Studiecoach

3. De kunst leren om af te kunnen rekenen met faalangst
  4. Leren omgaan met jongeren en hun ouders, ook die uit verschillende culturen
  5. Werken als coach of huiswerkbegeleider op scholen

Studiecoach, een beroep met toekomst!

Studeren is niet voor iedereen even gemakkelijk. Waar sommige leerlingen fluitend door hun studiejaren fietsen, gaan anderen telkens opnieuw de strijd aan voor een zesje.

Als Studiecoach begeleid jij die laatste groep studenten, voor wie het leren niet vanzelf gaat. Samen ga je kijken waar de moeilijkheden liggen en wat de beste studiemethodes zijn. In deze opleiding ontdek je vele methodes om leerproblemen aan te pakken en creatief om te gaan met motivatietechnieken. Voor je het weet schieten die cijfers omhoog!

Lijkt het je leuk om aan te slag te gaan als studiecoach of huiswerkbegeleider? Of zoek je misschien zelf naar manieren om efficiënter te gaan studeren? In beide gevallen is de thuisopleiding tot Studiecoach de juiste keuze!

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk

studiecoach, studeercoach, studiehulp, studeerhulp, studentencoach, studentencoach, omgaan met faalangst, faalangsttrainer, faalangstcoach, coach, huiswerkbegeleider,

• Zelfstandig studiecoach
  • Coach of huiswerkbegeleider op scholen
  • Verbreding van kennis als docent of begeleider

• Leerstrategieën aanleren
  • Plannen en organiseren
  • Omgaan met jongeren en hun ouders, ook van verschillende culturen

• Het onderwijs in Nederland
  • Het puberbrein
  • Kwaliteiten en belemmeringen
  • Motivatie
  • Leerstrategieën
  • Planning & Organisatie
  • Keuzes maken
  • Leerproblemen
  • Omgaan met verschillende culturen
  • Communiceren met jongeren en hun ouders
  • De beroepspraktijk van de studiecoach

Goed om te weten over deze cursus Studiecoach

Kan ik als zelfstandig Studiecoach aan de slag?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij De Ondernemersschool volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Is deze opleiding erkend?
De Ondernemersschool is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Studiecoach direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Studiecoach.

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Laatste weetjes over Studiecoach