Sportmanagement

3. Leren hoe je start als zelfstandige en cliënten vindt
  4. Een carrière als sportmanager in loondienst
  5. Op eigen temp studeren, waar je maar wilt

Sportmanager, een beroep met toekomst!

Wil jij graag aan de slag als sportmanager? In deze studie leer je over starten als zelfstandig sportmanager, het vinden van je eerste cliënten, de bezigheden van een sportmanager, sport en economie, sportmarketing, professioneel communiceren met stakeholders, managen van een sportevenement? Lijkt dit je wat? Schrijf je dan direct in voor deze opleiding tot sportmanager. Je studeert in je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren sportmanager. Zet vandaag de eerste stap richting je nieuwe carrière!.

sport, sportmanager, sportmanagement, sportevenementen organiseren, sportmarketing, sportmarketeer

• Zelfstandig sportmanager
  • Sportmanager in loondienst
  • Sportevenementen managen

• Als zelfstandige starten en cliënten vinden
  • Werkenzaamheden als sportmanager
  • Managen van een sportevenement

• Je toekomstmogelijkheden als sportmanager
  • Starten als zelfstandig sportmanager
  • Het vinden van je eerste cliënten
  • De bezigheden van een sportmanager
  • Sport en economie
  • Sportmarketing: booming business
  • Professioneel communiceren met stakeholders
  • Managen van een sportevenement

Guy Peeters

“Op mijn zestiende verjaardag kreeg het sportvirus mij te pakken en deed ik alles om mijn droom waar te maken. Ik wilde kost wat kost sportonderwijzer of sportmanager worden”, vertelt docent Guy Peeters. Uiteindelijk werd het een combo van beide en combineert Guy een baan als sportonderwijzer met een positie als CEO bij multinational Progress Sports.

Daarnaast doceert Guy de cursussen Sportmanagement en Sportcoach aan NHBO. Hij staat er de studenten met raad en daad bij om het maximum uit hun studie te halen. “Ik vind het werkelijk een fantastisch systeem. Je bouwt op je eigen tempo aan je toekomst. Geweldig toch!”

Goed om te weten over deze cursus Sportmanagement

Waarom kies ik voor de studie Sportmanagement?
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld is inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Sportmanagement direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Sportmanagement.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Sportmanagement