Notarieel Medewerker (België)

2. Snel aan de slag in de notariële sector
  3. Alles leren over notariële dossiers en aktes
  4. Je administratieve skills naar een hoger niveau tillen
  5. Comfortabel vanuit huis studeren met online begeleiding van een deskundig docent

Notarieel medewerker, een beroep met toekomst!

Let op: Deze cursus is geschreven voor de Belgische markt.

Alles leren over de bevoegdheden van het notariaat? De notariële akte in detail leren kennen? Akten lezen en wetsartikelen opzoeken of een professioneel dossier leren samenstellen? Leer dit en nog veel meer tijdens onze professionele opleiding tot Notarieel medewerker. Je studeert in je eigen tempo met een waardevolle diploma als doel! Ook kom je alles te weten over belangrijke begrippen voor de notarieel medewerker, burgerlijk, familiaal en erfrecht, alternatieve schenkingstechnieken, kopen, lenen en huren, het oprichten van de vennootschapsakte, soorten vennootschapsvormen, de notariële boekhouding, het rekeningstelsel en bijzondere stukken en werken met softwareprogramma’s. Tijdens je opleiding word je een jaar lang begeleid door een ervaren notarieel medewerker. Hij/zij bespreekt ook de mogelijkheden om te beginnen als zelfstandig Notarieel expert.

• Aan de slag als freelance notarieel medewerker
  • Notarieel medewerker in loondiest, bijvoorbeeld op een notariskantoor
  • Andere notarieel advies geven

• Correct communiceren met cliënten
  • Algemene administratieve taken verrichten
  • Cliënten vriendelijk onthalen
  • Belangrijke correspondentie verzorgen
  • Je cv opstellen en solliciteren
  • Professioneel leren telefoneren
  • Omgaan met vertrouwelijke informatie
  • De notariële akte in detail leren kennen
  • Akten lezen en wetsartikelen opzoeken
  • Een professioneel dossier samenstellen
  • Oprichten van de vennootschapsakte
  • Werken met softwareprogramma’s

• Je toekomstmogelijkheden als notarieel medewerker
  • Correct communiceren met cliënten
  • Algemene administratieve taken
  • Cliënten vriendelijk onthalen
  • Belangrijke correspondentie verzorgen
  • Je cv opstellen en solliciteren
  • Professioneel leren telefoneren
  • Omgaan met vertrouwelijke informatie
  • De bevoegdheden van het notariaat
  • De notariële akte in detail leren kennen
  • Akten lezen en wetsartikelen opzoeken
  • Een professioneel dossier samenstellen
  • Belangrijke begrippen voor de notarieel medewerker
  • Burgerlijk, familiaal en erfrecht
  • Alternatieve schenkingstechnieken
  • Kopen, lenen en huren
  • Oprichten van de vennootschapsakte
  • Soorten vennootschapsvormen
  • De notariële boekhouding
  • Het rekeningstelsel en bijzondere stukken
  • Werken met softwareprogramma’s

Caroline Vermeesen

"Het uitdagende aan mijn baan vind ik mijn ervaringen omzetten in een leerrijke en bruikbare cursus”, vertelt Caroline. Haar is dan ook haar cursussen perfectioneren met de juiste didactische aanpak, dat wil zeggen een basistheorie, maar vooral veel praktijkcases en uiteraard ook toegepaste oefeningen.

Goed om te weten over deze cursus Notarieel Medewerker (België)

Er staat (België) achter de cursusnaam. Wat betekent dit?
De cursus Notarieel Medewerker is ontwikkeld door een Vlaamse docent. Het lesmateriaal focust zich dan ook op de Vlaamse markt. Je leert alles over het beroep en kunt hiermee ook in Nederland aan de slag.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO thuiscursus is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.
Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Notarieel Medewerker (België) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Notarieel Medewerker (België).

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Notarieel Medewerker (België)