Ontwerpen voor niet-ontwerpers

3. Beeld leren bewerken en optimaliseren
  4. Leren werken met het programma Scribus en Gimp
  5. Ontwerpen in loondienst of als bijbaan

Ontwerper, een beroep met toekomst!

Borrelt het in jouw brein van de creatieve ideeën? Zou je willen weten hoe je die kunt omvormen tot een echt ontwerp, maar heb je daar nog helemaal geen ervaring in? Geen zorgen, deze thuisstudie zal de designer in jou tevoorschijn toveren!

Tijdens de opleiding leer je eerst werken met de meest gebruikte software en vaktermen. Vervolgens doe je alle skills op die je nodig hebt om ontwerpen te realiseren én meteen aan te bieden als drukklaar product.

Aan de hand van praktische opdrachten krijg je het werk van een vormgever zo in de vingers. Logo’s en flyers ontwerpen, magazines maken, afbeeldingen bewerken... jij kunt het straks allemaal. Daardoor ben je direct inzetbaar als multitalent!

kleding ontwerpen, kledingontwerp, kledingontwerper, kleding ontwerper, mode, fashion, design, fashion design, modeontwerp, modeontwerper, fashion designer, scribus, tekenen, gimp, beeldbewerking, vormgeven, niet-ontwerpers

• Zelfstandig ontwerper
  • Ontwerpen in loondienst of als bijbaan

• Ontwerpen tekenen
  • Bestanden drukklaar maken
  • Beeld bewerken en optimaliseren
  • Werken met het programma Scribus
  • Werken met het programma Gimp

• Het inleveren van verplichte opdrachten
  • De wereld van de ontwerper
  • Installatie van Scribus
  • Scribus rondleiding
  • Real live case-studies
  • Tekenen in Scribus
  • Bestanden drukklaar maken
  • De eerste verplichte opdracht
  • Installatie van Gimp
  • Basiskennis beeldbewerking
  • Optimalisatie van afbeeldingen
  • Verplichte (praktische) eindopdracht
  • Wat na deze opleiding?

Stefano Falco

“Grafische vormgeving zit in mijn bloed”, zegt docent Stefano Falco. “Ik heb 10 jaar gewerkt als grafisch ontwerper, webdesigner en artdirector voor diverse reclamebureaus. 15 jaar geleden heb ik vervolgens mijn eigen communicatiebedrijf opgericht en tegelijkertijd ben ik gestart met het geven van opleidingen aan professionals.”

En dat Stefano op alle vlakken van zijn vakgebied thuis is, bewijst het gamma aan cursussen die hij graag voor zijn rekening neemt: Webdesign, Creatief Grafisch Ontwerpen, Photoshop, InDesign, llustrator, Grafische Vormgeving en Dreamweaver. Vrees je dat je te weinig voorkennis zou hebben? Dan heeft Stefano de cursus Ontwerpen voor niet-ontwerpers speciaal voor jou ontwikkeld.

Goed om te weten over deze cursus Ontwerpen voor niet-ontwerpers

Heb ik eigen materialen nodig?
Ja. Je krijgt van ons de theoriemap. De toegang tot de software (o.a. Scribus en Gimp) regel je zelf. Deze programma's zijn kosteloos te downloaden.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO thuiscursus is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Je hebt zelf een laptop of desktop nodig en toegang tot o.a. de software Scribus en Gimp. Deze zijn kosteloos te downloaden.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Ontwerpen voor niet-ontwerpers direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Juist voor dit soort creatieve beroepen adviseren we je om een portfolio te onderhouden. Hierin bewaar je al jouw gemaakte ontwerpen en profileer jij je als grafisch vormgever.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Ontwerpen voor niet-ontwerpers.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 259.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 279.72 euro in plaats van 259.00 euro. Je bespaart dus 20.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Ontwerpen voor niet-ontwerpers