Opleiding

OPLEIDING

Therapiedieren in de Zorgsector

Wil jij...

 1. Jouw passie voor dieren combineren met jouw ambitie om mensen te helpen
 2. Weten hoe zwemmen met dolfijnen of oefenen met paarden kan werken als therapie
 3. Meer kennis over verschillende rassen en hun invloed op het gedrag en de training
 4. Een dier opvoeden tot het perfecte therapiedier
 5. Beginnen als zelfstandig begeleider van een therapiedier

Medewerker dierentherapie, een beroep met toekomst!

Zwemmen met dolfijnen of oefenen met paarden als therapie? Het inzetten van dieren bij het behandelen van mensen wordt steeds populairder. Zie jij baat bij therapeutische behandeling met behulp van dieren? Dan is onze opleiding Therapiedieren in de zorg de perfecte opleiding voor jou! Je studeert op je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren Therapeut. Maak werk van je passie en schrijf je vandaag nog in!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

dieren, therapie, dierentherapie, medewerker dierentherapie, dierentherapeut, therapeut, therapiedieren, therapiedier, behandeling met dieren, hond, paard, dolfijn, hondenrassen, therapiedier opvoeden

Toekomstmogelijkheden

 • Medewerker dierentherapie in loondienst
 • Zelfstandig specialist therapiedieren
 • De kennis toepassen in je eigen omgeving

Vaardigheden

 • Je weet alles van honden en andere geschikte therapiedieren
 • Het kunnen inzetten en keuren van therapiedieren
 • Het opvoeden van therapiedieren
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • De band tussen hond en mens
 • De geschiedenis van therapiedieren
 • Welke hondenrassen zijn er?
 • Welke hondenrassen zijn geschikt als therapiedier?
 • Hoe voed je een therapiedier op?
 • Waarvoor worden therapiedieren gebruikt?
 • Welke testen moet mijn therapiedier doorstaan om aan de slag te kunnen als mijn assistent?
 • en nog veel meer!

dieren, therapie, dierentherapie, medewerker dierentherapie, dierentherapeut, therapeut, therapiedieren, therapiedier, behandeling met dieren, hond, paard, dolfijn, hondenrassen, therapiedier opvoeden

Onze docenten

Christel Sonck

Honden zijn altijd de grootste passie van Christel Sonck geweest en ze vindt dat we veel van elkaar kunnen leren. Na een zeer gevarieerde loopbaan besliste ze jaren geleden om zich volledig te wijden aan haar twee passies: mensen én honden helpen.
 
Ze coacht mensen die op een keerpunt staan in hun leven en niet weten welke beslissing ze moeten nemen. "Verder doet ik veel loopbaanbegeleiding voor de VDAB", zegt Christel. "Dikwijls zijn mijn klanten mensen die van hun passie hun beroep willen maken, maar de stap nog niet durven zetten. Als ervaringsdeskundige kan ik hen begeleiden."
 
Anderzijds helpt ze mensen om hun hond een goede opvoeding te geven. Ze noemt het geen honden trainen, maar opvoeden. Zodat zij en hun baasjes harmonieus kunnen samenleven.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Therapiedieren in de Zorgsector

Welke dieren worden behandeld in deze studie?
De thuistudie Therapiedieren in de zorg behandelt het inzetten van honden.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Moet ik een hond meenemen voor het examen?
Bij deze thuisstudie bestudeer je enkel de theorie en daar word je ook op getoetst. Je hoeft dus geen hond mee te nemen naar het examen. Voor het praktijkgedeelte ben je zelf verantwoordelijk.
Moet ik stage lopen?
Stage lopen is bij het merendeel van onze opleidingen geen verplicht onderdeel en dus geen randvoorwaarde om succesvol je diploma te behalen. Wil je wél graag stage lopen, bijvoorbeeld om je cv te versterken, dan kan dat uiteraard. In dat geval ga je zelf op zoek naar een stageplek en neem je vervolgens contact op met ons secretariaat om je stage te registreren.
Heb ik eigen materialen nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Hierin vind je het complete cursusmateriaal en een toegangscode tot ons online leerplatform. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van de benodigde materialen voor eigen rekening.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Therapiedieren in de Zorgsector direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Therapiedieren in de Zorgsector.

dieren, therapie, dierentherapie, medewerker dierentherapie, dierentherapeut, therapeut, therapiedieren, therapiedier, behandeling met dieren, hond, paard, dolfijn, hondenrassen, therapiedier opvoeden

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 219.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 236.52 euro in plaats van 219.00 euro. Je bespaart dus 17.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 36.63 -
 3. € 36.63 -
 4. € 36.63 -
 5. € 36.63 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Therapiedieren in de Zorgsector

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT