Opleiding

OPLEIDING

Sekscounselor

Wil jij...

 1. Stellen helpen bij het vinden van een actiever seksleven
 2. Jouw cliënten kunnen helpen bij hun seksuele- of relationele problemen
 3. Weten hoe je discreet, vertrouwelijk en taboeloos omgaat met relaties en seksualiteit
 4. Een cursus volgen op je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt
 5. Een dankbaar beroep

Sekscounselor, een beroep met toekomst!

Intimiteit en seksualiteit zijn gevoelige onderwerpen. Veel mensen vinden het moeilijk om er open over te praten. Als sekscounselor help je de taboesfeer rond intimiteit en relaties te doorbreken en bied je mensen het luisterend oor dat ze nodig hebben.

Vanuit wetenschappelijk en professioneel oogpunt analyseer jij de problemen die mensen ondervinden en geef je advies en tips mee waar mensen écht iets aan hebben. In deze thuisstudie leer je daar precies de juiste gespreks- en coachingstechnieken voor!

De opleiding is zeer waardevol voor zelfstandige counselors, hulpverleners, leerkrachten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en alle anderen die geïnteresseerd zijn in dit thema. Als sekstherapeut maak jij het verschil en breng je mensen dichter bij elkaar!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  419.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Bekijk klassikaalVergelijk met klassikaal

PROGRAMMA

seks, sekstherapeut, sekscoach, therapeut, coach, seksuele problemen, relationele problemen, relatieproblemen, relatie, seksualiteit, relatietherapeut, relatiecoach, counseling, sekscounselor, seksadviseur, adviseur, advies, consulent, seksconsulent, seks

Toekomstmogelijkheden

 • Aan de slag als zelfstandig sekscounselor
 • Sekscounselor in loondienst, bijvoorbeeld in een gedeelde praktijk
 • Jezelf laten inhuren als sekscounsulent

Vaardigheden

 • Gesprekstechnieken en luisteren naar je cliënten
 • Je cliënten op de correcte manier begeleiden
 • Seksuele counseling
 • Relatiecounseling
 • Een professioneel intakegesprek voeren
 • Vervolgsessies en afsluiting van de counseling
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstperspectieven als relatietherapeut
 • Het vinden van je eerste klanten
 • Jezelf inzetten als counselor
 • Verschillende doelgroepen en methodes
 • Gesprekstechnieken en luisteren naar je cliënten
 • Je cliënten op de correcte manier begeleiden
 • Seksuele counseling
 • Relatiecounseling
 • Een professioneel intakegesprek voeren
 • Vervolgsessies en afsluiting van de counseling

seks, sekstherapeut, sekscoach, therapeut, coach, seksuele problemen, relationele problemen, relatieproblemen, relatie, seksualiteit, relatietherapeut, relatiecoach, counseling, sekscounselor, seksadviseur, adviseur, advies, consulent, seksconsulent, seks

Onze docenten

Wim Slabbinck

Een gedegen opleiding tot Single Coach kan je aan onze school bij Wim Slabbinck volgen, zodat je nadien zelf mensen aan een partner kan helpen op professionele wijze. “Bijna 10 jaar ben ik inmiddels zelfstandig seksuoloog en relatietherapeut”, vertelt Wim. “Het is duidelijk dat die ervaring alleen maar ten goede komt in een sector die steeds belangrijker zal worden.”
 
Daarnaast doceert Wim ook de cursus Sekstherapeut en werkte hij mee aan tal van onderzoeken aangaande seksualiteit. Die expertise heeft Wim dan weer opgedaan als afgestudeerde licentiaat in de seksuologische en familiale wetenschappen aan de faculteit geneeskunde van de KU-Leuven. Wim helpt zo samen met jou vele taboes de wereld uit!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Sekscounselor

Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Kan ik mijn behandelingen laten vergoeden?
Als jij als zelfstandige aan de slag gaat met cliënten, dan kan je in sommige gevallen jouw behandelingen laten declareren door de zorgverzekeraar. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. We adviseren je daarom eerst uit te zoeken welke zorgverzekeraar jouw beroep kan vergoeden. De zorgverzekeraar bepaalt aan welke eisen jij als behandelaar moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Vaak is dit bijvoorbeeld aansluiting bij een bepaalde brancheorganisatie. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Sekscounselor direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Sekscounselor.

seks, sekstherapeut, sekscoach, therapeut, coach, seksuele problemen, relationele problemen, relatieproblemen, relatie, seksualiteit, relatietherapeut, relatiecoach, counseling, sekscounselor, seksadviseur, adviseur, advies, consulent, seksconsulent, seks

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 419.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 452.52 euro in plaats van 419.00 euro. Je bespaart dus 33.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 180.00 -
 2. € 68.13 -
 3. € 68.13 -
 4. € 68.13 -
 5. € 68.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Sekscounselor

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT