Receptionist-Telefonist

1. Tijdens je werk meer interactie hebben met klanten
  2. Leren hoe je jezelf het beste presenteert, zodat je het perfecte visitekaartje wordt van jouw bedrijf
  3. Onder andere leren professioneel telefoneren, zakelijke mails en bondige brieven schrijven
  4. Online begeleiding van een enthousiaste topdocent
  5. Zakelijke brieven en e-mails leren schrijven

Telefoniste/receptioniste, een beroep met toekomst!

Ben jij representatief, correct en vind je het leuk om mensen te ontvangen en te begeleiden? Bekijk dan eens deze opleiding Receptioniste/telefoniste. Je leert o.a. mensen professioneel verwelkomen, omgaan met verschillende soorten klanten, computerprogramma’s Word en Excel, professionele spreek- en gesprekstechnieken, klantvriendelijk telefoneren, zakelijke brieven en e-mails schrijven en time management. Investeer in je carrière en schrijf je vandaag nog in! Word Receptioniste/telefoniste!

• Telefoniste/receptioniste in het bedrijfsleven
  • Receptioniste op een school
  • Gastvrouw/hostess

• Mensen professioneel verwelkomen
  • Omgaan met verschillende soorten klanten
  • Word en Excel
  • Professionele spreek- en gesprekstechnieken
  • Klantvriendelijk telefoneren
  • Een telefoongesprek voorbereiden
  • Zakelijke telefoongesprekken voeren
  • Zakelijke brieven en e-mails leren schrijven
  • Time management: je tijd efficiënt indelen

• Je toekomstmogelijkheden als receptioniste/telefoniste
  • De verschillende afdelingen van een bedrijf leren kennen
  • Mensen professioneel verwelkomen
  • Omgaan met verschillende soorten klanten
  • Computerprogramma’s Word en Excel leren gebruiken
  • Professionele spreek- en gesprekstechnieken
  • Klantvriendelijk telefoneren
  • Een telefoongesprek voorbereiden
  • Zakelijke telefoons
  • Zakelijke brieven en e-mails leren schrijven
  • Time management: je tijd efficiënt indelen

Astrid Verhulst

“Administratie is mijn ding, ik ben er dagelijks mee bezig”, vertelt docente Astrid Verhulst trots. Intussen werkt Astrid al bijna tien jaar als zelfstandige waar ze haar administratieve kennis en talenten ten dienste van haar klanten stelt. Als zelfstandige kan ze haar werk perfect combineren met haar baan als docent aan NHBO.

Sinds 2008 doceert het administratieve wonder talrijke cursussen; van Zakelijke Communicatie en Secretaresse tot Word en Excel. “Ik heb enorm veel respect voor alle studenten die erin slagen om op eigen houtje een cursus te leren en te slagen voor het examen”, aldus Astrid. Maar uiteraard hebben de studenten dit ook deels te danken aan hun fantastische docent die hen bijstaat met haar kennis en ervaring.

Goed om te weten over deze cursus Receptionist-Telefonist

Heb ik eigen materialen nodig?
Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Je hebt zelf een laptop of desktop nodig en toegang tot de software Microsoft Word en Excel. Ook heb je internet nodig voor de toegang tot de online leeromgeving. De opleiding is gebaseerd op de Nederlandstalige pc-versie van de software. Je mag eventueel ook oefeningen doorsturen en het examen afleggen in een Engelstalige of Franstalige versie. Heb je een MAC? Hou er dan rekening mee dat er andere instellingen, voorbeelden, etc. in het lesboek terugkomen aangezien dit specifiek geschreven is voor de pc-versie.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Moet ik stagelopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Receptionist-Telefonist direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Receptionist-Telefonist.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 289.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 312.12 euro in plaats van 289.00 euro. Je bespaart dus 23.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Receptionist-Telefonist