Modeontwerper Mannenkleding

1. Jouw creativiteit en passie voor mode combineren in het creëren van je eigen kledinglijn
  2. Online begeleiding van een ervaringsdeskundige mannenmode
  3. Het leren ontwerpen van onder andere: een gladde pantalon tot joggingbroek, het gilet en herenondergoed
  4. Een baan als ontwerper van herenkleding bij een bekend modemerk
  5. Starten als zelfstandig ontwerper

Ontwerper van herenkleding, een beroep met toekomst!

Ben jij creatief en hou je van mode? En zou je beide willen combineren in het creëren van je eigen kledinglijn? Dan is onze opleiding Kleding ontwerpen voor mannen echt iets voor jou! Je wordt begeleid door een ervaren ontwerper en leert meer over o.a. herenmode, maattabellen, patroontekenen, de gladde pantalon, de gewone broek en/of spijkerbroek, van gladde pantalon tot joggingbroek, het overhemd, het gilet, herenondergoed en het T-shirt. Maak van je hobby je beroep en word Kledingontwerper!

• Zelfstandig ontwerper
  • Ontwerper van herenkleding bij een modemerk
  • Personal shopper in een herenmodezaak

• Patroontekenen

• Herenondergoed
  • Het T-shirt

Ilona De Vries

“Gevoel voor mode is één ding, het zelf ontwerpen en op maat maken is iets anders,” vertelt Ilona De Vries, docent bij onze school. “Al meer dan 20 jaar ben ik bezig met het creëren van mode en het fascinerende daaraan is dat het steeds evolueert en nooit hetzelfde is”.

Bruis je van de creativiteit en ben je handig genoeg om kledij te leren ontwerpen? Verdiep je dan in de volgende vakgebieden bij Ilona: Bruidskleding Ontwerper, Lingeriestylist, Lingerie Ontwerper, Mannenkleding Ontwerper.

Goed om te weten over deze cursus Modeontwerper Mannenkleding

Heb ik eigen materialen nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Hierin vind je het complete cursusmateriaal en een toegangscode tot ons online leerplatform. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van de benodigde materialen voor eigen rekening.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Modeontwerper Mannenkleding direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Modeontwerper Mannenkleding.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 239.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 258.12 euro in plaats van 239.00 euro. Je bespaart dus 19.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Modeontwerper Mannenkleding