Opleiding

OPLEIDING

Praktisch Leidinggeven

Wil jij...

 1. Graag je eigen team aansturen en motiveren
 2. Assertiviteitstechnieken kunnen toepassen
 3. Leren hoe je meer inzicht krijgt in conflicten op de werkvloer
 4. Leidinggeven in je eigen bedrijf
 5. Workshops kunnen geven op het gebied van leidinggeven

Leidinggevende, een beroep met toekomst!

Ga jij leidinggeven aan een groep mensen of ambieer je een positie als Leidinggevende? Dan is onze nieuwe opleiding Praktisch leidinggeven echt iets voor jou! Schrijf je in voor onze professionele opleiding Praktisch leidinggeven en krijg alle kennis en handvatten aangereikt om in korte tijd een succesvol leidinggevende te worden!

Begeleid door een professionele docent met jarenlange ervaring leer jij alles over leidinggeven in je eigen onderneming, assertiviteitstechnieken, doelstellingen bepalen en SMART formuleren, effectief communiceren en luisteren, het belang van non-verbale communicatie, het trainen en opleiden van medewerkers, motivatie- en gesprekstechnieken, omgaan met conflicten op de werkvloer, medewerkers beoordelen en feedback geven, effectief vergaderen, en nog veel meer!
Schrijf je direct in en maak werk van je opleiding! Word succesvol Leidinggevende!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

leiding geven, leidinggeven, leider, manager, praktisch leidinggeven, assertiviteit, non-verbale communicatie, motivatietechnieken, gesprekstechnieken, omgaan met conflicten, feedback geven, effectief vergaderen

Toekomstmogelijkheden

 • Leidinggeven in je eigen bedrijf
 • Leidinggevende in loondienst
 • Workshops geven op het gebied van leidinggeven

Vaardigheden

 • Leidinggeven in je eigen onderneming
 • Assertiviteitstechnieken toepassen
 • Je doelstellingen bepalen
 • Doelstellingen SMART formuleren
 • Effectief communiceren en luisteren
 • Communiceren via e-mail
 • Trainen en opleiden van medewerkers
 • Taakgericht leidinggeven
 • Motivatietechnieken toepassen
 • Gesprekstechnieken toepassen
 • Inzicht in conflicten op de werkvloer verkrijgen
 • Medewerkers beoordelen en feedback geven
 • Effectief vergaderen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden na deze cursus
 • Leidinggeven in je eigen onderneming
 • Assertiviteitstechnieken
 • Je doelstellingen bepalen
 • Doelstellingen SMART formuleren
 • Effectief communiceren en luisteren
 • Het belang van non-verbale communicatie
 • Communiceren via e-mail
 • Trainen en opleiden van medewerkers
 • Taakgericht leidinggeven
 • Motivatietechnieken
 • Gesprekstechnieken
 • Inzicht in conflicten op de werkvloer
 • Medewerkers beoordelen en feedback geven
 • Effectief vergaderen

leiding geven, leidinggeven, leider, manager, praktisch leidinggeven, assertiviteit, non-verbale communicatie, motivatietechnieken, gesprekstechnieken, omgaan met conflicten, feedback geven, effectief vergaderen

Onze docenten

René Maijntz

Ik wil me als docent en auteur van deze opleiding graag even aan je voorstellen. Mijn naam is René Maijntz en ik heb, voordat ik 15 jaar geleden de beslissing nam om zelfstandig ondernemer te worden, meer dan 20 jaar leiding gegeven aan medewerkers. Dit in een internationale omgeving bij diverse multi-nationals en op verschillende management-niveaus.
 
Deze jarenlange ervaring, waarbij ik zelf – met vallen en opstaan – alle facetten van het leiderschap heb mogen ervaren geeft mij nu de gelegenheid deze aan jou door te geven.
Vaak wordt aan leidinggevenden gekscherend gevraagd of ze een leider met lange ij of korte ei zijn, daarmee insinuerend dat het vaak niet leuk zou zijn om leiding te geven. Ik kan je, uit de grond van mijn hart, garanderen dat het leiding geven aan medewerkers een van de meest fascinerende onderdelen van een baan zijn, mits je de “spelregels” kent en de nodige tools aangereikt krijgt om hierin succesvol te zijn.
 
En dat is de intentie van deze opleiding. Jou de nodige kennis geven om een succesvol leider te zijn en dat vooral op een manier die het studeren en toepassen van het geleerde in de praktijk voor jou leuk maakt. Ik wens je veel studieplezier!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Praktisch Leidinggeven

Is de opleiding erkend?
NHBO is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Hoe werkt deze thuisstudie?
Je ontvangt het studiemateriaal in een nette lesmap én digitaal. Hiermee ga je thuis zelf aan de slag, op je eigen tempo. Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Je hebt een jaar lang toegang tot het online studentenplatform met begeleiding van jouw persoonlijke docent. Hier kun je terecht met vragen over de lesstof en oefeningen, en voor eventuele aanvullende informatie. Heb je langer nodig voor je opleiding? Dan betaal je 99 euro voor een jaar extra begeleiding van jouw docent. Wanneer jij er klaar voor bent om jouw examen af te leggen, plan je deze in via jouw studentenprofiel. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Een (her)examen afleggen is in het lesgeld inbegrepen. Geslaagd? Gefeliciteerd! Je ontvangt jouw diploma binnen een week per post.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Praktisch Leidinggeven direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Praktisch Leidinggeven.

leiding geven, leidinggeven, leider, manager, praktisch leidinggeven, assertiviteit, non-verbale communicatie, motivatietechnieken, gesprekstechnieken, omgaan met conflicten, feedback geven, effectief vergaderen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 50.13 -
 3. € 50.13 -
 4. € 50.13 -
 5. € 50.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 5 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Business Management (Allround) bespaar je maar liefst € 775.9. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Business Management (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

thuisstudie Business Manager, cursus Business Manager, opleiding Business Manager, thuisstudie business management, opleiding business management, cursus business management, allround business manager, cursus management, manager worden, manager leren, pro

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Business Management (Allround)

thuisstudie Business Manager, cursus Business Manager, opleiding Business Manager, thuisstudie business management, opleiding business management, cursus business management, allround business manager, cursus management, manager worden, manager leren, pro

Carrièremogelijkheden

 • Leidinggeven in eigen bedrijf
 • Manager in loondienst
 • Zelfstandig business coach

Info over deze allround opleiding

Wil jij bedrijven mee helpen groeien? Belangrijke kansen leren herkennen om zo je bedrijf winstgevend te maken? Genieten van talrijke exclusieve voordelen zoals bonussen, veel verantwoordelijkheid en vooral vrijheid?

Een bekwaam business manager heeft een grondig inzicht nodig in de manier waarop bedrijven opereren. Deze kennis verwerf je allemaal in de allround thuiscursus Business Management. In 7 modules leer je alle knepen van het vak om als professioneel business manager aan de slag te gaan!

Na deze opleiding zijn je toekomstmogelijkheden talrijk. Zo kan je terecht in de financiële sector, maar ook bij multinationals of NGO's. Uiteraard vormt deze opleiding de perfecte voorbereiding om te starten als zelfstandig ondernemer!

Programma

Module 1: Management (Basis)
Module 2: Projectmanagement
Module 3: Gesprekstechnieken
Module 4: Time Management
Module 5: Financieel Management
Keuzevak 1: Praktisch Leidinggeven
Keuzevak 2: Change Management
Word Business manager

  Diploma

  Thuisstudie

1490.00 1177.10 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Praktisch Leidinggeven

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT