Pedagogiek (Inleiding)

3. Meer weten over specifieke problematiek bij kinderen
  4. Correct kunnen communiceren met kinderen
  5. Een basis voor een bachelorstudie pedagogiek

Pedagoog, een beroep met toekomst!

Bij deze cursus Inleiding tot de Pedagogiek leer je de basis van de omgang met kinderen en jongeren. Misschien heb je wel ervaring met opvoeden, dan weet je al hoe belangrijk dit vakgebied is. Opvoeding speelt een zeer grote rol bij de verdere ontwikkeling van het kind, en het verdient daarom alle aandacht. Deze opleiding is interessant voor iedereen met kinderen, of die op het werk te maken heeft met kinderen en jongeren. Als je van plan bent als zelfstandig pedagoog of kindercoach aan het werk te gaan, helpt deze cursus je zeker goed op weg!

• Zelfstandig kindercoach
  • Werken in een pedagogische praktijk
  • Advies geven aan ouders over opvoeden

• Correct kunnen communiceren met kinderen
  • Omgaan met conflicten en opvoedkundige problemen
  • Omgaan met specifieke problematiek met kinderen
  • Voor jezelf kunnen beginnen

• Wat is pedagogiek?
  • Pedagogische omzwervingen
  • Communicatie en interactie
  • Groepsdynamica
  • Conflicthantering
  • Competenties voor opvoeders
  • Opvoeden in samenhang
  • Ontwikkelingspsychologie
  • Problemen in de opvoeding
  • Specifieke problematiek bij kinderen
  • Hulp bij opvoeden
  • Voor jezelf beginnen

Anneke de Vries

Mijn naam is Anneke de Vries en ik ben eigenaar van onderwijsadviesbureau Twin-Go. Daarnaast ben ik docent in het voortgezet speciaal onderwijs en heb ik jarenlange ervaring in allerlei verschillende vormen van onderwijs. Ik studeerde Pedagogiek aan de Universiteit Utrecht en volgde later ook nog een extra master Special Educational Needs om de theoretische kennis van de universiteit te verbinden met de praktijk van alledag.

Met veel plezier stel ik curusssen samen, waarin theorie de basis is voor het kijken naar de praktijk van het omgaan met kinderen. Daarom zal je in mijn cursussen naast een heleboel theorie ook veel praktijkvoorbeelden vinden, waardoor je een steeds beter beeld zult krijgen van wat er allemaal komt kijken bij de opvoeding van kinderen en jongeren.

Als je van plan bent als zelfstandig pedagoog of kindercoach aan het werk te gaan, kom je door het volgen van deze cursus goed beslagen ten ijs. In het laatste hoofdstuk van de cursus geef ik je tips om direct van start te gaan, met een rugzak vol bagage!

Goed om te weten over deze cursus Pedagogiek (Inleiding)

Kan ik mijn behandelingen laten vergoeden?
Als jij als zelfstandige aan de slag gaat met cliënten, dan kan je in sommige gevallen jouw behandelingen laten declareren door de zorgverzekeraar. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. We adviseren je daarom eerst uit te zoeken welke zorgverzekeraar jouw beroep kan vergoeden. De zorgverzekeraar bepaalt aan welke eisen jij als behandelaar moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Vaak is dit bijvoorbeeld aansluiting bij een bepaalde brancheorganisatie. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.
Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Pedagogiek (Inleiding) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Pedagogiek (Inleiding).

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Pedagogiek (Inleiding)