Parfumconsulent

3. Alles leren over het kiezen van de juiste parfum
  4. Alles weten over parfum correct aanbrengen en gebruiken
  5. Werken als parfumconsulent in een parfumerie

Parfumconsulent, een beroep met toekomst!

Geuren vertellen verhalen die met woorden niet te bevatten zijn. Als parfumconsulent weet je als geen ander welke geur past bij een persoon, een specifieke stemming of een speciale gelegenheid.

In deze thuisstudie train jij je reukzin en verdiep je je in verschillende geurfamilies en –tradities. Daarnaast leer je hoe je parfum in de winkel op een professionele manier aanbrengt en aanprijst. Wil je een eigen parfumerie starten, dan ontdek je ook daarover leer je alle ins en outs.

Exotisch, friszoet of eerder warm en kruidig… jij weet straks precies welk advies je klant nodig heeft. Daarover kun jij vertellen in geuren en kleuren!

parfum, consulent, parfumconsulent, parfumerie, parfumeur, cosmetica, cosmeticaproducten, huidtypes, geurfamilies, aromatherapie, psychologie van geuren, parfumworkshops, parfum aanbrengen, kleurtypes

• Zelfstandig parfumconsulent
  • Parfumconsulent in een parfumerie
  • Parfumworkshops geven

• Het vinden van je eerste cliënten
  • Je eigen parfumerie openen
  • Je klanten vriendelijk begeleiden
  • Het kiezen van het juiste parfum
  • Parfum correct leren bewaren
  • Namaakgeuren herkennen
  • Parfum correct aanbrengen en gebruiken

• Je toekomstmogelijkheden als parfumconsulent
  • Starten als zelfstandig parfumconsulent of in bijberoep
  • Het vinden van je eerste cliënten
  • Je eigen parfumerie openen
  • Je klanten vriendelijk begeleiden
  • Het kiezen van het juiste parfum
  • De verschillende huidtypes
  • Bestanddelen van cosmeticaproducten
  • De geschiedenis van het parfum
  • De verschillende geurfamilies
  • De invloed van geuren
  • Parfum correct leren bewaren
  • Namaakgeuren herkennen
  • De dagelijkse werking van een parfumerie
  • Aromatherapie
  • De psychologie van geuren
  • Parfum volgens kleur- en stijltypes
  • De aankoop van een parfum
  • Parfum correct aanbrengen en gebruiken

Sophie Van De Vijver

Studenten Kleurenconsulent Subseizoenen en Parfumconsulent krijgen les van Sophie van de Vijver. Naast docent is Sophie ook freelance styliste en modeblogger. Omdat ze zo van kleding, accessoires en make-up houdt, startte ze ook een eigen webshop in deze producten. Wat Sophie zo boeiend vindt aan haar vak? “Als stylist is het je taak om mensen hun mooiste ‘ik’ te helpen ontdekken. Een mooi uiterlijk kan mensen immers echt een boost geven.”

Goed om te weten over deze cursus Parfumconsulent

Kan ik met het diploma een eigen parfumerie openen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Heb ik eigen materialen nodig?
Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving. Je bent vrij om de praktijk zelf in te vullen, je dient dan zelf eventuele materialen en benodigdheden hiervoor te verzorgen.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Parfumconsulent direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Parfumconsulent.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Parfumconsulent