Management in de Gezondheidszorg

1. Graag de leiding nemen over een zorgteam, maar beschik je niet over de juiste knowhow
  2. Jouw managementambities voor de gezondheidssector waar maken
  3. Leren hoe je moet omgaan met conflicten en weerstand in de zorg
  4. Een wezenlijke verandering binnen het zorgteam teweeg kunnen brengen
  5. Manager worden in de zorgsector

Manager in de zorgsector, een beroep met toekomst!

De Gezondheidszorg is een wereld op zich. Als Manager zul je in de Gezondheidszorg daarom vaak op een andere manier te werk moeten gaan dan bijvoorbeeld in het bedrijfsleven. Wil jij hier alles over weten? Dan is onze opleiding Manager in de Gezondheidszorg echt iets voor jou! Je studeert op je eigen tempo terwijl je begeleid wordt door een ervaren Manager uit de Zorgsector. Wanneer jij er klaar voor bent, kom je examen doen! Overtuigd? Schrijf je dan direct in.

• Manager in de zorgsector
  • Interim manager
  • Personeelsmanager

• Een verandering binnen het team teweegbrengen
  • Verschillen binnen het team managen
  • Communiceren
  • Omgaan met conflicten en weerstand in de zorg
  • Procesmanagement
  • Personeelsmanagement in de zorg
  • Omgaan met stress
  • Samenwerken

• De gezondheidszorg, een wereld op zich
  • Wetgeving in de zorg
  • De koers van de praktijk
  • Zo flexibel is leiderschap in de zorg
  • Waarom beweegt mijn team niet mee en kunnen ze wel veranderen?
  • Hoe manage ik de verschillen in mijn team?
  • Communiceren is reageren
  • Omgaan met conflicten en weerstand in de zorg
  • Procesmanagement als basis van kwaliteit van de zorgverlening
  • Hoe krijg ik de neuzen dezelfde kant op?
  • Personeelsmanagement in de zorg
  • Hoe krijg ik mijn stress onder controle en win ik tijd?
  • Kosten gaan voor de baten, ook in de zorg
  • Samenwerken en ketenpartners in de zorg

Anna Berends van Loenen

Onze docente Anna Berends heeft een zeer brede kennis van facilitymanagement dankzij haar opleiding aan de Hogeschool van Heerlen. Deze kennis heeft ze uitvoerig in praktijk gebracht in een tandartspraktijk. Na vele jaren diepgaande studies omtrent het quality management binnen een dentaal bedrijf, heeft ze sinds 2010 haar eigen zelfstandig kwaliteitsadvies- en opleidingsbureau.

Daarnaast verzorgt Anna ook professionele cursussen zoals praktijkmanagement en baliemedewerker. Elke student van een van haar cursussen kan dus rekenen op talloze praktische tips & tricks!

Goed om te weten over deze cursus Management in de Gezondheidszorg

Is deze opleiding erkend?
NHBO is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Kan ik de opleiding vooraf inkijken?
Dat kan! Voor elk van onze opleidingen is een gratis proefhoofdstuk beschikbaar. Zo krijg je een goed beeld van de inhoud van de opleiding, en weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Wil je graag de gehele opleiding inkijken? Kom dan bij ons langs, en kijk volledig vrijblijvend het studiemateriaal in. De locaties van onze kantoren zijn te vinden op onze website.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Management in de Gezondheidszorg direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Management in de Gezondheidszorg.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 369.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 398.52 euro in plaats van 369.00 euro. Je bespaart dus 29.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Management in de Gezondheidszorg