Metselaar

3. Je werkmogelijkheden in de bouwsector vergroten
  4. Zo snel mogelijk aan de slag als zelfstandig metselaar
  5. Een thuiscursus volgen die je prima kunt combineren met je huidige baan

Metselaar, een beroep met toekomst!

Voel jij je thuis in de bouwsector en werk je het liefst met je handen? Dan is deze opleiding tot Metselaar iets voor jou! Je studeert in je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren metselaar. Wanneer je klaar bent weet je o.a. alles over duurzaam bouwen, organisatie op de bouwplaats, professionele afbraakwerken uitvoeren, grondonderzoek, bronbemaling en grondkering, opmeten en uitzetten, funderingen plaatsen, bekistingen, verschillende soorten beton, verschillende soorten vloeren, metselverbanden, opgaand metselwerk, professioneel isoleren, en de verschillende soorten daken.

• Metselaar in loondienst, bijvoorbeeld bij een aannemersbedrijf
  • Zelfstandig metselaar

• Duurzaam bouwen
  • Organisatie op de bouwplaats
  • Professionele afbraakwerken uitvoeren
  • Grondonderzoek, bronbemaling en grondkering
  • Opmeten en uitzetten
  • Funderingen plaatsen
  • Bekistingen
  • Professioneel isoleren

• Je toekomstmogelijkheden als metselaar
  • Starten als zelfstandig metselaar of in bijberoep
  • Duurzaam bouwen
  • Organisatie op de bouwplaats
  • Professionele afbraakwerken uitvoeren
  • Grondonderzoek, bronbemaling en grondkering
  • Opmeten en uitzetten
  • Funderingen plaatsen
  • Bekistingen
  • Verschillende soorten beton
  • Verschillende soorten vloeren
  • Metselverbanden
  • Opgaand metselwerk
  • Professioneel isoleren
  • Verschillende soorten daken

Stijn Auwers

Stijn Auwers is docent van de opleidingen Stukadoor, Dakdekker en Metselaar. Hij is een gepassioneerd leerkracht in hart en nieren.

Dankzij zijn eigen opleidingen en achtergrond heeft Stijn een enorme bagage: “Ik ben al mijn hele leven leerkracht. Naast het lesgeven aan NHBO geef ik ook wiskunde en wetenschappen aan een middelbare school. Dankzij mijn opleiding als ingenieur ben ik heel breed opgeleid. Ik prijs me daarmee gelukkig, want daardoor kan ik allerlei verschillende cursussen doceren. Ik hou ervan om een beetje een manusje-van-alles te zijn.”

Goed om te weten over deze cursus Metselaar

Is deze opleiding erkend?
NHBO is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Wat is het niveau van de cursus Metselaar?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Zijn er lessen voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Metselaar direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Metselaar.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 399.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 430.92 euro in plaats van 399.00 euro. Je bespaart dus 31.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Metselaar