Music Producer

3. Weten hoe je originele ideeën vertaalt in een track of een cd
  4. Weten hoe je een mengtafel op de juiste manier moet bedienen
  5. Aan de slag als producer bij een platenlabel

Muziekproducer, een beroep met toekomst!

In deze boeiende thuiscursus kom je alles te weten over hoe je de studio moet bedienen. Je leert alles over opnames maken en hoe je muziek moet mixen en masteren. Daarnaast ga je ook artiesten begeleiden als ze hun nummers op de markt willen brengen. Het takenpakket van een producer is dan ook zeer breed en een goede voorbereiding geeft jou de nodige voorsprong!

Tijdens je werk ga je in aanraking komen met een heleboel verschillende materialen. Deze cursus vertelt jou stap voor stap waarvoor ze dienen en hoe je ze moet gebruiken. Zo kom je alles te weten over onder andere de microfoon, de geluidskaart en het mengpaneel. Binnen no time haal jij het beste uit jouw materiaal en zorg je voor een kraakheldere en originele sound!

• Zelfstandig producer
  • Producer bij een platenlabel
  • DJ

• Een idee omzetten in een cd
  • De preproductie verzorgen
  • De guidetrack & demo uitwerken
  • De microfoon gebruiken
  • De geluidskaart op de juiste manier inzetten
  • De mengtafel bedienen

• Van idee tot cd
  • Preproductie
  • De studio
  • Uitwerking guidetrack & demo
  • Akoestische principes
  • Psychoakoestiek
  • De geschiedenis van opnames
  • Signalen
  • De microfoon
  • De geluidskaart
  • Computers
  • Afluisteren
  • De mengtafel

Nick Leyers

Onze docent Nick Leyers heeft zijn master behaald in de muziekproductie aan het Conservatorium te Gent, waar hij tevens zijn bekwaamheid tot docent heeft behaald. Niemand beter geschikt dus om jou de kneepjes van het vak Music Producer te leren.

“Naast docent Muziekproductie, ben ik ook freelance audio engineer, producer en gitaardocent”, zo zegt Nick. “Je kan gerust eens een kijkje nemen op mijn website om te kijken welke projecten ik zoal voor mijn rekening neem: www.nickleyers.be”.

Goed om te weten over deze cursus Music Producer

Welke praktijkmaterialen heb ik nodig voor deze studie?
Ik werk met FL Studio en/of Abelton, kan ik hiermee de cursus ook volgen?
Beide programma's worden niet in de cursus behandeld en zijn dan ook niet geschikt voor deze cursus.
Is het studiemateriaal digitaal of op papier?
Onze thuisstudies worden speciaal voor jou gedrukt en in een nette map per post naar je verstuurd. Op die manier kun jij in je studie aantekeningen maken. Je krijgt ook digitale toegang tot jouw opleiding. Zo kun je altijd en overal aan je opleiding werken.
Kan ik studeren vanuit het buitenland?
Je kunt jouw thuisstudie ook volgen vanuit het buitenland. De opleiding ontvang je digitaal en op papier. Wanneer je niet in Nederland, België of Frankrijk woont, worden extra verzendkosten in rekening gebracht. Bij een thuisstudie profiteer je van één jaar begeleiding van een docent met praktijkervaring. Contact met jouw docent verloopt via een online studentenplatform, dat je dus via internet kunt bereiken. Examen leg je normaal gesproken af op een van onze locaties. Mocht je een bezoek aan Nederland hiermee niet kunnen combineren of helemaal niet naar Nederland komen, dan kun je een examen op afstand aanvragen. Hierbij leg je het examen af per e-mail vanuit jouw locatie in het buitenland. Mocht je hiervoor kiezen, geef dit dan ruim van te voren aan. We dienen dit namelijk eerst voor te leggen aan de docent en je dan een plagiaatovereenkomst te laten ondertekenen. Examen afleggen is overigens niet verplicht. Je kunt een bewijs van inschrijving ontvangen.

Jouw studiepakket bevat de theoriemap Je hebt beschikking nodig tot intern voor de online begeleiding van je docent. Voor deze opleiding dien je zelf een DAW (Digital Audio Workstation) aan te schaffen. Je kunt kiezen uit de volgende DAW-software: Pro Tools, Logic Pro X of Cubase.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Music Producer direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Music Producer.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Music Producer