Opleiding

OPLEIDING

Social Media Recruitment

Wil jij...

 1. De juiste toekomstige werknemers bereiken via social media
 2. Weten hoe je de juiste vacatures opstelt en aanbiedt op social mediakanalen
 3. Leren hoe je je als bedrijf opstelt op kanalen als Facebook, Twitter en LinkedIn
 4. Zo veel mogelijk potentieel talent bereiken voor jouw bedrijf
 5. Als recruiter je skills uitbreiden

Social media recruiter, een beroep met toekomst!

De juiste werknemer vinden is niet eenvoudig. Zeker niet met een wirwar aan kanalen die je als recruiter ter beschikking krijgt. De tijd waarin je een vacature alleen op een banenwebsite plaatste is voorbij. Om de juiste werknemer te spotten, moet je op social media zijn! Maar hoe stel je vacatures op voor deze platformen? En hoe bereik je de juiste mensen?

Tijdens deze stoomcursus krijg je antwoord op deze vragen. Je ontdekt hoe je je als bedrijf presenteert op Facebook, Twitter en LinkedIn. En hoe je vervolgens vacatures deelt via deze kanalen. Zo trek je veel meer mogelijke kandidaten aan, en ben je in staat om ze tegen een redelijke prijs te bereiken. Mooi meegenomen!

Schrijf je nu in en haal zo veel mogelijk potentieel binnen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Certificaat

  Klassikaal

  1 les

  6 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Social Media Recruitment

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Rotterdam12/09/201912/09/201909u00 - 15u00Don
Groningen28/09/201928/09/201909u00 - 15u00Zat
Utrecht11/10/201911/10/201909u00 - 15u00Vrij
Breda24/10/201924/10/201909u00 - 15u00Don
Arnhem01/11/201901/11/201909u00 - 15u00Vrij
Amsterdam11/11/201911/11/201909u00 - 15u00Maa
Eindhoven27/11/201927/11/201909u00 - 15u00Woe

PROGRAMMA

rekruteren, social media, twitter, facebook, linkedin, vacatures, nieuwe jobs, kandidaten, werknemers, jobsites, opleiding, slim rekruteren, opleiding, B2B, rekruteerder

Toekomstmogelijkheden

 • Als HR-medewerker je skills uitbreiden
 • Als recruiter je skills uitbreiden
 • Meer carrièrekansen bij online bedrijven

Vaardigheden

 • Je kent de meest gebruikte social media en weet hoe je ze inzet
 • Je weet hoe je de juiste mensen bereikt via de juiste kanalen
 • Je bent in staat om de juiste vacatures op te bouwen die meteen in het oog springen
 • Met jouw skills vind je de juiste mensen voor de functie!
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Welke rekruteringskanalen bestaan er online?
 • De voor- en nadelen van online recruitment
 • Welke kanalen schakel je waar en wanneer in?
 • De impact van tweets, blogs en posts
 • Doelgroepen selecteren en rekruteren
 • Online branding: hoe maak je jezelf vindbaar?
 • Employer branding: jouw voordelen en mogelijkheden
 • Werken met Linkedin Recruiter en Facebook Recruitment
 • Online netwerken onderhouden en uitbreiden
 • Advertentiemogelijkheden; Google AdWords, Social Ads, Twitter Ads

rekruteren, social media, twitter, facebook, linkedin, vacatures, nieuwe jobs, kandidaten, werknemers, jobsites, opleiding, slim rekruteren, opleiding, B2B, rekruteerder

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Social Media Recruitment

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Ik zie geen startdata. Wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Social Media Recruitment bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 6 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Social Media Recruitment vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les ontvang je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Door op de lesdag(en) aanwezig te zijn, ben jij er zeker van dat je een certificaat ontvangt. Wegens de duur van de opleiding sluiten we deze niet af met een examen.

rekruteren, social media, twitter, facebook, linkedin, vacatures, nieuwe jobs, kandidaten, werknemers, jobsites, opleiding, slim rekruteren, opleiding, B2B, rekruteerder

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 139.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 150.12 euro in plaats van 139.00 euro. Je bespaart dus 11.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 90.00 - Bij inschrijving
 2. € 60.12 - Startdatum van je opleiding
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT