Opleiding

OPLEIDING

Sales: Hard- en Softselling

Wil jij...

 1. Deal na deal scoren
 2. Direct en assertief kunnen verkopen met winstoogmerk
 3. Weten welke aanpak geschikt is voor jouw specifieke doel, klant, product of dienst
 4. Aangepaste verkoopstrategieën gebruiken, waarin hard selling en soft selling elkaar aanvullen
 5. Verkoper, salesmanager of marketingmanager worden

Sales specialist, een beroep met toekomst!

Ga je voor een sales pitch met positieve vibe die je klant vertrouwen geeft? Of kies je voor een meer assertieve aanpak die snel overtuigt, zoals veel telemarketeers doen? De keuze voor soft- of hardselling is cruciaal voor je reputatie en je verkoop op de lange termijn.

Tijdens deze stoomcursus leer je welke verkoopstrategie het beste past bij jouw bedrijfsdoelen. Je leert kijken naar wie je klant is, welke risico’s je loopt en het verkopen met winst versus duurzame relaties. Tot slot kijk je waar hard- en softselling elkaar aan kunnen vullen en gebruik het beste van beide!

Schrijf je in voor deze cursus hard- en softselling en scoor deal na deal of waardevolle partners. Wat jij wil!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Certificaat

  Klassikaal

  1 les

  6 lesuren

  282.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Sales: Hard- en Softselling

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Rotterdam06/09/202006/09/202010u00 - 16u00Zon
Groningen28/09/202028/09/202009u00 - 15u00Maa
Utrecht13/10/202013/10/202009u00 - 15u00Din
Zwolle06/11/202006/11/202010u00 - 16u00Vrij
Nijmegen17/11/202017/11/202010u00 - 16u00Din
Breda23/11/202023/11/202010u00 - 16u00Maa
Amsterdam01/12/202001/12/202009u00 - 15u00Din

PROGRAMMA

Direct verkopen, zachte verkoopstechnieken

Toekomstmogelijkheden

 • Verkoper
 • Sales manager
 • Sales assistant
 • Marketeer
 • Marketing manager
 • Marketing assistant

Vaardigheden

 • Direct en assertief verkopen met winstoogmerk
 • Begeleidend en ondersteunend verkopen met focus op duurzame relaties
 • Weten welke aanpak geschikt is voor jouw specifieke doel, klant, product of dienst
 • Aangepaste verkoopstrategieën gebruiken waarin hard selling en soft selling elkaar aanvullen
 • Een onderscheid maken tussen verkopen en VERKOPEN!
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Hard selling: eigenschappen en doelen
 • Hard selling: risico's en benefits
 • Hard selling: producten en industrie
 • Soft selling: eigenschappen en doelen
 • Soft selling: producten en industrie
 • Soft selling: timing en partnerrelaties
 • Hard selling vs soft selling: wat is mijn doel?
 • Hard selling vs soft selling: wie is mijn klant?
 • Hard selling én soft selling: het beste van beide

Direct verkopen, zachte verkoopstechnieken

Onze docenten

Silvia Dragt

Mijn naam is Silvia Dragt en ik ben inmiddels alweer 13 jaar werkzaam binnen mijn eigen onderneming 'Magic Tones'. Naast mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als account manager en customer sales/administratief medewerker, werk ik ook met heel veel plezier als (levens)coach en (muziek)therapeut. Als coach ondersteun en begeleid ik volwassenen en kinderen met de levensvragen waar ze tegenaan lopen. Ik zet muziek, meditatie en creativiteit in om blokkades op te heffen en ze weer vanuit hun kracht en potentie in het leven te laten staan. Ik geef met heel veel plezier verschillende opleidingen op NHBO en ik zie je graag tijdens één van deze opleidingen.

"Where words fail, music speaks"

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Sales: Hard- en Softselling

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Ik zie geen startdata. Wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding nog niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Sales: Hard- en Softselling bestaat uit 1 les. De les duurt 6 uur en valt op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Sales: Hard- en Softselling vind je alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding hoef je geen extra materiaal te kopen voor tijdens de lessen. Neem alleen een laptop en/of notitieblok mee voor je aantekeningen. Het lesboek ontvang je tijdens de eerste les.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Door op de lesdag aanwezig te zijn, ben jij er zeker van dat je een certificaat ontvangt. Wegens de duur van de opleiding sluiten we deze niet af met een examen.

Direct verkopen, zachte verkoopstechnieken

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 282.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 304.56 euro in plaats van 282.00 euro. Je bespaart dus 22.56 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 124.56 - Startdatum van je opleiding
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT