Opleiding

OPLEIDING

Receptionist-Telefonist

Wil jij...

 1. Tijdens je werk meer interactie hebben met klanten
 2. Leren hoe je jezelf het beste presenteert, zodat je het perfecte visitekaartje wordt van jouw bedrijf
 3. Onder andere leren professioneel telefoneren, zakelijke mails en bondige brieven schrijven
 4. Online begeleiding van een enthousiaste topdocent
 5. Zakelijke brieven en e-mails leren schrijven

Telefoniste/receptioniste, een beroep met toekomst!

Ben jij representatief, correct en vind je het leuk om mensen te ontvangen en te begeleiden? Bekijk dan eens deze opleiding Receptioniste/telefoniste. Je leert o.a. mensen professioneel verwelkomen, omgaan met verschillende soorten klanten, computerprogramma’s Word en Excel, professionele spreek- en gesprekstechnieken, klantvriendelijk telefoneren, zakelijke brieven en e-mails schrijven en time management. Investeer in je carrière en schrijf je vandaag nog in! Word Receptioniste/telefoniste!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  289.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden

 • Telefoniste/receptioniste in het bedrijfsleven
 • Receptioniste op een school
 • Gastvrouw/hostess

Vaardigheden

 • Mensen professioneel verwelkomen
 • Omgaan met verschillende soorten klanten
 • Word en Excel
 • Professionele spreek- en gesprekstechnieken
 • Klantvriendelijk telefoneren
 • Een telefoongesprek voorbereiden
 • Zakelijke telefoongesprekken voeren
 • Zakelijke brieven en e-mails leren schrijven
 • Time management: je tijd efficiënt indelen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als receptioniste/telefoniste
 • De verschillende afdelingen van een bedrijf leren kennen
 • Mensen professioneel verwelkomen
 • Omgaan met verschillende soorten klanten
 • Computerprogramma’s Word en Excel leren gebruiken
 • Professionele spreek- en gesprekstechnieken
 • Klantvriendelijk telefoneren
 • Een telefoongesprek voorbereiden
 • Zakelijke telefoons
 • Zakelijke brieven en e-mails leren schrijven
 • Time management: je tijd efficiënt indelen

Onze docenten

Astrid Verhulst

“Administratie is mijn ding, ik ben er dagelijks mee bezig”, vertelt docente Astrid Verhulst trots. Intussen werkt Astrid al bijna tien jaar als zelfstandige waar ze haar administratieve kennis en talenten ten dienste van haar klanten stelt. Als zelfstandige kan ze haar werk perfect combineren met haar baan als docent aan NHBO.
 
Sinds 2008 doceert het administratieve wonder talrijke cursussen; van Zakelijke Communicatie en Secretaresse tot Word en Excel. “Ik heb enorm veel respect voor alle studenten die erin slagen om op eigen houtje een cursus te leren en te slagen voor het examen”, aldus Astrid. Maar uiteraard hebben de studenten dit ook deels te danken aan hun fantastische docent die hen bijstaat met haar kennis en ervaring.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Receptionist-Telefonist

Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Heb ik eigen materialen nodig?
Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Je hebt zelf een laptop of desktop nodig en toegang tot de software Microsoft Word en Excel. Ook heb je internet nodig voor de toegang tot de online leeromgeving. De opleiding is gebaseerd op de Nederlandstalige pc-versie van de software. Je mag eventueel ook oefeningen doorsturen en het examen afleggen in een Engelstalige of Franstalige versie. Heb je een MAC? Hou er dan rekening mee dat er andere instellingen, voorbeelden, etc. in het lesboek terugkomen aangezien dit specifiek geschreven is voor de pc-versie.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Moet ik stagelopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Je hebt zelf een laptop of desktop nodig en toegang tot de software Microsoft Word en Excel. Ook heb je internet nodig voor de toegang tot de online leeromgeving.

De opleiding is gebaseerd op de Nederlandstalige pc-versie van de software. Je mag eventueel ook oefeningen doorsturen en het examen afleggen in een Engelstalige of Franstalige versie. Heb je een MAC? Hou er dan rekening mee dat er andere instellingen, voorbeelden, etc. in het lesboek terugkomen aangezien dit specifiek geschreven is voor de pc-versie.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Receptionist-Telefonist direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Receptionist-Telefonist.

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 289.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 312.12 euro in plaats van 289.00 euro. Je bespaart dus 23.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 55.53 -
 3. € 55.53 -
 4. € 55.53 -
 5. € 55.53 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Receptionist-Telefonist

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT