Regie

3. Een script leren schrijven, rollen verdelen en een scène opzetten
  4. Regisseur worden bij een toneelvereniging of een theatergezelschap
  5. Werkzaam zijn als regisseur bij een mediabedrijf of een productiehuis

Regisseur, een beroep met toekomst!

Heb jij een passie voor alles wat met toneel en theater te maken heeft? Lijkt het je interessant om met een groep acteurs een toneelstuk van begin tot eind op te bouwen en in te studeren en houd je hierbij graag te touwtjes in handen? Dan is onze creatieve opleiding Regie zeker iets voor jou! Tijdens deze thuisstudie leer je alles over o.a. de geschiedenis van regie, de keuze van een stuk, de rolverdeling, de tekstkennis, belichting, geluid en de voorstelling zelf. Alles wordt verteld vanuit het oogpunt van een ervaren regisseuse. Lijkt dit je wat? Schrijf je dan vandaag nog in en word regisseur!

• Regisseur
  • Regie assistent

• Algemene kennis over regisseren
  • Verstand van de techniek achter de regie
  • Weten wat er komt kijken bij visagie, grime en belichting
  • Toneelstuk regisseren van begin tot eind

• Wat is regie?
  • Geschiedenis van regie
  • Keuze van het stuk
  • Rolverdeling en tekstbehandeling
  • Technieken achter de regie
  • Kostuums, decor en rekwisieten
  • Visagie en grime
  • Belichting
  • Geluid en muziek
  • Generale repetitie en de voorstelling
  • De filmregisseur
  • Hoe word ik regisseur?

Jose Beumers

Mijn naam is Jose Beumers, van oorsprong Nederlandse en al enkele jaren woonachtig in België samen met mijn honden, pony’s en schapen.

Ik ben in eerste instantie afgestudeerd in het vak marketing; als hobby speelde ik destijds toneel bij een plaatselijke amateurvereniging. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik iets miste. Toneelspelen is meer dat alleen maar je tekst van buiten leren en op de goede plaats staan. Ik miste inleving, maar vooral ook oefeningen om beter in je rol te kunnen kruipen. Alles kwam in een stroomversnelling en in 2001 startte ik mijn eigen bedrijf. Gedurende de volgende tien jaar had ik mijn eigen theaterwerkplaats in Heerlen: Theaterwerkplaats Het Spinazieblik. Hier kwamen volwassenen en kinderen, in de leeftijd van 4 tot 75 jaar, samen om te werken met drama.

Ik wil je, voordat je begint met deze opleiding, waarschuwen dat je verslaafd kunt raken. Als het theatervirus je eenmaal te pakken heeft, kom je er nooit meer van af. Dus wees gewaarschuwd!

Goed om te weten over deze cursus Regie

Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Regie direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Juist voor dit soort creatieve beroepen adviseren we je om een portfolio te onderhouden. Hierin bewaar je al jouw ideeën en gemaakte ontwerpen en profileer jij je als regisseur.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Regie.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Regie