Opleiding

OPLEIDING

Pedicure

Wil jij...

 1. De kunst van een perfecte pedicure ontdekken
 2. Een carrièreswitch maken met een veelzijdigheid aan mogelijkheden
 3. De laatste nieuwe technieken aanleren
 4. Meer verdienen door jezelf te specialiseren in dit mooie vakgebied
 5. Les volgen bij professionele docenten die praktijkgericht lesgeven

Pedicure, een beroep met toekomst!

Pedicure is in Nederland een vrij beroep. Toch is het een behoorlijke pré als je een diploma hebt in dit vak. Zowel voor jouw toekomstige werkgever of jouw persoonlijke klanten.

Tijdens onze opleiding tot professioneel pedicure leer je alles wat je moet weten over de verzorging van voeten. Denk aan de manier waarop de huid is opgebouwd, de spierwerking van de voeten en verschillende huidafwijkingen en huidaandoeningen. Tegelijkertijd word jij bedreven in praktische werkzaamheden van een pedicure, zoals: de reiniging en sterilisatie van de apparatuur en het gebruik van diverse materialen tijdens het uitoefenen van het vak.

Start deze opleiding direct en leer alles voor een carrière als professioneel pedicure!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  8 lessen

  4 lesuren

  619.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Pedicure

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Amsterdam15/03/202024/05/202010u00 - 14u00Zon
Breda06/04/202015/06/202010u00 - 14u00Maa
Rotterdam11/05/202029/06/202010u00 - 14u00Maa

PROGRAMMA

opleiding pedicure, cursus pedicure, klassikaal pedicure, workshop pedicure, pedicure, pedicurist, voetverzorging, cosmetische pedicure, studeren, podologen, voetmassage, voetbehandeling, anatomie, voet, nagels,  eelt, likdoorns, teennagels, groepslessen,

Toekomstmogelijkheden

 • Als pedicure werken in een schoonheidssalon
 • Je eigen salon openen

Vaardigheden

 • Adviseren en behandelen van huid- en nagelproblemen
 • Voeten en nagels professioneel verzorgen
 • Voetmassages geven
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Opbouw van de huid
 • De botten en gewrichten in je voet
 • De spierwerking van de voet
 • Huidafwijkingen en huidaandoeningen
 • Nagelaandoeningen
 • Andere aandoeningen aan de voet: hakvoet, hamertenen en marsvoet
 • Voetverzorging: voetenonderzoek, behandelingsplan en verzorgingstechnieken
 • Hoe geef je een deugddoende en ontspannende voetmassage?
 • Reiniging en sterilisatie van de apparatuur
 • Welke materialen gebruik ik?

opleiding pedicure, cursus pedicure, klassikaal pedicure, workshop pedicure, pedicure, pedicurist, voetverzorging, cosmetische pedicure, studeren, podologen, voetmassage, voetbehandeling, anatomie, voet, nagels,  eelt, likdoorns, teennagels, groepslessen,

Onze docenten

Bianca van Osch

Hierbij wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Bianca van Osch en ik ben medisch pedicure.
 
Ik verzorg de thuis- en klassikale studie tot basispedicure. Ik nodig jullie uit om samen met mij dit prachtige beroep uit te voeren. Ik heb een eigen praktijk in Schijndel, verder werk ik nog een dag per week bij een podotherapeut. Voordat ik pedicure werd, was ik operatie-assistent.
 
Tot ziens, online of in mijn klas!

Sharon Balgobind

Een van onze allround docenten in de schoonheidssector is Sharon Balgobind. Ze heeft al meer dan 17 jaar ervaring in deze branche en al bij veel salons en praktijken gewerkt. Ze is schoonheidsspecialiste, pedicure, drogist, visagist en lerares face & body. In hartje Rotterdam runt ze haar eigen zaak en geeft ze daarnaast les bij NHBO. 

Ellen Lenssen

Mijn naam is Ellen Lenssen. Ik geef al ruim 25 jaar verzorgende behandelingen. Ik heb een eigen praktijk in het centrum van Tilburg. Daar verzorg ik ayurvedische behandelingen en ik werk in mijn praktijk met 100% natuurlijke producten. Klanten kunnen bij mij terecht voor een eerlijke behandeling die met passie en heel veel plezier wordt gegeven en waar ik uitsluitend mijn handen en goede natuurlijke producten voor gebruik!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Pedicure

Kan ik me aansluiten bij een brancheorganisatie of beroepsvereniging?
Als jij als zelfstandige aan de slag gaat, dan kan je je in sommige gevallen aansluiten bij een brancheorganisatie of beroepsvereniging. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.
Moet ik een model meenemen?
Tijdens de eerste les oefen je op elkaar. Vanaf les 2 tot en met de laatste les, heb je een model nodig. Let op: dit kan niet iedere week hetzelfde model zijn. (Verzorgde voeten zijn een week later nog best netjes, eelt heeft de tijd nodig om te groeien.)
Welke materialen heb ik nodig?
In de lessen werk je met jouw eigen praktijkmaterialen. Je leert er werken met de materialen van jouw keuze en kunt deze direct inzetten om thuis te oefenen. De praktijkmaterialen zitten niet bij ons lesgeld inbegrepen. Je bent vrij om je pakket te bestellen bij de leverancier van jouw keuze. Kijk ook eens op www.schoonheidshandel.com. Hier worden diverse pakketten van verschillende leveranciers aangeboden. Voor de opleiding Pedicure adviseren we je om in ieder geval een automatische frees met nattechniek aan te schaffen.
Waarom adviseren wij een frees met nattechniek?
Deze adviseren wij omdat jouw cliënten minder snel wondjes zullen krijgen dan wanneer je gebruik maakt van een frees met droogtechniek. Verder heb je bij een frees met nattechniek beduidend minder last van rondvliegende stofdeeltjes, wat beter is voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan nagelgruis en eeltgruis.
Kan ik mijn behandelingen laten vergoeden?
Als jij als zelfstandige aan de slag gaat met cliënten, dan kan je in sommige gevallen jouw behandelingen laten declareren door de zorgverzekeraar. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. We adviseren je daarom eerst uit te zoeken welke zorgverzekeraar jouw beroep kan vergoeden. De zorgverzekeraar bepaalt aan welke eisen jij als behandelaar moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Vaak is dit bijvoorbeeld aansluiting bij een bepaalde brancheorganisatie. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.
Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Wat moet ik meenemen naar de lessen?
Ongeveer twee weken voordat jouw eerste les start, sturen we je nog een herinnering. In deze e-mail staat allerlei praktische informatie, zoals de locatie, het rooster van je lesdagen en eventuele materialen of kleding die je mee moet nemen.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Onze ervaring leert ons dat de interesse voor de opleiding studenten verbindt. Leeftijd speelt hier geen rol in. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Pedicure bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Pedicure vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Het is belangrijk om je eigen spullen aan te schaffen omdat je tijdens de lessen Pedicure hiermee werkt. Dit is naast een basisinvestering voor je toekomst meteen een goede manier om je materialen en producten te leren kennen. Je bent vrij om je materiaal bij een leverancier naar voorkeur te bestellen. In samenwerking met onze docenten zijn er echter ook speciaal voor jou pakketten op maat samengesteld. Ga naar beautyblue.nl om je pakket te bekijken en gemakkelijk online te bestellen!

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Pedicure. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

opleiding pedicure, cursus pedicure, klassikaal pedicure, workshop pedicure, pedicure, pedicurist, voetverzorging, cosmetische pedicure, studeren, podologen, voetmassage, voetbehandeling, anatomie, voet, nagels,  eelt, likdoorns, teennagels, groepslessen,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 619.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 668.52 euro in plaats van 619.00 euro. Je bespaart dus 49.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 162.84 - Startdatum van je opleiding
 3. € 162.84 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 162.84 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT