Sportfysiologie

1. Jouw passie voor sport professioneel inzetten
  2. Alles leren over trainingsprincipes, trainingsmethodes en energiesystemen
  3. Perfect weten hoe je een training kunt aanpassen om de beste resultaten te krijgen
  4. Jezelf en/of cliënten helpen om beter en efficiënter te sporten en zo hun leven te verbeteren
  5. Studeren op eigen tempo, waar je maar wilt

Sportfysioloog, een beroep met toekomst!

Als sportfysioloog meet je de invloed van lichamelijke inspanning op sportprestaties. Voorbeelden van werkzaamheden zijn: het ontwikkelen van sporttesten en trainingsprogramma’s, het verrichten van hartslagtesten, voorlichting geven over (het voorkomen van) sportblessures en onderzoek doen naar trainings- en wedstrijdprestaties. Klinkt dit als dé baan voor jou? Schrijf je dan in voor de opleiding Sportfysiologie en laat Nederland bewuster leven.

• Bewegingscoach
  • Trainer
  • Deskundige in sportfysiologie

• Het lichaam begrijpen zoals nooit tevoren: bekijk het effect van sport op het hele functioneren
  • Perfect weten hoe je een training kunt aanpassen om de beste resultaten te krijgen
  • Jezelf en/of cliënten helpen om beter en efficiënter te sporten en zo hun leven te verbeteren

• Leer alles over trainingsprincipes, trainingsmethodes en energiesystemen.
  • Wat gebeurt er bij overtraining en hoe voorkom je dit?
  • Op welke manieren kun je je training aanpassen om er maximale resultaten uit te halen?
  • En dit op vlak van: de ademhaling, hart en bloedvaten, de spieren, de skelet en beenderstructuur, het zenuwstelsel en het hormoonstelsel.
  • Welke invloeden hebben externe factoren zoals voeding, leeftijd, geslacht, lengte,… op de training?

Paul Verhoeven

Wie Paul Verhoeven zegt, zegt ervaring; en omgekeerd. Vijfenveertig jaar geleden begon hij als jongeman als zelfstandig kinesitherapeut en bleef zich ondertussen bijscholen in nieuwe technieken. Halverwege de jaren negentig opende Paul een eigen fitnesszaak en een saunacentrum waar relaxmassages centraal stonden.

Inmiddels is hij zelf een autoriteit op vlak van massagetherapie, sportmassage en lymfedrainage. Hij kent het menselijk lichaam letterlijk van binnen en buiten en geeft zijn kennis met veel passie voor het vak door aan onze cursisten.

Goed om te weten over deze cursus Sportfysiologie

Is deze opleiding erkend?
NHBO is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Sportfysiologie direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Sportfysiologie.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Sportfysiologie