Statistiek

1. Jezelf bijscholen op het gebied van statistiek
  2. Met verstand van zaken gegevens kunnen verzamelen, structureren en analyseren
  3. Vlot data kunnen interpreteren én de juiste conclusies trekken
  4. Op je eigen tempo studeren, waar en wanneer je maar wilt
  5. Een carrière als statistiekmedewerker

Statistiek medewerker, een beroep met toekomst!

Zodra je het nieuws leest of de televisie aanzet, vliegen grafieken, cijfers, onderzoeksresultaten en statistieken je om de oren. Wie immers een betrouwbare en geloofwaardige studie wil opzetten, kan hier niet omheen. Van de nieuwste medische ontwikkelingen tot een studie over het gebruik van onze smartphones: statistiek is onmisbaar. In deze cursus leer je stap voor stap correct gegevens verzamelen, die gegevens structureren en analyseren, de resultaten interpreteren en conclusies trekken. Je komt onder meer te weten hoe je verschillende soorten steekproeven trekt en betrouwbaarheidsintervallen berekent. Bovendien leer je al deze kennis uitgebreid toepassen op het praktische programma SPSS. Na deze cursus Statistiek heeft statistiek eindelijk geen geheimen meer voor jou!

• Bijlessen statistiek geven
  • Statistiek medewerker

• Met verstand van zaken gegevens verzamelen, structureren en analyseren
  • Betrouwbaarheidsintervallen en boxplotten maken
  • Vakkundig SPSS gebruiken
  • Vlot data interpreteren én juiste conclusies trekken

• Opzet van een onderzoek
  • Afbakening van de populatie
  • Trekken van een steekproef
  • Het uitvoeren van analyses
  • Hypotheses toetsen, aannemen en verwerpen
  • Eenheden, variabelen en waarden
  • Beschrijvende statistiek
  • Grafieken
  • De normale verdeling
  • Inferentiële statistiek
  • Statistische toetsen
  • Verbanden tussen variabelen
  • Verschillen tussen groepen
  • Statistische en klinische significantie
  • Data analyseren
  • Gegevens invoeren in SPSS
  • Grafieken en frequenties in SPSS
  • Data analyseren in SPSS
  • Kruistabel en chi-kwadraat
  • Enkelvoudige regressie-analyse
  • Ordinaal en nominaal, interval/ratio
  • 10 trips & tricks voor SPSS

Karen Van Hoye

Twee jaar geleden rondde docente Karen Van Hoye met succes haar opleiding Bewegingswetenschappen af. Vandaag motiveert Karen mensen om een gezond en sportief leven te leiden als personal coach en helpt ze studenten van NHBO om het beste in zichzelf (en hun klanten) naar boven te halen.

“Mijn studenten zijn enorm gemotiveerd en leergierig”, vertelt ze. “Ze hebben bewust gekozen voor de opleiding, en dat maakt het fijn om hen te begeleiden.” Zowel haar sportieve als haar universitaire achtergrond kwamen goed van pas tijdens het schrijven van de cursussen Personal Coach, Scriptiecoach en Statistiek. Laat jij je binnenkort ook coachen door Karen?

Goed om te weten over deze cursus Statistiek

Heb ik extra materiaal nodig om deze studie te volgen?
Ja. Wij verschaffen je van de theoriemap. Zelf dien je toegang te regelen tot de software SPSS.
Moet ik stagelopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Statistiek direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Statistiek.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Statistiek