Opleiding

OPLEIDING

Toerisme- en recreatiemanagement

Wil jij...

 1. Mensen een fantastische vakantie bezorgen
 2. Beginnen met een dynamisch beroep als reisleider
 3. Weten hoe je een dagtrip of een uitgebreide rondreis plant
 4. Weten hoe je je eerste klanten wint
 5. Voor iedereen een reis op maat samen kunnen stellen

Manager toerisme, een beroep met toekomst!

Stel je eens voor: jij bezorgt mensen een geweldige vakantie. Een periode waar ze het hele jaar naar uitkijken. Je plant trips naar alle uithoeken van de wereld. Van een minicamping op het Brabantse platteland, tot een Caribische cruise, of dat familiehotelletje in Sevilla, waar je zelf al eens geweest bent. Droom je hier al langer van? Dan is de opleiding toerisme- en recreatiemanagement jou op het lijf geschreven!

Je leert tijdens de lessen alles over deze boeiende sector. Hoe je het best reizen organiseert, over toeristische trekpleisters en hoe je aan de slag gaat in het buitenland. Wil je een reisbureau starten? Werken bij een touroperator? Toeristische events organiseren? Beginnen als reisleider? Met deze opleiding ligt de wereld voor je open!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  10 lessen

  3 lesuren

  559.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Toerisme- en recreatiemanagement

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Breda02/10/201911/12/201919u00 - 22u00Woe
Amsterdam19/10/201911/01/202014u00 - 17u00Zat
Rotterdam28/10/201913/01/202019u00 - 22u00Maa

PROGRAMMA

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden

 • Start als zelfstandig reisagent
 • Boekingsagent bij een reiskantoor
 • Reisorganisator bij een touroperator
 • Medewerker toeristische dienst
 • Plan reizen voor anderen via populaire deeleconomiesites

Vaardigheden

 • Jij kan aan de slag in de toeristische sector en weet hoe deze boeiende industrie werkt
 • Een dagtrip of een uitgebreide rondreis plannen? Jij kan je passie hierin uitleven!
 • Bestemmingen, trekpleisters en wensen, jij kent het reisgedrag van je klant en stelt voor iedereen een reis op maat samen!
 • Je weet hoe je je eerste klanten wint en hoe je ze met een gerust gevoel op reis laat vertrekken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Structuur van de dynamische reisindustrie
 • Verschillende soorten toerisme
 • Toeristische trekpleisters in binnen- en buitenland
 • Hotel, cruises, etc. Ontdek alle soorten van verblijven
 • Leuke dagtrips plannen
 • Hoe organiseer je als reisleider boeiende events
 • Thema's om een reis of uitstap rond te plannen
 • Individuele reizen en groepsreizen organiseren
 • Hoe verkoop je de ideale reis aan je klanten
 • Hoe ga je aan de slag in het buitenland?

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

Onze docenten

Josanne Kruis

Mijn naam is Josanne Kruis en tijdens mijn studiejaren ben ik 13 seizoenen  werkzaam geweest als reisleidster all over the world. Een geweldig mooie tijd welke ik nooit had willen missen! Daarna ben ik als docente op de hogeschool gaan werken in Utrecht en Eindhoven. Tevens was ik daar stagebegeleidster, voorlichtster en landen coördinator.
 
De laatste 9 jaar ben ik werkzaam geweest als relatie- en sportcoach. Ik wilde graag meer tijd met mijn kinderen doorbrengen en op deze manier kon ik meer vanuit huis werken of onder schooltijd. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, met de hond naar het strand en met mijn gezin leuke dingen doen.   

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Toerisme- en recreatiemanagement

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Ik zie geen startdata. Wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding nog niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Toerisme- en recreatiemanagement bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Toerisme- en recreatiemanagement vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding hoef je geen extra materiaal te kopen voor tijdens de lessen. Neem alleen een laptop en/of notitieblok mee voor je aantekeningen. Het lesboek ontvang je tijdens de eerste les.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Toerisme- en recreatiemanagement. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 559.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 603.72 euro in plaats van 559.00 euro. Je bespaart dus 44.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 141.24 - Startdatum van je opleiding
 3. € 141.24 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 141.24 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT