Opleiding

OPLEIDING

Sportmasseur

Wil jij...

 1. Verschillende soorten sporters kunnen helpen dankzij gerichte sportmassages
 2. Leren werken met tapes en bandages
 3. Professionele sporters kunnen ondersteunen in hun weg naar het podium
 4. Jouw toekomstmogelijkheden als sportmasseur vergroten
 5. Een carrière als zelfstandig sportmasseur, sportmasseur in loondienst of de diensten van jouw massagesalon uitbreiden

Sportmasseur, een beroep met toekomst!

Ooit gedacht aan een carrière als sportmasseur? Tijdens de thuisstudie Sportmassage leer je alles over de verschillende sportmassagetechnieken, basis anatomie, de R.I.C.E.-regel van de sportmasseur, specifieke sportletsels, het ontstaan van de spiercontractie, accuraat optreden, sportvoeding, de invloed van training, tapen en bandage, en de sportmasseur als begeleider. Je studeert in je eigen tempo. Overtuigd? Schrijf je dan vandaag nog in en word sportmasseur!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden

 • Zelfstandig sportmasseur
 • Sportmasseur in loondienst
 • Begeleiden van training en oefeningen

Vaardigheden

 • Verschillende sportmassagetechnieken
 • Kennis van basis anatomie, spieren en sportletsel
 • Kennis van sportvoeding en training
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als sportmasseur
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • De verschillende sportmassagetechnieken
 • Basis anatomie
 • De R.I.C.E.-regel van de sportmasseur
 • Specifieke sportletsels
 • Het ontstaan van de spiercontractie
 • Accuraat optreden
 • Sportvoeding
 • De invloed van training
 • Tapen en bandage
 • De sportmasseur als begeleider

Onze docenten

Martin Janssens

“Recent heb ik de 40ste verjaardag van mijn zelfstandige praktijk gevierd”, zo vertelt Martin Janssens trots aan ons. Hij is onze docent Sportmassage en kent werkelijk alle fijne (massage)knepen van het vak.
 
“Het grootste deel van mijn professionele bezigheid bestond uit de behandeling van sportletsels via massages, manuele technieken en oefentherapie. Het doorgeven van de opgedane ervaringen aan geïnteresseerde studenten biedt mij enorm veel voldoening.” Dankzij Martin slaag je er absoluut in om de blessuretijd zo kort mogelijk te houden!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Sportmasseur

Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Kan ik me aansluiten bij een brancheorganisatie of beroepsvereniging?
Als jij als zelfstandige aan de slag gaat, dan kan je je in sommige gevallen aanstluiten bij een brancheorganisatie of beroepsvereniging. Of je hiervoor in aanmerking komt, hangt van verschillende zaken af en is aan verandering onderhevig. Wat de toelatingseisen zijn, kun je bij deze organisaties zelf opvragen.
Kan ik voor mezelf beginnen als sportmasseur?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Sportmasseur direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Sportmasseur.

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van ISO 9001:2015.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 50.13 -
 3. € 50.13 -
 4. € 50.13 -
 5. € 50.13 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

Je gaat op je eigen tempo met de opleiding aan de slag en kan per module onbeperkt examen afleggen. Jouw docent staat je gedurende het studietraject online bij via onze e-campus. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Sport- en Bewegingscoach (Allround) bespaar je maar liefst € 584. Een echte aanrader dus!

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Sport- en Bewegingscoach (Allround)

Carrièremogelijkheden

 • Sportpsycholoog
 • Sportcoach
 • Sportmarketeer

Info over deze allround opleiding

Lichaamsbeweging, sport en verantwoorde voeding worden steeds populairder in Nederland. Wil jij van je hobby je beroep maken en mensen gezonder leren leven? Schrijf je dan in voor onze opleiding tot Allround Sport- en Bewegingscoach en investeer in je toekomst! Deze moderne en praktijkgerichte opleiding is het resultaat van een samenwerking tussen de beste en meest ervaren personal coaches, fitnessinstructeurs en sportcoaches uit het werkveld. Deze doorgewinterde experts zullen je begeleiden tijdens je gehele opleiding.

De opleiding gaat van start met de module Sportpsychologie. Hier leer je o.a. over sport en motivatie, concentratie, emotie en gevoelens bij sport, teambuilding, omgaan met blessures lichaamsbeweging verplaatst de geest en de ontwikkeling van sporttalent tot topsporter. Bij de module Peronal coach leer je werken in een fitnesscentrum, individuele trainingsschema’s opstellen, en technieken voor het trainen van uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid, energieverbruik en bewegingsnormen. Je weet alles over de werking van het lichaam in beweging, de basisprincipes van de trainingsleer, en verschillende soorten work-outs. Daarnaast word je expert op het gebied van verantwoorde voeding en voedingsschema’s.

Tijdens het opleidingsonderdeel Sportcoach ontdek je hoe je sporters op een deskundige manier fysieke en psychologische begeleiding kunt bieden. Zo kunnen ze zich volledig op hun carrière focussen en bouwen ze stap voor stap aan hun weg naar de top! Er gaat veel geld om in de sportwereld. Goede marketing is daarbij van groot belang. Module Sportmarketing is geheel gericht op de commerciële kant van de sportwereld.

Het keuzevak Sportmassage laat je dieper ingaan op de anatomie van de spieren en specifieke sportletsels, leer je de verschillende massagetechnieken en ontdek je het belang van een doelgerichte massage voor de recuperatie en voorbereiding van sporters. Mensen willen bewuster gaan leven. Hoe ze dat aan moeten pakken is echter niet voor iedereen zo eenvoudig. Wil jij mensen helpen om hun voeding te matchen met hun sportieve bezigheden? Dan is keuzevak Sportvoeding echt iets voor jou!

Investeer in een beroep met toekomst en schrijf je in voor onze opleiding tot Allround Sport- en Bewegingscoach!

Programma

Module 1: Sportpsychologie (Basis)
Module 2: Personal Coach
Module 3: Sportcoach
Module 4: Sportmarketing
Keuzevak 1: Sportvoedingsadviseur
Keuzevak 2: Sportmasseur
Word Sport- en bewegingscoach

  Diploma

  Thuisstudie

  1390.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Sportmasseur

InschrijvenContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT