Opleiding

OPLEIDING

Tandartsassistent (Basis)

Wil jij...

 1. Een nieuwe, uitdagende carrière als tandartsassistente
 2. Een kort studietraject volgen, in plaats van jarenlang studeren
 3. Alles leren over receptiewerkzaamheden in een tandartspraktijk, de tandarts assisteren en het geven van preventie-advies en poetsinstructies
 4. Een opleiding volgen die je kunt combineren met je huidige baan of studie
 5. Een opleiding volgen, volledig in je eigen tempo en onder online begeleiding van een vakdocent

Tandartsassistent, een beroep met toekomst!

Als tandartsassistent heb je een gevarieerd takenpakket. Je regelt niet alleen de administratie van een tandartsenpraktijk, maar assisteert ook bij ingrepen en helpt mee aan belangrijke onderzoeken.

Wil je aan de slag in een praktijk of werk je al ergens en wil je jouw vakkennis en vaardigheden opfrissen? Dan is het volgen van deze thuisstudie een verstandige keuze! Dankzij jouw diploma kun je ook aan de slag in een ziekenhuis, gezondheidscentrum of tandheelkundig laboratorium.

Met jou als tandartsassistent weet je precies wat voor (tand)vlees je in de kuip hebt. Jij bent goed in wat je doet en dankzij jouw deskundige aanpak maak je jezelf al snel onmisbaar in het vak!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  309.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

tandarts, tandartsassistent, assistent, receptionist, administratie, medisch assistent, tandarts assisteren

Toekomstmogelijkheden

 • Receptioniste in tandartspraktijk
 • Tandartsassistent

Vaardigheden

 • Receptiewerkzaamheden in een tandartspraktijk
 • De tandarts assisteren
 • Geven preventie-advies en poetsinstructies
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Rollen in de praktijk
 • Wetten in de praktijk
 • Anatomie
 • Instrumentarium
 • Behandelingen
 • Geneesmiddelen in de praktijk
 • Voorlichting en instructie
 • Infectiepreventie
 • Röntgen
 • Communicatie
 • Patiëntdossier
 • Agendaplanning
 • Voorraadbeheer
 • Financiële patiëntadministratie
 • Kwaliteitsmanagement
 • Samenwerken in de praktijk

tandarts, tandartsassistent, assistent, receptionist, administratie, medisch assistent, tandarts assisteren

Onze docenten

Anna Berends van Loenen

Onze docente Anna Berends heeft een zeer brede kennis van facilitymanagement dankzij haar opleiding aan de Hogeschool van Heerlen. Deze kennis heeft ze uitvoerig in praktijk gebracht in een tandartspraktijk. Na vele jaren diepgaande studies omtrent het quality management binnen een dentaal bedrijf, heeft ze sinds 2010 haar eigen zelfstandig kwaliteitsadvies- en opleidingsbureau.
 
Daarnaast verzorgt Anna ook professionele cursussen zoals praktijkmanagement en baliemedewerker. Elke student van een van haar cursussen kan dus rekenen op talloze praktische tips & tricks!
 

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Tandartsassistent (Basis)

Is een MBO-opleiding verplicht om tandartsassistent te worden?
Nee. Tandartsassistent is een vrij beroep in Nederland, wat betekent dat je dit met ieder diploma kunt uitoefenen. De branchevereniging KNMT pleit voor een erkende MBO-opleiding, maar dit is nog niet wettelijk verplicht. Met de beroepsopleiding van De Ondernemersschool kun je dus ook aan de slag in deze branche. Mogelijk verandert dit in de toekomst.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Tandartsassistent (Basis) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Tandartsassistent (Basis).

tandarts, tandartsassistent, assistent, receptionist, administratie, medisch assistent, tandarts assisteren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 309.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 333.72 euro in plaats van 309.00 euro. Je bespaart dus 24.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 60.93 -
 3. € 60.93 -
 4. € 60.93 -
 5. € 60.93 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Tandartsassistent (Basis)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT