Sieraden Ontwerpen

3. Al jouw outfits kunnen voorzien van de ideale accessoire
  4. Starten als zelfstandig sieradenontwerper
  5. Werken in een sieradenwinkel

Sieradenmaker, een beroep met toekomst!

Wie graag creatief bezig is, beleeft heel wat plezier aan de opleiding sieraden maken. Je ontwerpt en maakt broches, halssnoeren en ringen. Bovendien zorg je voor het ideale accessoire voor bij iedere outfit. Je bepaalt namelijk zelf de kleur en stijl!

Ook wie al een aantal basistechnieken onder de knie heeft, steekt nog heel wat op van deze cursus. De opleiding is namelijk ontwikkeld door een ervaren juwelenontwerper. Dankzij zijn jarenlange praktijkervaring perfectioneer je jouw technieken.

• Werken in een sieradenwinkel
  • Zelfstandig sieradenmaker

• Verschillende materialen en benodigdheden
  • Werken met diverse materialen
  • Productkennis
  • Starten als zelfstandig sieradenmaker

• Je toekomstmogelijkheden als zelfstandig sierradenmaker
  • Een eigen zaak starten
  • Je creativiteit tot bloei laten komen
  • Verschillende materialen en benodigdheden
  • Een professionele uitrusting
  • De juiste omgeving
  • Werken met diamant
  • De 4 C’s van juwelen
  • De verschillende slijpvormen
  • De voornaamste edelstenen
  • De schaal van Mohs
  • Werken met parels
  • Werken met goud, zilver, palladium en platina
  • Ringmaten in verschillende landen
  • Soorten was
  • Gieten in zeeschuim, zand en water
  • Werken met zilverklei

Annelies Weinberger

Ik ben Annelies Weinberger, sinds 2004 bezig met goudsmeden en juweelontwerp. Sinds 2009 geef ik met veel plezier en passie mijn kennis door via goudsmidlessen. Dit zowel in de vorm van korte workshops, als voltijdse, jarenlange opleidingen. De door jou gekozen opleiding ligt er ergens tussenin. Iedereen kan sieraden maken, het is een kwestie van de juiste technieken te kennen en toe te passen. Sommige technieken liggen de ene persoon beter en de andere minder. Al doende zal je waarschijnlijk zelf een voorkeur ontwikkelen.

Het leuke aan sieraden maken is het feit dat het zo gevarieerd is. Het is soms heel fijn werk, het vraagt het nodige inzicht, een fijne motoriek en geduld. Het is ook creatief en fysiek uitdagend en heel afwisselend qua technieken en mogelijkheden. Heel boeiend dus! Ik kijk er naar uit om met je samen te werken en mijn passie met jou te delen.

Goed om te weten over deze cursus Sieraden Ontwerpen

Heb ik eigen materialen nodig?
Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Hierin vind je het complete cursusmateriaal en een toegangscode tot ons online leerplatform. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van de benodigde materialen voor eigen rekening.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO thuiscursus is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Sieraden Ontwerpen direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Sieraden Ontwerpen.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Sieraden Ontwerpen