Modeontwerper Baby- en Kinderkleding

3. Kinderkleding maken voor je eigen (klein)kinderen
  4. Jouw creatieve talent verder ontplooien in de wereld van mode
  5. Comfortabel vanuit je eigen huis studeren en je eigen leertempo bepalen

Ontwerper kinderkleding, een beroep met toekomst!

Wil je je eigen collectie kinderkleding leren ontwerpen? En van je creaties een succes maken? Schrijf je dan in voor onze opleiding Baby- en kinderkleding maken. Je studeert op je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren ontwerper. Je leert o.a. alles over materiaalkennis, het tekenen van kinderkledingstukken, het creëren met collages, de functies van kinderkleding, mode-iconen en etnische invloeden, het vinden van inspiratie voor kinderkleding, je eigen sfeerbord maken, je ideeën vertalen naar een ontwerp, het moeleren van een kinderkledingstuk, technische benamingen en symbolen, het afwerken van kledingstukken, stofbedrukking, het ontwerpen van stoffen, en de effecten van kleuren. Schrijf je direct in en ontwerp je toekomst!

• Aan de slag als mode ontwerper in loondienst
  • Jezelf laten inhuren om mode op maat te ontwerpen

• Je eerste cliënten vinden
  • Een eigen collectie ontwerpen
  • Van je collectie een commercieel succes maken
  • Inzicht verkrijgen in verschillende materialen
  • Kinderkledingstukken tekenen
  • Creëren met collages
  • Verstand van mode-iconen en etnische invloeden
  • Inspiratie voor kinderkleding vinden
  • Je eigen sfeerbord maken
  • Je ideeën vertalen naar een ontwerp
  • Een kinderkledingstuk moeleren
  • Inzicht in technische benamingen en symbolen
  • Kledingstukken afwerken
  • Stoffen ontwerpen

• Je toekomstmogelijkheden als modeontwerper
  • Starten als zelfstandig modeontwerper
  • Het vinden van je eerste cliënten
  • Een eigen collectie ontwerpen
  • Van je collectie een commercieel succes maken
  • Materiaalkennis
  • Het tekenen van kinderkledingstukken
  • Creëren met collages
  • De functies van kinderkleding
  • Mode-iconen en etnische invloeden
  • Het vinden van inspiratie voor kinderkleding
  • Maak je eigen sfeerbord
  • Je ideeën vertalen naar een ontwerp
  • Het moeleren van een kinderkledingstuk
  • Technische benamingen en symbolen
  • Afwerken van kledingstukken
  • Stofbedrukking
  • Het ontwerpen van stoffen
  • De effecten van kleuren

Ilse Van der Schraelen

'Hoofddocent Mode' Ilse Van Der Schraelen is van opleiding handelsingenieur, maar combineert haar commerciële achtergrond nu al jaren met haar voorliefde voor mode en kleding in haar eigen modezaak Daphne Fashion.

Haar kennis en professionele ervaring deelt Ilse graag met haar studenten. Ze doceert met veel liefde de praktijkgerichte cursussen Kleurenconsulent, Stylist, Patroontekenen en andere imago- en modeopleidingen. Daarnaast kun je ook voor de opleiding Commercieel Medewerker bij haar terecht. Een bezige bij en een érg gemotiveerde docente dus!

Goed om te weten over deze cursus Modeontwerper Baby- en Kinderkleding

Materiaal Nodig?

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Modeontwerper Baby- en Kinderkleding direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Modeontwerper Baby- en Kinderkleding.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 239.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 258.12 euro in plaats van 239.00 euro. Je bespaart dus 19.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Modeontwerper Baby- en Kinderkleding