Mediation

3. Professioneel aan de slag met jouw empathisch denkvermogen
  4. Een dynamische carrière in de human resource sector
  5. Als freelancer of in loondienst aan de slag als mediator

Mediator, een beroep met toekomst!

Ben jij een goede bemiddelaar als het aankomt op conflictsituaties? En zou je daar graag professioneel iets mee doen. Dat is deze opleiding tot Mediator iets voor jou! Je studeert op je eigen tempo en leert o.a. alles over mediatie en conflictbemiddeling, mediatie versus rechtbank, hoe werkt mediatie, de rol van de mediator, hoe bouw je een vertrouwensrelatie op met je cliënt, verplichtingen van de Mediator, verloop van het mediatieproces, de basisvereisten voor de Mediator, communicatie. Schrijf je vandaag nog in en word Mediator!

• Aan de slag als zelfstandig mediator
  • In loondienst werken, bijvoorbeeld als mediator bij een profitinstelling
  • Jezelf laten inhuren als bemiddelaar

• Mediatie en conflictbemiddeling
  • Een vertrouwensrelatie opbouwen met je cliënt
  • Communicatie

• Wat is mediatie en conflictbemiddeling?
  • Mediatie versus rechtbank
  • Hoe werkt mediatie?
  • Rol van de mediator
  • Hoe bouw je een vertrouwensrelatie op met je cliënt?
  • Verplichtingen van de mediator
  • Verloop van het mediatieproces
  • Basisvereisten voor de mediator
  • Communicatie

Tino Delie

Tino Delie was lange tijd manager-eigenaar van een grafisch bedrijf en werd daar af en toe geconfronteerd met conflicten, zowel intern – denk daarbij aan problemen tussen medewerkers onderling – als extern, bijvoorbeeld met klanten. "Wonderwel slaagde ik er steeds in deze brandjes snel en doeltreffend te blussen naar ieders tevredenheid. Van het een kwam het ander, en de bal kwam pas echt aan het rollen toen ik puur toevallig – of was het intuïtief – vertelde over mijn “nieuwe hobby” aan een zakenrelatie. Deze dame was meteen geïnteresseerd. Ze kende mijn aanpak ondertussen van onze eigen kleine probleempjes die af en toe de kop op staken, en vroeg of ik eens langs kon komen om een aanslepend conflict tussen twee van haar medewerkers te begeleiden. Om een lang verhaal kort te maken: ook deze keer slaagde ik erin  – al zij het met veel zwoegen en zweten – de situatie recht te trekken en de vrede te herstellen".

“Hé, dit zou wel eens iets meer kunnen worden dan een hobby,” dacht ik. Ik besloot me te verdiepen in deze materie middels een aantal cursussen. Conflictbemiddeling en people management werden mijn grote passie. Wat startte als bijbaan is inmiddels een aantal jaren geëvolueerd als fulltime werk. Ikzelf vind het in ieder geval een prachtig beroep. Het geeft me steeds veel voldoening als ik er in slaag – wat gelukkig meestal het geval is – twee kemphanen te verzoenen of toch ten minste een akkoord kan laten bereiken waar ze mee verder kunnen.

Ik wens je veel plezier en succes met deze cursus en hoop je zoveel mogelijk inspiratie en tools aan te reiken zodat ook jij aan de slag kan als conflictbemiddelaar.

Goed om te weten over deze cursus Mediation

Kan ik als mediator mijn consulenten laten vergoeden?
Als jij als zelfstandige aan de slag gaat met cliënten, dan kan je in sommige gevallen jouw behandelingen laten declareren door een verzekeraar. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. We adviseren je daarom eerst uit te zoeken welke verzekeraar jouw beroep kan vergoeden. De verzekeraar bepaalt aan welke eisen jij als behandelaar moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Vaak is dit bijvoorbeeld aansluiting bij een bepaalde brancheorganisatie. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.
Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Mediation direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Mediation.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Mediation