Scenarioschrijver

3. Jouw schrijftalent verder ontwikkelen
  4. De teksten van een nieuwe kaskraker kunnen schrijven
  5. Scenarioschrijver worden, in loondienst of freelance

Scenarioschrijver, een beroep met toekomst!

Tijdens de cursus leer je in de eerste plaats hoe je een goede verhaallijn opzet. Je zorgt voor een goede structuur en aan de hand van verschillende verteltechnieken vertel jij jouw verhaal op de meest originele manier. Je verpakt jouw knapste ideeën in een cluster van pakkende scènes. Daarna kom je ook te weten hoe je stuk voor stuk geloofwaardige personages uitwerkt met elk hun eigen verhaal en unieke karaktertrekken. Je schrijft niet alleen voor films maar ook theatervoorstellingen, televisieseries en documentaires behoren tot de mogelijkheden!

• Scenarioschrijver

• Verteltechnieken
  • Van concept tot scenische synopsis
  • Een filmscenario

• Een verhaal begint met een…idee
  • De vier W’s
  • De regel van drie
  • Verteltechnieken
  • Dramatische situaties
  • Van concept tot scenische synopsis
  • Een filmscenario
  • Voor professionele scenaristen in Vlaanderen en Nederland
  • Het ‘warme’ theater
  • Met een toneelscript naar het theater
  • Audio Drama
  • Stripverhaal/fotoroman
  • Role Playing Games
  • Schrijf je eigen moordspel
  • City Games – GPS-spelen
  • Alternate Reality Games
  • Starten als zelfstandig scenarist

Patrick Bernauw

Van televisieseries en toneelstukken tot luisterspelen en romans, docent Creatief Schrijven en Scenarioschrijven Patrick Bernauw heeft zijn hele leven gewijd aan de nobele kunst van het schrijven. Geen uitdaging ging hij tot nu toe uit de weg. Wat resulteerde in zijn eigen boek 'Mysteries van het Lam Gods' én een eigen theaterproductiehuis 'de Scriptomanen'. “Ik hou ervan om mijn werk in actie te zien. Zelf regisseren of meespelen in een stuk geeft me enorm veel voldoening.”

Al tien jaar lang staat de auteur daarom ook op het podium voor de klas om zijn tricks of the trade door te geven aan studenten. “Lesgeven boeit me en sluit voor mij perfect aan bij wat ik doe.”

Goed om te weten over deze cursus Scenarioschrijver

Hoe doe ik examen voor de opleiding scenarioschrijver?
Het examen omvat een eindopdracht waar je al jouw kennis en vaardigheden verwerkt. Jouw docent geeft je hierover alle praktische informatie.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO thuiscursus is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Scenarioschrijver direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een praktijkopdracht, waarin je wordt getoetst op de lesstof en jouw kennis. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij je docent. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Scenarioschrijver.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 219.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 236.52 euro in plaats van 219.00 euro. Je bespaart dus 17.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Scenarioschrijver