Opleiding

OPLEIDING

Sportcoach

Wil jij...

 1. Jouw passie voor sport en je coachingstalenten combineren
 2. Jouw cliënten laten ontplooien en bloeien op sportgebied
 3. Zowel fysieke als mentale steun kunnen geven aan verschillende sporters
 4. Een studie volgen die je kunt combineren met je huidige werk of studie
 5. Een carrière als professioneel sportcoach

Sportcoach, een beroep met toekomst!

Is sport je lust en je leven? Ben je een natuurlijke leider? En heb je analytisch en organisatorisch talent? Dan is onze opleiding Sportcoach dé opleiding voor jou. Onder begeleiding van een professionele sportcoach met jarenlange ervaring in het vak leer je alles over: talentopsporing, -selectie, en –ontwikkeling, het talentontwikkelingsmodel van Bloom, trainingsvolharding en drop-outs, motivatie, arousal en prestatie, spanning, angst en stress, doping, medicatie en drugs in jeugdsport, groepsdynamiek en ontwikkeling van sportteams, evolutie van groep naar team, mentale begeleiding van sporters, basis anatomie en fysiologie, en blessurepreventie bij sporters. Daarbij verkennen we je toekomstperspectieven als sportcoach en de mogelijkheden tot het winnen van klanten. Maak van je passie je beroep, word sportcoach!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden

 • De sportcoach als manager
 • De sportcoach als communicator
 • De sportcoach als voedingsdeskundige

Vaardigheden

 • Talent opsporen, selecteren en ontwikkelen
 • Motivatiecoaching persoonlijk en in groepsverband
 • Sportcoach als manager, communicator en voedingsdeskundige
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als sportcoach
 • Het vinden van je eerste klanten
 • Talentopsporing
 • Talentselectie
 • Talentontwikkeling
 • Het talentsontwikkelingsmodel van Bloom
 • Trainingsvolharding en drop-outs
 • Motivatie, arousal en prestatie
 • Spanning, angst en stress
 • Doping, medicatie en drugs in jeugdsport
 • Groepsdynamiek en ontwikkeling van sportteams
 • Evolutie van groep naar team
 • Mentale begeleiding van sporters
 • Basis anatomie en fysiologie
 • Blessurepreventie bij sporters
 • De sportcoach als manager
 • De sportcoach als communicator
 • De sportcoach als voedingsdeskundige

Onze docenten

Guy Peeters

“Op mijn zestiende verjaardag kreeg het sportvirus mij te pakken en deed ik alles om mijn droom waar te maken. Ik wilde kost wat kost sportonderwijzer of sportmanager worden”, vertelt docent Guy Peeters. Uiteindelijk werd het een combo van beide en combineert Guy een baan als sportonderwijzer met een positie als CEO bij multinational Progress Sports.
 
Daarnaast doceert Guy de cursussen Sportmanagement en Sportcoach aan NHBO. Hij staat er de studenten met raad en daad bij om het maximum uit hun studie te halen. “Ik vind het werkelijk een fantastisch systeem. Je bouwt op je eigen tempo aan je toekomst. Geweldig toch!”

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Sportcoach

Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Kan ik me aansluiten bij een brancheorganisatie of beroepsvereniging?
Als jij als zelfstandige aan de slag gaat, dan kan je je in sommige gevallen aansluiten bij een brancheorganisatie of beroepsvereniging. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.
Wanneer kan ik beginnen?
Een thuisstudie volgen bij NHBO thuiscursus is de meest flexibele manier om een waardevol diploma te behalen. Je bent niet gebonden aan vaste startmomenten en begint wanneer het jou het beste uitkomt. Zodra jouw betaling bij ons binnen is, sturen we je studiemateriaal toe en kun jij starten.
Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Sportcoach direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Sportcoach.

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 50.13 -
 3. € 50.13 -
 4. € 50.13 -
 5. € 50.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Sport- en Bewegingscoach (Allround) bespaar je maar liefst € 584. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Sport- en Bewegingscoach (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

sportcoach, bewegingscoach, sport- en bewegingscoach, sportcoaching, bewegingscoaching, personal trainer, sportpsycholoog, sportpsychologie, sportmassage, sportmasseur, voeding, sportvoeding, sportvoedingsadviseur, adviseur, sportadviseur, fitnesscentrum

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Sport- en Bewegingscoach (Allround)

sportcoach, bewegingscoach, sport- en bewegingscoach, sportcoaching, bewegingscoaching, personal trainer, sportpsycholoog, sportpsychologie, sportmassage, sportmasseur, voeding, sportvoeding, sportvoedingsadviseur, adviseur, sportadviseur, fitnesscentrum

Carrièremogelijkheden

 • Sportpsycholoog
 • Sportcoach
 • Sportmarketeer

Info over deze allround opleiding

Lichaamsbeweging, sport en verantwoorde voeding worden steeds populairder in Nederland. Wil jij van je hobby je beroep maken en mensen gezonder leren leven? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot Allround Sport- en Bewegingscoach en investeer in je toekomst! Deze moderne en praktijkgerichte opleiding is het resultaat van een samenwerking tussen de beste en meest ervaren personal coaches, fitnessinstructeurs en sportcoaches uit het werkveld. Deze doorgewinterde experts zullen je begeleiden tijdens je gehele opleiding.

De opleiding gaat van start met de module Sportpsychologie. Hier leer je o.a. over sport en motivatie, concentratie, emotie en gevoelens bij sport, teambuilding, omgaan met blessures lichaamsbeweging verplaatst de geest en de ontwikkeling van sporttalent tot topsporter. Bij de module Peronal coach leer je werken in een fitnesscentrum, individuele trainingsschema’s opstellen, en technieken voor het trainen van uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid, energieverbruik en bewegingsnormen. Je weet alles over de werking van het lichaam in beweging, de basisprincipes van de trainingsleer, en verschillende soorten work-outs. Daarnaast word je expert op het gebied van verantwoorde voeding en voedingsschema’s.

Tijdens het opleidingsonderdeel Sportcoach ontdek je hoe je sporters op een deskundige manier fysieke en psychologische begeleiding kunt bieden. Zo kunnen ze zich volledig op hun carrière focussen en bouwen ze stap voor stap aan hun weg naar de top! Er gaat veel geld om in de sportwereld. Goede marketing is daarbij van groot belang. Module Sportmarketing is geheel gericht op de commerciële kant van de sportwereld.

Het keuzevak Sportmassage laat je dieper ingaan op de anatomie van de spieren en specifieke sportletsels, leer je de verschillende massagetechnieken en ontdek je het belang van een doelgerichte massage voor de recuperatie en voorbereiding van sporters. Mensen willen bewuster gaan leven. Hoe ze dat aan moeten pakken is echter niet voor iedereen zo eenvoudig. Wil jij mensen helpen om hun voeding te matchen met hun sportieve bezigheden? Dan is keuzevak Sportvoeding echt iets voor jou!

Investeer in een beroep met toekomst en schrijf je in voor onze opleiding tot Allround Sport- en Bewegingscoach!

Programma

Module 1: Sportpsychologie (Basis)
Module 2: Personal Coach
Module 3: Sportcoach
Module 4: Sportmarketing
Keuzevak 1: Sportvoedingsadviseur
Keuzevak 2: Sportmasseur
Word Sport- en bewegingscoach

  Diploma

  Thuisstudie

  1390.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Sportcoach

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT