Opleiding

OPLEIDING

Rookstopcoach

Wil jij...

 1. Rokers professioneel begeleiden naar een sigarettenvrij bestaan
 2. Ontdekken hoe je mensen ondersteunt terwijl ze stoppen met roken
 3. Jezelf, vrienden of klanten helpen bij het stoppen van roken
 4. Starten als rookstopcoach bij een coachingsbureau
 5. Beginnen als zelfstandig rookstopcoach

Rookstopcoach, een beroep met toekomst!

Roken is één van de gevaarlijkste verslavingen. Jaarlijks sterven duizenden mensen aan de gevolgen van roken. Stoppen valt namelijk niet mee. Wil jij mensen hierin begeleiden? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot Rookstopcoach! Je studeert in je eigen tempo terwijl je begeleid wordt door een professionele Rookstopcoach met jarenlange praktijkervaring. Laat jij mensen bewuster leven door ze van het roken af te helpen? Schrijf je dan vandaag nog in!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

rookstopcoach, rokersbegeleiding, rokers begeleiden, rookstopconsulent, stoppen met roken, rookstoptechnieken, coach, consulent, roken

Toekomstmogelijkheden

 • Professioneel mensen begeleiden bij het stoppen met roken
 • Zelfstandig rookstopconsulent
 • Rookstopcoach integeren in je beroep als life coach

Vaardigheden

 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Rookstoptechnieken die écht werken toepassen
 • Een professioneel stoppen-met-rokenplan opstellen
 • Je cliënten professioneel begeleiden
 • Technieken om gepast met je cliënten te communiceren toepassen
 • Een werkboek voor je cliënt opstellen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als rookstopconsulent
 • Starten als zelfstandig rookstopconsulent of in bijberoep
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • De verschillende vormen van roken
 • Negatieve gezondheidseffecten van roken
 • De gevaren van passief meeroken
 • De verschillende stadia van de roker
 • Rookstoptechnieken die écht werken
 • Een professioneel stoppen-met-rokenplan opstellen
 • Je cliënten professioneel begeleiden
 • Technieken om gepast met je cliënten te communiceren
 • Een werkboek voor je cliënt opstellen

rookstopcoach, rokersbegeleiding, rokers begeleiden, rookstopconsulent, stoppen met roken, rookstoptechnieken, coach, consulent, roken

Onze docenten

Chantal van de Walle

Chantal van de Walle heeft naast een eigen praktijk waarin ze mensen vanuit een psychologische aanpak begeleidt in hun leven, ook de cursus Rookstopcoach geschreven. Ze doceert de opleiding niet alleen omdat ze beroepsmatig de kennis heeft om mensen professioneel te begeleiden, te stimuleren en te motiveren, maar omdat ze zelf een hele hoop ervaring heeft binnen haar vakgebied.
 
“Mijn stijl van lesgeven zou ik willen omschrijven als instructief, maar altijd met een grote eindverantwoordlijkheid voor de student zelf. Als docent reik je kennis aan die op verschillende manieren door de student eigen gemaakt kan worden”, meent ze. “Dat de student zelf aan de slag gaat met de aangeboden stof en deze zelf verwerkt, is erg belangrijk.” Stoppen met roken moet je immers zelf doen, maar docente Chantal helpt je alvast op de goede weg!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Rookstopcoach

Kan ik mijn behandelingen laten vergoeden?
Als jij als zelfstandige Rookstopcoach aan de slag gaat met cliënten, dan kan je in sommige gevallen jouw behandelingen laten declareren door de zorgverzekeraar. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. We adviseren je daarom eerst uit te zoeken welke zorgverzekeraar jouw beroep kan vergoeden. De zorgverzekeraar bepaalt aan welke eisen jij als behandelaar moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Vaak is dit bijvoorbeeld aansluiting bij een bepaalde brancheorganisatie. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.
Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO thuiscursus is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Rookstopcoach direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Rookstopcoach.

rookstopcoach, rokersbegeleiding, rokers begeleiden, rookstopconsulent, stoppen met roken, rookstoptechnieken, coach, consulent, roken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 50.13 -
 3. € 50.13 -
 4. € 50.13 -
 5. € 50.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Rookstopcoach

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT