Opleiding

OPLEIDING

Loodgieter (Sanitaire Installaties)

Wil jij...

 1. Het liefst elke dag met je handen werken
 2. De sanitaire problemen van jezelf of anderen kunnen verhelpen
 3. Leren hoe je duurzame sanitaire installaties ontwerpt en installeert
 4. Jouw klanten advies op maat kunnen geven
 5. Starten als zelfstandig loodgieter

Loodgieter sanitaire installaties, een beroep met toekomst!

Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Als Loodgieter Sanitaire Installaties is het dan ook noodzakelijk om te weten wat er allemaal wel en niet mag gebeuren. Na deze thuisstudie kun jij iedereen voorzien van veilig en schoon drinkwater!

Het water dat aan de meter wordt geleverd, heeft een stabiele samenstelling en is veilig om te drinken. Het is aan jou om installaties te ontwerpen die de kwaliteit van dat water waarborgen. In de opleiding tot Loodgieter Sanitaire Installaties leer je alle essentiële kennis om een uitstekend sanitair leidingennet te ontwerpen en realiseren.

Jij weet straks precies hoe je op een professionele manier badkamers, toiletten en keukens aanlegt. Zo bied jij de klant een optimaal comfort. Zin om aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor deze opleiding!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  415.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden

 • Werken als zelfstandig loodgieter
 • Werken als loodgieter in loondienst
 • Loodgieter klussen in en om het huis uitvoeren

Vaardigheden

 • Administratie van je eigen bedrijf uitvoeren
 • Materialenkennis
 • Dimensioneren van leidingen
 • Dimensioneren van warmwatertoestellen
 • Herstellen van pannes
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Administratie
 • Materialenkennis
 • Buizen
 • Pompen
 • Isolatiematerialen
 • Technische kennis
 • Dimensioneren van leidingen
 • Dimensioneren van warmwatertoestellen
 • Herstellen van pannes
 • Kwaliteit

Onze docenten

Marc Verhoeyen

Een loodgieter heeft misschien wel een van de belangrijkste banen die we kennen. En dan willen mensen alleen maar vakspecialisten! Onze docent Marc Verhoeyen is zo iemand. “Ondertussen heb ik zo’n 30 jaar ervaring en in die tijd heb ik heel veel zien veranderen qua techniek”, zo meldt Marc. “Een gedegen opleiding is dan niet alleen welkom, het is een must als je weet welke veiligheidsvoorschriften er allemaal moeten worden nageleefd.”
 
Wil je ook klaargestoomd worden als loodgieter? Kies dan voor één van de volgende cursussen: CV & Gas, Sanitaire Installaties of Allround Loodgieter.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Loodgieter (Sanitaire Installaties)

Kan ik de opleiding vooraf inkijken?
Dat kan! Voor elk van onze opleidingen is een gratis proefhoofdstuk beschikbaar. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding, en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Wil je graag de gehele opleiding inkijken? Kom dan bij ons langs, en kijk volledig vrijblijvend het studiemateriaal in. De locaties van onze kantoren zijn te vinden op onze website.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven. Je bepaalt dus samen met je stagebedrijf de vorm, duur en momenten waarop je stage loopt.
Is er een minimale of maximale leeftijd aan gebonden?
Iedereen is welkom bij NHBO. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd voor thuisstudies. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Loodgieter (Sanitaire Installaties) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Loodgieter (Sanitaire Installaties).

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 415.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 448.20 euro in plaats van 415.00 euro. Je bespaart dus 33.2 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 89.55 -
 3. € 89.55 -
 4. € 89.55 -
 5. € 89.55 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 2 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Loodgieter (Allround) bespaar je maar liefst € 31. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Loodgieter (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

loodgieter, cv, centrale verwarming, gas, installatie, installateur, installeren, verwarmingstoestellen, ketel, verwarmingsketel, leidingen monteren, sanitaire installaties, sanitair, badkamers aanleggen, badkamers, constructietekeningen, bouw, allround,

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Loodgieter (Allround)

loodgieter, cv, centrale verwarming, gas, installatie, installateur, installeren, verwarmingstoestellen, ketel, verwarmingsketel, leidingen monteren, sanitaire installaties, sanitair, badkamers aanleggen, badkamers, constructietekeningen, bouw, allround,

Carrièremogelijkheden

 • Werken als loodgieter in loondienst
 • Starten als zelfstandig loodgieter
 • Sanitaire- en CV en gasproblemen oplossen in je eigen huis

Info over deze allround opleiding

Voel jij je thuis in de bouw- en technieksector en werk je het liefst met je handen? Is Handige Harry of Harriet jouw middelste naam? Dan is deze opleiding tot Allround Loodgieter zeker iets voor jou! In korte tijd zul jij jezelf meester maken van het loodgietersvak.
Deze opleiding bestaat uit twee modules. In de eerste module steek je alles op over het installeren en repareren van cv- en gasinstallaties. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je ruimtes perfect op temperatuur brengt en hoe je plannen leest of constructietekeningen maakt. Jij weet straks alles wat je moet weten over de beste verwarmingssystemen.
Heb je het onderdeel CV en Gas in de vingers, dan is het tijd voor het volgende deel van de opleiding. In de tweede module leer je een sanitair leidingennet ontwerpen en realiseren. Dat brengt belangrijke verantwoordelijkheden met zich mee op het gebied van openbare gezondheid. Daarom leer je ook hoe jij mensen voorziet van veilig kraanwater en hoe je duurzaam te werk gaat.
Met al deze kennis op zak ben jij straks de vakman of -vrouw die iedereen in huis wil. Schrijf je snel in voor de opleiding tot Allround Loodgieter!

Programma

Module 1: Loodgieter (CV en Gas)
Module 2: Loodgieter (Sanitaire Installaties)
Word Loodgieter

  Diploma

  Thuisstudie

  799.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Loodgieter (Sanitaire Installaties)

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT