Tandartsassistent (Basis)

1. Een nieuwe, uitdagende carrière als tandartsassistente
  2. Een kort studietraject volgen, in plaats van jarenlang studeren
  3. Alles leren over receptiewerkzaamheden in een tandartspraktijk, de tandarts assisteren en het geven van preventie-advies en poetsinstructies
  4. Een opleiding volgen die je kunt combineren met je huidige baan of studie
  5. Een opleiding volgen, volledig in je eigen tempo en onder online begeleiding van een vakdocent

Tandartsassistent, een beroep met toekomst!

De receptie en de wachtkamer van de tandarts managen? Omgaan met vertrouwelijke informatie? Professioneel leren telefoneren? De agenda efficiënt bijhouden? Een correcte administratie voeren? Schrijf je in en begin als tandartsassistent! Leer hoe je patiënten vriendelijk onthaalt, medische vragenlijsten opstelt, apparatuur steriliseert, de tandarts assisteert tijdens het consult, en preventie-advies & poetsinstructies geeft. Een professionele tandartsassistent met jarenlange ervaring in het vak begeleidt je tijdens je opleiding. Investeer in je toekomst, word tandartsassistent!

tandarts, tandartsassistent, assistent, receptionist, administratie, medisch assistent, tandarts assisteren

• Receptioniste in tandartspraktijk

• Kwaliteitsmanagement
  • Samenwerken in de praktijk

Anna Berends van Loenen

Onze docente Anna Berends heeft een zeer brede kennis van facilitymanagement dankzij haar opleiding aan de Hogeschool van Heerlen. Deze kennis heeft ze uitvoerig in praktijk gebracht in een tandartspraktijk. Na vele jaren diepgaande studies omtrent het quality management binnen een dentaal bedrijf, heeft ze sinds 2010 haar eigen zelfstandig kwaliteitsadvies- en opleidingsbureau.

Daarnaast verzorgt Anna ook professionele cursussen zoals praktijkmanagement en baliemedewerker. Elke student van een van haar cursussen kan dus rekenen op talloze praktische tips & tricks!

Goed om te weten over deze cursus Tandartsassistent (Basis)

Is een MBO-opleiding verplicht om tandartsassistent te worden?
Nee. Tandartsassistent is een vrij beroep in Nederland, wat betekent dat je dit met ieder diploma kunt uitoefenen. De branchevereniging KNMT pleit voor een erkende MBO-opleiding, maar dit is nog niet wettelijk verplicht. Met de beroepsopleiding van NHBO Thuisstudie kun je dus ook aan de slag in deze branche. Mogelijk verandert dit in de toekomst.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Tandartsassistent (Basis) direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Tandartsassistent (Basis).

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 309.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 333.72 euro in plaats van 309.00 euro. Je bespaart dus 24.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Tandartsassistent (Basis)