Onderwijsassistent

3. Leerlingen kunnen begeleiden met behulp van verschillende methodes
  4. Op de juiste manier met probleemgedrag kunnen omgaan
  5. Aan de slag als onderwijsassistent op een basisschool

Onderwijsassistent, een beroep met toekomst!

Werk je graag met kinderen of jongeren? Hou je van afwisseling en spanning? Ben je geduldig en creatief? Dan is de studie Onderwijsassistent ideaal voor jou. Een dag in het onderwijs is nooit hetzelfde. Het onderwijsveld groeit met de dag en de mogelijkheden voor het vinden van een baan zijn dan ook eindeloos. Door de praktijkgerichte insteek van de opleiding - waaronder het volgen van een stage - ben je na het behalen van je diploma bovendien direct inzetbaar. Of je nu in het kleuteronderwijs, het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs of het beroepsonderwijs wilt werken, als onderwijsassistent heb je ruim de keuze.

• Aan de slag als onderwijsassistent op een basisschool
  • In loondienst assisteren in de kleuterklas
  • Als zelfstandige individuele leerlingen begeleiden

• De leerkracht op een efficiënte manier ondersteunen
  • Leerlingen begeleiden middels verschillende methodes
  • Op de juiste manier met probleemgedrag omgaan
  • Efficitent en correct straffen én belonen
  • Jouw leerlingen inspireren

• Je toekomstmogelijkheden als onderwijsassistent
  • De leerkracht op een efficiënte manier ondersteunen
  • De verzorgende taken van de onderwijsassistent
  • Je rol als klasmanager
  • Methodes om leerlingen te begeleiden
  • Omgaan met probleemgedrag
  • Belonen en straffen
  • Je leerlingen inspireren
  • Pedagogiek en opvoedingstips
  • Psychologie van het jonge kind

Goed om te weten over deze cursus Onderwijsassistent

Moet ik stage lopen?
Voor de thuisstudie Onderwijsassistent is het stage lopen een belangrijk onderdeel van de studie. Je bent vrij om de stage zelf te regelen en dus te bepalen waar, wanneer en hoe lang je stage loopt. Om de verplichte opdrachten te kunnen maken heb je minimaal een aantal weken stage nodig. Lukt het echt niet om een stageplaats te vinden? Geen zorgen, dan zijn er vervangende opdrachten die je in je eigen netwerk kunt maken.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je jouw thuisstudie Onderwijsassistent op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Is er een minimale of maximale leeftijd aan gebonden?
Iedereen is welkom bij NHBO. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd voor thuisstudies. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?
Na jouw online inschrijving en betaling ontvang je binnen een week het studiemateriaal, op het door jou opgegeven verzendadres. Je krijgt al na 1 werkdag digitaal toegang tot jouw opleiding. Je pakket volgen? Bovenaan deze website kun je inloggen op jouw studentenprofiel. Gebruik hiervoor dezelfde inloggegevens als bij jouw inschrijving. In het studentenprofiel vind je de track&trace van jouw pakket, én heb je digitaal toegang tot jouw opleiding.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Voor deze thuisstudie is het handig een stage te lopen. Je kunt op die manier bepaalde oefeningen vanuit de lesmap uitvoeren in de praktijk op jouw stageschool. Mocht je echt geen stageadres kunnen vinden, dan zijn de oefeningen ook te maken in je eigen netwerk. Je stelt dan een portfolio op.

Als je zelf een stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Onderwijsassistent.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 389.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 420.12 euro in plaats van 389.00 euro. Je bespaart dus 31.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Onderwijsassistent