaliteit Kinderopvang.

Alles weten over de toepassingsmogelijkheden van Levensreddend handelen bij kinderen, hoe te handelen bij vergiftiging, de verschillende soorten wonden en letsels behandelen, levensbedreigende en niet-levensbedreigende kinderziektes en meer? Dat leer je tijdens module Levensreddend handelen kinderen!

Als laatste module kies je uit Kindervoeding, waarbij je o.a. alles leert over zelf voedingsschema’s opstellen, voeding bij de zwangerschap, de voordelen van gezonde voeding, borstvoeding en voeding voor de zuigeling, babyvoeding en bijvoeding en voedingsschema’s per leeftijd. Óf Kinderyoga waarbij je onder begeleiding van een professionele instructeur met jarenlange ervaring alles te weten komt over: de theorie achter Yoga en het voorbereiden van een les, alles over chakra’s, mudra’s, asana’s, meditatie en visualisatie.

Werk jij over een tijdje iedere dag met kinderen? Schrijf je dan vandaag nog in voor de opleiding Allround Kinderzorg!

Programma

Module 1: Kinderpsychologie (Inleiding)
Module 2: Kindercoaching
Module 3: Kinderopvang starten (Basis)
Module 4: Levensreddend Handelen voor Kinderen
Keuzevak 1: Kinderyoga
Keuzevak 2: Kindervoedingadviseur
Word Allround kinderverzorger

  Diploma

  Thuisstudie

  1290.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Levensreddend Handelen voor Kinderen

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT