Studiecoach

3. De kunst leren om af te kunnen rekenen met faalangst
  4. Leren omgaan met jongeren en hun ouders, ook die uit verschillende culturen
  5. Werken als coach of huiswerkbegeleider op scholen

Studiecoach, een beroep met toekomst!

Studeren is niet voor iedereen even gemakkelijk. Veel mensen kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Zie jij jezelf wel werken als studiecoach en wil je andere mensen leren hoe ze moeten studeren? Schrijf je dan in voor onze opleiding Studiecoach. Je leert hoe je zelf efficiënt en effectief kunt studeren; en hoe je anderen hierin coacht. Maak werk van je talent, word studiecoach!

• Zelfstandig studiecoach
  • Coach of huiswerkbegeleider op scholen
  • Verbreding van kennis als docent of begeleider

• Leerstrategieën aanleren
  • Plannen en organiseren
  • Omgaan met jongeren en hun ouders, ook van verschillende culturen

• Het onderwijs in Nederland
  • Het puberbrein
  • Kwaliteiten en belemmeringen
  • Motivatie
  • Leerstrategieën
  • Planning & Organisatie
  • Keuzes maken
  • Leerproblemen
  • Omgaan met verschillende culturen
  • Communiceren met jongeren en hun ouders
  • De beroepspraktijk van de studiecoach

Goed om te weten over deze cursus Studiecoach

Kan ik als zelfstandig Studiecoach aan de slag?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Is deze opleiding erkend?
NHBO is in het bezit van het ISO 9001-certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO-9001 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit! NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig!

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig. Eventueel praktijkmateriaal om mee te oefenen komen voor eigen rekening.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Studiecoach direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Studiecoach.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 269.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 269.00 euro. Je bespaart dus 21.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Studiecoach