Modeverkoper

3. Jouw passie voor mode professioneel inzetten
  4. leren hoe je omgaat met verschillende soorten klanten
  5. Aan de slag als verkoper in een kledingwinkel

Modeverkoper, een beroep met toekomst!

Zijn mode & styling jouw hobby? En zou je daar graag je werk van maken? Dan is deze opleiding tot modeverkoper een stap in de juiste richting! Je studeert in je eigen tempo terwijl je wordt begeleid door een ervaren modeverkoper. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. vaardigheden en attitudes van een modeverkoper/-verkoopster, de voorbereiding van het verkoopgesprek, de verschillende fasen van een verkoopgesprek, omgaan met verschillende soorten klanten, bestaande klanten en loyaliteit belonen, promoties opzetten, succes bereiken door lichaamstaal te herkennen en het afspelden van aanpassingen. Schrijf je vandaag nog in en maak van je hobby je beroep!

• Verkoper in een kledingwinkel
  • Personal shopper/adviseur in een kledingwinkel
  • Zelfstandig stylist(e)
  • Styliste in loondienst

• Vaardigheden en attitudes van een modeverkoper
  • Een verkoopgesprek voorbereiden en voeren
  • Omgaan met verschillende soorten klanten
  • Bestaande klanten en loyaliteit belonen
  • Promoties opzetten
  • Succes bereiken door lichaamstaal te herkennen
  • Stoffenkennis en kennis over onderhoud
  • Afspelden van retouches
  • Retouches aan verschillende kledingstukken aanbrengen

• Je toekomstmogelijkheden in de modeverkoop
  • Vaardigheden en attitudes van een modeverkoper
  • De voorbereiding van het verkoopgesprek
  • De verschillende fasen van een verkoopgesprek
  • Omgaan met verschillende soorten klanten
  • Bestaande klanten en loyaliteit belonen
  • Promoties opzetten
  • Succes bereiken door lichaamstaal te herkennen
  • De gepaste kleding voor een modeverkoper
  • Stoffenkennis en kennis over onderhoud
  • Afspelden van retouches
  • Retouches aan verschillende kledingstukken aanbrengen

Ilse Van der Schraelen

'Hoofddocent Mode' Ilse Van Der Schraelen is van opleiding handelsingenieur, maar combineert haar commerciële achtergrond nu al jaren met haar voorliefde voor mode en kleding in haar eigen modezaak Daphne Fashion.

Haar kennis en professionele ervaring deelt Ilse graag met haar studenten. Ze doceert met veel liefde de praktijkgerichte cursussen Kleurenconsulent, Stylist, Patroontekenen en andere imago- en modeopleidingen. Daarnaast kun je ook voor de opleiding Commercieel Medewerker bij haar terecht. Een bezige bij en een érg gemotiveerde docente dus!

Goed om te weten over deze cursus Modeverkoper

Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Is het studiemateriaal digitaal of op papier?
Onze thuisstudies worden speciaal voor jou gedrukt en in een nette map per post naar je verstuurd. Op die manier kun jij in je studie aantekeningen maken. Je krijgt ook digitale toegang tot jouw opleiding. Zo kun je altijd en overal aan je opleiding werken.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld is inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee in je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Modeverkoper direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Modeverkoper.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 239.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 258.12 euro in plaats van 239.00 euro. Je bespaart dus 19.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Modeverkoper