Orthomoleculaire Voeding

1. Jouw klanten ondersteunen bij het vinden en onderhouden van een gezond voedingspatroon
  2. Kennis opdoen over welke voedingsstoffen het lichaam het beste kan gebruiken
  3. Leren hoe je een zelfstandig diëtist wordt
  4. Een thuiscursus volgen die je kunt combineren met je huidige werk of studie
  5. Comfortabel vanuit huis leren op je eigen tempo

Voedingsdeskundige, een beroep met toekomst!

Je lichaam heeft essentiële voedingsstoffen nodig, zoals vitaminen, mineralen, de juiste vetten, enzymen en aminozuren. Een gebrek hieraan kan kwalen veroorzaken of verergeren. Met Orthomoleculaire voeding kun je het tekort aan vitaminen en sporenelementen weer aanvullen. Dit werkt zowel curatief als preventief. Wil jij alles weten over Orthomoleculaire voeding of wil je mensen bewuster laten leven middels goede voeding? Schrijf je dan in voor de opleiding Orthomoleculaire voeding van NHBO.

• Zelfstandig voedingsadviseur
  • Diëtist

• Dieetplannen opstellen
  • Voedingsadviezen geven

• Geschiedenis van de voeding
  • Deficiëntieziektes
  • De bestanddelen van de voeding
  • Macronutriënten
  • Koolhydraten, vetten, eiwitten
  • Vitamines
  • mineralen en nutraceuticals
  • Gezondheid door voeding
  • Vrije radicalen
  • Het immuunsysteem
  • Intolerantie en allergie
  • Tussendoortjes
  • Het zuur-base evenwicht

Paul Verhoeven

Wie Paul Verhoeven zegt, zegt ervaring; en omgekeerd. Vijfenveertig jaar geleden begon hij als jongeman als zelfstandig kinesitherapeut en bleef zich ondertussen bijscholen in nieuwe technieken. Halverwege de jaren negentig opende Paul een eigen fitnesszaak en een saunacentrum waar relaxmassages centraal stonden.

Inmiddels is hij zelf een autoriteit op vlak van massagetherapie, sportmassage en lymfedrainage. Hij kent het menselijk lichaam letterlijk van binnen en buiten en geeft zijn kennis met veel passie voor het vak door aan onze cursisten.

Goed om te weten over deze cursus Orthomoleculaire Voeding

Kan ik mijn behandelingen als voedingsadviseur of diëtist laten vergoeden?
Als jij als zelfstandige aan de slag gaat met cliënten, dan kan je in sommige gevallen jouw behandelingen laten declareren door de zorgverzekeraar. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. We adviseren je daarom eerst uit te zoeken welke zorgverzekeraar jouw beroep kan vergoeden. De zorgverzekeraar bepaalt aan welke eisen jij als behandelaar moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Vaak is dit bijvoorbeeld aansluiting bij een bepaalde brancheorganisatie. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.
Is deze opleiding erkend?
NHBO is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Orthomoleculaire Voeding direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Orthomoleculaire Voeding.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 369.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 398.52 euro in plaats van 369.00 euro. Je bespaart dus 29.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Orthomoleculaire Voeding