Taarten Maken

1. De volgende beroemde bakheld worden
  2. Net zo goed kunnen bakken als meesterbakkers als Robèrt van Beckhoven
  3. De mooist gedecoreerde en lekkerste taarten kunnen maken
  4. Alles te weten komen over alle verschillende taartsoorten en daarbij horende recepten
  5. Een carrière als professioneel patissier

Taartenbakker, een beroep met toekomst!

Taarten bakken is een kunst! Er bestaan talrijke taartspeciaalzaken die hun roem en faam hebben behaald door ongelooflijk originele assortimenten en elke banketbakker weet dat een goede taart zichzelf verkoopt. Maar ook voor thuis, met de feestdagen of voor een speciale gelegenheid biedt de cursus Taarten bakken je een schat aan informatie om jouw taart in het middelpunt van de belangstelling te zetten. Van huwelijkstaarten tot ganaches en red velvets, alles komt aan bod.

• Taartenbakker
  • Bakker
  • Patissier
  • Medewerker in een bakkerij

• Taarten bakken én prachtig decoreren
  • Chocolade temperen kent geen geheimen voor je
  • Met verstand van zaken smaken en kleuren in je taarten incorporeren
  • Marsepein, suikerpasta en andere frostings maken? Jij kent er alles van!

• Alle ingrediënten om een taart te bakken
  • Waarvoor zorgen de ingrediënten in het proces
  • Alle taartsoorten en een immense waaier aan recepten
  • Taart frostings
  • cakedesigns en taartversieringen
  • hygiëne en richtlijnen voor een verzorgde bakplaats

Jeroen Offergelt

Nadat docent Jeroen Offergelt jaren in de hotelsector gewerkt had, werd de drang om een eigen zaak op te starten te groot: Patty Cake ontstond en intussen is de bakkerij uitgegroeid tot een culinair begrip in Antwerpen.

De knowhow en ervaring van Jeroen, maken van hem de ideale docent om de cursussen Cupcakes Bakken, Taarten Maken en Eigen Catering Starten te begeleiden. Hij leert de studenten van NHBO alles over het hoe en wat van kleurrijke gebakjes bakken en presenteren. De kennis en ervaring uit zijn hotel-verleden en de horeca, heeft hij verwerkt in de praktijkgerichte cursussen Hotelmanager en Bed & Breakfast starten.

Goed om te weten over deze cursus Taarten Maken

Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe leer ik in de praktijk taarten maken?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Taarten Maken direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Taarten Maken.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 239.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 258.12 euro in plaats van 239.00 euro. Je bespaart dus 19.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Taarten Maken