Opleiding

OPLEIDING

Trainer Faalangst en Weerbaarheid

Wil jij...

 1. Leren omgaan met faalangst of anderen helpen in het proces
 2. De techniek beheersen van G-denken: van een niet-helpende gedachte naar een helpende gedachte
 3. Doeltreffende ontspanningsoefeningen en weerbaarheidstraining kunnen toepassen
 4. Meer weten over het omgaan met faalangst voor ouders en leerkrachten
 5. Een carrière als freelance coach voor omgaan met faalangst voor ouders en leerkrachten

Faalangstreductietrainer, een beroep met toekomst!

Droom jij ook van een succesvolle carrière als faalangst- en weerbaarheidscoach? Volg dan nu de professionele opleiding Trainer Faalangst en Weerbaarheid. Middels onze unieke studiemethode word je in korte tijd opgeleid tot een succesvol coach voor mensen met faalangst.

Onze aanpak is uniek: tijdens de cursus geniet je van de professionele begeleiding van een succesvolle faalangstcoach met jarenlange ervaring en diepgaande kennis in het vakgebied! Je krijgt alle kennis en vaardigheden aangereikt die jij nodig hebt om dit beroep succesvol uit te oefenen als werknemer en / of zelfstandig ondernemer.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

faalangst, faalangsttrainer, faalangstreductietrainer, faalangstreductie, weerbaarheid, weerbaarheidstrainer, weerbaarheidstraining, trainer, coach, g-denken, assertiviteit, ontspanningsoefeningen

Toekomstmogelijkheden

 • Zelfstandig trainer faalangstreductie en weerbaarheid
 • Trainer in loondienst
 • Kennis toepassen op je eigen leven of omgeving

Vaardigheden

 • Ontspanningsoefeningen uitvoeren
 • Weerbaarheidstrainingen geven
 • Ouders en leraren ondersteunen
 • Faalangstreductietrainingen geven
 • Werken als trainer
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Weerbaarheid en faalangst
 • G-denken
 • Assertiviteit
 • Agressie
 • Ontspanningsoefeningen
 • Pesten
 • Werkvormen bij weerbaarheidstrainingen
 • Ouders en leraren
 • Lesopzet van weerbaarheidstraining
 • Lesopzet faalangstreductietraining
 • Werken als trainer
 • Stage opdracht en afstudeeropdracht

faalangst, faalangsttrainer, faalangstreductietrainer, faalangstreductie, weerbaarheid, weerbaarheidstrainer, weerbaarheidstraining, trainer, coach, g-denken, assertiviteit, ontspanningsoefeningen

Onze docenten

Martin Dijs

Sinds 2016 ben ik docent bij NHBO waar ik de cursussen: Burn-out Coach, Trainer Faalangst en Weerbaarheid en ADHD Coach verzorg. Daarnaast werk ik als onderwijsspecialist op het gebied van gedrag bij Passend Onderwijs Lelystad Dronten. Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen zijn wie ze zijn. Om je goed te kunnen voelen met wie je bent heb je soms even een duwtje in je rug nodig. Ik zie dat als de gemene deler van de cursussen die ik verzorg: zorgen dat de ander kan zijn wie hij is. Met respect voor de ander kijken hoe je die ander een stapje verder kunt brengen op zijn of haar reis.
 
Mijn achtergrond ligt in het speciaal onderwijs. Ik heb een kleine 14 jaar voor de klas gestaan op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Daarvoor heb ik klinische kinder- en jeugdpsychologie gestudeerd aan de VU en heb ik de verkorte opleiding PABO gedaan. Ik wens je veel plezier bij het volgen van de door jou gekozen cursus.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Trainer Faalangst en Weerbaarheid

Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig ondernemer (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Past deze studie bij mij?
De reden om een thuisstudie Faalangst en weerbaarheidstrainer te volgen is per persoon verschillend. Deze studie gaat in op verschillende aspecten van faalangst en leert je hier beter mee omgaan en weerbaarder te worden. Of je dit nou wil leren vanwege persoonlijke redenen, om er je beroep van te maken, om de extra kennis binnen je huidige functie toe te passen of om je persoonlijke ontwikkeling te vergroten... Het is allemaal goed en het kan allemaal met deze studie. Lees ons gratis proefhoofdstuk door en gun jezelf deze stap.
Is het maken van opdrachten verplicht?
Alle oefeningen uit de studie vormen een verplicht onderdeel voor een succesvolle afronding en dus een voorwaarde voor het behalen van je diploma.
Heb ik eigen materialen nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Hierin vind je het complete cursusmateriaal en een toegangscode tot ons online leerplatform. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van eventueel benodigde materialen voor eigen rekening.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Trainer Faalangst en Weerbaarheid direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je rond deze studie af door het maken van een eindopdracht. Je doet dit wanneer je er zelf klaar voor bent en op je eigen tempo. Details van de eindopdracht vind je terug op het Studentenplatform. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Trainer Faalangst en Weerbaarheid.

faalangst, faalangsttrainer, faalangstreductietrainer, faalangstreductie, weerbaarheid, weerbaarheidstrainer, weerbaarheidstraining, trainer, coach, g-denken, assertiviteit, ontspanningsoefeningen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 219.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 236.52 euro in plaats van 219.00 euro. Je bespaart dus 17.52 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 36.63 -
 3. € 36.63 -
 4. € 36.63 -
 5. € 36.63 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Trainer Faalangst en Weerbaarheid

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT