Natural Farming

3. Je eigen groenten leren kweken in je achtertuin
  4. Een thuiscursus die je kunt combineren met je huidige baan of studie
  5. Je eigen (kruiden)tuin op een duurzame manier inrichten

Natural farmer, een beroep met toekomst!

Wie over de groenteafdeling van de supermarkt loopt, vindt nog veel groente die verbouwd wordt in kassen. Jammer, want hierdoor gaat de unieke smaak van groente en fruit verloren. Toch is dit aan het veranderen. Steeds meer horeca en voedselliefhebbers zien de waarde in van organische groente en fruit.

In de thuiscursus Natural Farming steek jij de handen uit de mouwen en gebruik jij je groene vingers om biologische groente en fruit te telen. Je leert hoe jij zonder hulp van genetische manipulatie helemaal zelf een moestuin kweekt. Zo kweek je binnen no-time het meest gezonde onderdeel van iedere maaltijd. Echte, pure producten zijn helemaal in. Weg met genetisch gemanipuleerde groente en fruit. We doen het lekker zelf!

• Je eigen natuurlijke boerderij openen
  • Advies geven over het planten en oogsten van natuurlijke gewassen
  • Je eigen (kruiden)tuin op een duurzame manier inrichten

• Weten wat natuurlijk precies betekent en inhoudt
  • Inzicht in gezondheid en welbevinden
  • Een biologisch evenwicht vinden en behouden
  • Composteren en verwerken van afval
  • Op de juiste manier bemesten
  • Je bedrijf slim inrichten
  • Goede gereedschappen en werktuigen gebruiken
  • Je eigen natuurlijke boerderij starten
  • Planten goed laten groeien
  • Ziekten en plagen in het gewas op een natuurlijke manier tegengaan
  • Groenten, kruiden en fruit telen en oogsten
  • Duurzaam omgaan met akkerbouwgewassen, sierteelt gewassen en potplanten
  • Bollen en knollen kweken

• Oriëntatie
  • Waarom natuurlijk?
  • Gezondheid en welbevinden
  • Biologisch evenwicht
  • Recyclen(composteren) en duurzaamheid
  • Composteren en verwerken van afval
  • De bodem is de basis
  • De ligging van het perceel
  • De waterhuishouding
  • Grondsoorten
  • Bemesting
  • De inrichting van het bedrijf
  • Waardevolle landschappelijke elementen
  • Gereedschap en werktuigen
  • Mechanisatie bij de grondbewerking
  • Plantaardig
  • Groeifactoren voor planten
  • Indeling van planten in natuurlijke groepen
  • Vermeerdering van planten
  • Oppotten
  • Planten
  • Ziekten en plagen in het gewas
  • Teelten
  • Groenten
  • Kruiden
  • Fruit
  • Noten
  • Akkerbouwgewassen
  • Sierteelt gewassen
  • Potplanten
  • Bollen en knollen kwekerij
  • De koe
  • Het schaap

Goed om te weten over deze cursus Natural Farming

Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO thuiscursus is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Is het studiemateriaal digitaal of op papier?
Onze thuisstudies worden speciaal voor jou gedrukt en in een nette map per post naar je verstuurd. Op die manier kun jij in je studie aantekeningen maken. Je krijgt ook digitale toegang tot jouw opleiding. Zo kun je altijd en overal aan je opleiding werken.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Natural Farming direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Natural Farming.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Natural Farming