Opleiding

OPLEIDING

Toegepaste Chemie

Wil jij...

 1. Alles weten over chemische verbindingsklassen en chemisch evenwicht
 2. Leren over chemische toepassingen in de praktijk
 3. Een cursus volgen die je kunt combineren met je huidige beroep of studie
 4. Volledig op eigen tempo studeren, waar je maar wilt
 5. Online begeleiding van een professionele vakdocent

Medewerker chemie, een beroep met toekomst!

Alles weten over chemische verbindingsklassen, chemisch evenwicht, zuren en basen, redoxreacties, C-atomen, studie van de stofklassen, en chemische toepassingen in de praktijk. Schrijf je dan in voor onze opleiding Toegepaste Chemie. Je studeert op je eigen tempo en wordt online begeleid door een ervaren scheikundige. Wil jij meer doen met jouw passie voor scheikunde? Schrijf je dan vandaag nog in!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  229.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

toegepaste chemie, chemie, scheikunde, toegepaste scheikunde, chemische toepassingen, chemische verbindingsklassen, chemisch evenwicht, scheikundige toepassingen, medewerker chemie, scheikundige, c-atomen, redoxreacties, zuren, basen, praktische chemie,

Toekomstmogelijkheden

Medewerker chemie

Vaardigheden

 • Studie van de stofklassen
 • Chemische toepassingen in de praktijk
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Chemische verbindingsklassen
 • Chemisch evenwicht
 • Zuren en basen
 • Redoxreacties
 • C-atomen
 • Studie van de stofklassen
 • Chemische toepassingen in de praktijk

toegepaste chemie, chemie, scheikunde, toegepaste scheikunde, chemische toepassingen, chemische verbindingsklassen, chemisch evenwicht, scheikundige toepassingen, medewerker chemie, scheikundige, c-atomen, redoxreacties, zuren, basen, praktische chemie,

Onze docenten

Andy De Bruyn

Docent Andy heeft al jaar en dag een fascinatie voor chemie: "Mijn fascinatie voor de chemie is ontstaan op de middelbare school, toen mijn chemieleraar een te groot stukje natrium in een bekertje met water gooide. Een proefje dat een zeer hevige reactie veroorzaakte. Zowel in het bekertje als bij mijn leraar. Ook het maken van mijn eigen stuk zeep in het lab vond ik iets ongelofelijks… En wanneer ik enkele jaren later mijn eigen bierbrouwsel aan mijn vrienden kon laten proeven, was ik zo trots als een pauw. Tijdens mijn studies Biochemie ontdekte ik hoe het komt dat een eiwit opgeklopt kan worden, hoe je de kleurstof uit wortelen en spinazie kan halen en hoe bacteriën ons afvalwater kunnen zuiveren. En in de petrochemie kwam ik te weten dat aardolie de grondstof is voor rubber en plastic, en voor een zeshoekig goedje genaamd benzeen, een veelgebruikte grondstof in de chemische synthese."
 
Hij zal je dan ook met veel enthousiasme meenemen in deze wondere wereld

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Toegepaste Chemie

Wat is het niveau van de cursus?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Toegepaste Chemie direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Toegepaste Chemie.

toegepaste chemie, chemie, scheikunde, toegepaste scheikunde, chemische toepassingen, chemische verbindingsklassen, chemisch evenwicht, scheikundige toepassingen, medewerker chemie, scheikundige, c-atomen, redoxreacties, zuren, basen, praktische chemie,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 229.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 247.32 euro in plaats van 229.00 euro. Je bespaart dus 18.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 39.33 -
 3. € 39.33 -
 4. € 39.33 -
 5. € 39.33 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Toegepaste Chemie

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT