Nanny

3. Kunnen zorgen voor een veilige én stimulerende omgeving voor kinderen
  4. Leren zorgen voor kinderen met probleemgedrag, stoornissen of handicaps
  5. Studeren waar en wanneer je zelf wilt

Nanny, een beroep met toekomst!

Wil jij graag met kinderen werken, maar wil je niet voor de klas staan? Misschien is een carrière als Nanny dan wel iets voor jou. Je bent intensief in de weer met de kinderen en bouwt zo een hechte band met ze op. Interessant? Bekijk dan eens de opleiding tot Nanny van NHBO. Je studeert op je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren Nanny. De opleiding is erg uitgebreid. Je leert alles over de ontwikkeling van kinderen, veiligheid, lichamelijke en psychische zorg en zelfontplooiing. Zo wordt jij de beste nanny die kinderen zich kunnen wensen! Werk jij binnenkort met kinderen? Schrijf je dan vandaag nog in.

• Werken als oppas of au pair
  • Aan de slag als zzp'er
  • Doorstuderen aan het mbo richting welzijn en zorg

• Gedrag afleiden en bijsturen a.d.h. fases
  • Zorgen voor een veilige én stimulerende omgeving
  • Kunnen verzorgen in het geval van ongelukken en ziekte
  • Zorgen voor rust, hygiëne en voeding
  • Zorgen voor kinderen met probleemgedrag, stoornissen of handicaps

Module 1: Ontwikkelingspsychologie

• De prenatale ontwikkeling
  • De geboorte en de neonatale fase
  • De babyfase
  • De peuterfase
  • De kleuterfase
  • Het basisschoolkind

Module 2: Zorg voor de omgeving

• Veiligheid in de woning
  • Voedselveiligheid
  • Onderhoud van de woning
  • Textielzorg
  • Een stimulerende omgeving

Module 3: EHBO

• Die vier v’s
  • Reanimatie
  • Inhoud van de EHBO-koffer
  • Wondzorg
  • Zwachtelen
  • Letsel aan botten en gewrichten
  • Inwendig letsel door externe factoren
  • Disfunctioneren van het lichaam

Module 4: Lichamelijke zorg

• Rust en slaap
  • Hygiënische zorgen
  • Voeding
  • Het zieke kind

Module 5: Psychosche zorg

• De psychologische behoeften van het kind
  • De groeibehoefte van het kind
  • Probleemgedrag en gedragsproblemen
  • Ontwikkelingsstoornissen
  • Kinderen met een handicap

Module 6: Zelfontplooiing

• Zelfbeeld en Zelfreflectie
  • Communicatie
  • Conflicten
  • Ongewenste intimiteiten
  • Stress

Goed om te weten over deze cursus Nanny

Mag ik met dit diploma aan de slag als nanny in Nederland?
Ja, dat mag. Deze opleiding is een goede opstap naar een carrière als nanny. Om in Nederland het beroep uit te mogen oefenen, is er ook nog een aantal andere vereisten waaraan je moet voldoen. Zo dien je in het bezit te zijn van minimaal een MBO-2 opleiding Verzorgende en Helpende, een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen en moet je een VOG-verklaring kunnen overleggen.
Kan ik studeren vanuit het buitenland?
Je kunt jouw thuisstudie ook volgen vanuit het buitenland. De opleiding ontvang je digitaal en op papier. Wanneer je niet in Nederland, België of Frankrijk woont, worden extra verzendkosten in rekening gebracht. Bij een thuisstudie profiteer je van één jaar begeleiding van een docent met praktijkervaring. Contact met jouw docent verloopt via een online studentenplatform, dat je dus via internet kunt bereiken. Examen leg je normaal gesproken af op een van onze locaties. Mocht je een bezoek aan Nederland hiermee niet kunnen combineren of helemaal niet naar Nederland komen, dan kun je een examen op afstand aanvragen. Hierbij leg je het examen af per e-mail vanuit jouw locatie in het buitenland. Mocht je hiervoor kiezen, geef dit dan ruim van te voren aan. We dienen dit namelijk eerst voor te leggen aan de docent en je dan een plagiaatovereenkomst te laten ondertekenen. Examen afleggen is overigens niet verplicht. Je kunt een bewijs van inschrijving ontvangen.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld is inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.

Jouw studiepakket bevat een aantal theoriemappen. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Nanny direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Nanny.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 1039.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 1122.12 euro in plaats van 1039.00 euro. Je bespaart dus 83.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Nanny