Medische Terminologie

1. Bekend raken met medische termen en alles wat met het menselijk lichaam te maken heeft
  2. Alles weten over de anatomie en de werking van het menselijk lichaam
  3. Je goed voorbereiden op een studie in de geneeskunde
  4. Vanuit huis leren op je eigen tempo en op je eigen manier
  5. Werken als alfahulp of mesoloog

Medisch secretaresse, een beroep met toekomst!

Wil jij alles weten over de anatomie en de werking van het menselijk lichaam? Dan is deze opleiding Medische Terminologie iets voor jou! Je studeert op je eigen tempo en komt o.a. alles te weten over de anatomie, fysiologie en pathologie, het ademhalingsstelsel, het spijsverteringsstelsel, het bewegingsapparaat, het hart en aanverwanten, nefrologie, endocrinologie, het vrouwelijk lichaam, zwangerschap en geboorte, urologie, neurologie, hematologie, het lymfestelsel, dermatologie, de zintuigen, en infectieziekten. Lijk dit je wat? Schrijf je dan vandaag nog in!

• Verder studeren met deze medische kennis als basis.
  • Werken als alfahulp of mesoloog
  • Aan de slag als thuiszorgmedewerker

• Bekend raken met medische termen en alles wat met het menselijk lichaam te maken heeft
  • De namen kennen van de menselijke botten en spieren.

• Medische terminologie: de basis
  • Anatomie, fysiologie en pathologie
  • Het ademhalingsstelsel
  • Het spijsverteringsstelsel
  • Het bewegingsapparaat
  • Het hart en aanverwanten
  • Nefrologie
  • Endocrinologie
  • Het vrouwelijk lichaam
  • Zwangerschap en geboorte
  • Urologie
  • Neurologie
  • Hematologie
  • Het lymfestelsel
  • Dermatologie
  • De zintuigen
  • Infectieziekten

Liesbet Delcroix

Docent Liesbet Delcroix is al meer dan tien jaar actief in de medische wereld. “In 2003 studeerde ik af als medisch secretaresse aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen en sinds 2010 ben ik docent Medisch secretariaat, Medische Terminologie en Dactylo aan het Centrum voor Afstandsonderwijs en NHBO. Ik hou nu nog steeds enorm veel van mijn beroep”, vertelt ze. “Mijn dagen in de medische sector zijn zeer afwisselend en ik ontmoet elke dag opnieuw interessante mensen.”

“Als medisch secretaresse verzorg je meer taken dan een gewone secretaresse”, legt ze uit. “Je moet immers op de hoogte zijn van alles wat er zich afspeelt op het vlak van de geneeskunde.” Liesbet is ervan overtuigd dat een goed opgeleide en professionele medisch secretaresse onmisbaar is in een artsenpraktijk of een ziekenhuis. Daarom brengt ze de studenten van NHBO alle onmisbare kennis bij. Zo maak jij het verschil voor zowel de artsen als de patiënten!

Goed om te weten over deze cursus Medische Terminologie

Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Medische Terminologie direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Medische Terminologie.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 199.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 214.92 euro in plaats van 199.00 euro. Je bespaart dus 15.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Medische Terminologie