Toegepaste Chemie

1. Alles weten over chemische verbindingsklassen, chemisch evenwicht en chemische toepassingen in de praktijk
  2. Een baan als scheikundig medewerker
  3. Een cursus volgen die je kunt combineren met je huidige beroep of studie
  4. Volledig op eigen tempo studeren, waar je maar wilt
  5. Online begeleiding van een professionele vakdocent

Medewerker chemie, een beroep met toekomst!

Alles weten over chemische verbindingsklassen, chemisch evenwicht, zuren en basen, redoxreacties, C-atomen, studie van de stofklassen, en chemische toepassingen in de praktijk. Schrijf je dan in voor onze opleiding Toegepaste Chemie. Je studeert op je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren scheikundige. Wil jij van je hobby je beroep maken? Schrijf je dan vandaag nog in!

Medewerker chemie

• Studie van de stofklassen
  • Chemische toepassingen in de praktijk

• Chemische verbindingsklassen
  • Chemisch evenwicht
  • Zuren en basen
  • Redoxreacties
  • C-atomen
  • Studie van de stofklassen
  • Chemische toepassingen in de praktijk

Andy De Bruyn

Docent Andy heeft al jaar en dag een fascinatie voor chemie: "Mijn fascinatie voor de chemie is ontstaan op de middelbare school, toen mijn chemieleraar een te groot stukje natrium in een bekertje met water gooide. Een proefje dat een zeer hevige reactie veroorzaakte. Zowel in het bekertje als bij mijn leraar. Ook het maken van mijn eigen stuk zeep in het lab vond ik iets ongelofelijks… En wanneer ik enkele jaren later mijn eigen bierbrouwsel aan mijn vrienden kon laten proeven, was ik zo trots als een pauw. Tijdens mijn studies Biochemie ontdekte ik hoe het komt dat een eiwit opgeklopt kan worden, hoe je de kleurstof uit wortelen en spinazie kan halen en hoe bacteriën ons afvalwater kunnen zuiveren. En in de petrochemie kwam ik te weten dat aardolie de grondstof is voor rubber en plastic, en voor een zeshoekig goedje genaamd benzeen, een veelgebruikte grondstof in de chemische synthese."

Hij zal je dan ook met veel enthousiasme meenemen in deze wondere wereld

Goed om te weten over deze cursus Toegepaste Chemie

Wat is het niveau van de cursus?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Toegepaste Chemie direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Toegepaste Chemie.

Daarom kies je voor Ondernemersschool

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 229.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 247.32 euro in plaats van 229.00 euro. Je bespaart dus 18.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Toegepaste Chemie