Opleiding

OPLEIDING

Statistiek

Wil jij...

 1. Jezelf bijscholen op het gebied van statistiek
 2. Met verstand van zaken gegevens kunnen verzamelen, structureren en analyseren
 3. Vlot data kunnen interpreteren én de juiste conclusies trekken
 4. Op je eigen tempo studeren, waar en wanneer je maar wilt
 5. Een carrière als statistiekmedewerker

Statistiek medewerker, een beroep met toekomst!

Zodra je het nieuws leest of de televisie aanzet, vliegen grafieken, cijfers, onderzoeksresultaten en statistieken je om de oren. Wie immers een betrouwbare en geloofwaardige studie wil opzetten, kan hier niet omheen. Van de nieuwste medische ontwikkelingen tot een studie over het gebruik van onze smartphones: statistiek is onmisbaar. In deze cursus leer je stap voor stap correct gegevens verzamelen, die gegevens structureren en analyseren, de resultaten interpreteren en conclusies trekken. Je komt onder meer te weten hoe je verschillende soorten steekproeven trekt en betrouwbaarheidsintervallen berekent. Bovendien leer je al deze kennis uitgebreid toepassen op het praktische programma SPSS. Na deze cursus Statistiek heeft statistiek eindelijk geen geheimen meer voor jou!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  209.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

Toekomstmogelijkheden

 • Bijlessen statistiek geven
 • Statistiek medewerker

Vaardigheden

 • Met verstand van zaken gegevens verzamelen, structureren en analyseren
 • Betrouwbaarheidsintervallen en boxplotten maken
 • Vakkundig SPSS gebruiken
 • Vlot data interpreteren én juiste conclusies trekken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Opzet van een onderzoek
 • Afbakening van de populatie
 • Trekken van een steekproef
 • Het uitvoeren van analyses
 • Hypotheses toetsen, aannemen en verwerpen
 • Eenheden, variabelen en waarden
 • Beschrijvende statistiek
 • Grafieken
 • De normale verdeling
 • Inferentiële statistiek
 • Statistische toetsen
 • Verbanden tussen variabelen
 • Verschillen tussen groepen
 • Statistische en klinische significantie
 • Data analyseren
 • Gegevens invoeren in SPSS
 • Grafieken en frequenties in SPSS
 • Data analyseren in SPSS
 • Kruistabel en chi-kwadraat
 • Enkelvoudige regressie-analyse
 • Ordinaal en nominaal, interval/ratio
 • 10 trips & tricks voor SPSS

Onze docenten

Karen Van Hoye

Twee jaar geleden rondde docente Karen Van Hoye met succes haar opleiding Bewegingswetenschappen af. Vandaag motiveert Karen mensen om een gezond en sportief leven te leiden als personal coach en helpt ze studenten van NHBO om het beste in zichzelf (en hun klanten) naar boven te halen.
 
“Mijn studenten zijn enorm gemotiveerd en leergierig”, vertelt ze. “Ze hebben bewust gekozen voor de opleiding, en dat maakt het fijn om hen te begeleiden.” Zowel haar sportieve als haar universitaire achtergrond kwamen goed van pas tijdens het schrijven van de cursussen Personal Coach, Scriptiecoach en Statistiek. Laat jij je binnenkort ook coachen door Karen?

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Statistiek

Heb ik extra materiaal nodig om deze studie te volgen?
Ja. Wij verschaffen je van de theoriemap. Zelf dien je toegang te regelen tot de software SPSS.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Moet ik stagelopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Statistiek direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Statistiek.

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 33.93 -
 3. € 33.93 -
 4. € 33.93 -
 5. € 33.93 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Statistiek

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT