Tuinman

2. Jouw tuin omtoveren tot een prachtig stuk land
  3. Grindpaden, vijvers en terrassen kunnen aanleggen
  4. Een carrière als tuinman, plantsoenmedewerker of hovenier
  5. Volledig op eigen tempo deze cursus volgen, vanuit het comfort van je eigen huis

Tuinman, een beroep met toekomst!

Wil je professioneel iets gaan doen met jouw passie voor tuinieren, of heb je ideeën voor je eigen tuin die je in de praktijk wilt vertalen? Dan is de opleiding Tuinman zeker iets voor jou!

Voor het aanleggen van tuinen is het natuurlijk erg belangrijk dat wij je eerst wegwijs maken in het correct bewerken van de aardbodem. Vervolgens schenk je aandacht aan het kunnen creëren van de mooiste plantenvariatie. Je leert alles over het aanplanten, steunen en leiden van planten. Daarnaast leer je niet alleen over hoe je groen plant, maar ook over het aanleggen van grindpaden, vijvers en terrassen.

Ontwerp de mooiste tuinen en maak werk van je passie!

tuinman, tuin, tuinieren, plantsoenmedewerker, hovenier, aardbodem bewerken, bodemkunde, bemestingsleer, planten, plantenvariatie, natuur, tuinen aanleggen, tuin aanleggen, tuinverzorger, tuinen verzorgen, snoeien, snoeitechnieken, grindpaden aanleggen, v

• Tuinman
  • Plantsoenmedewerker
  • Hovenier

• Een tuinaanleg plannen en structureren
  • Een correcte administratie bijhouden
  • Grindpaden, vijvers en terrassen aanleggen

• Je toekomstmogelijkheden als tuinverzorger
  • Starten als zelfstandig tuinverzorger
  • Het vinden van je eerste cliënten
  • Je eigen tuin professioneel aanleggen
  • Bodemkunde en bemestingsleer
  • De bodem op de juiste manier bewerken
  • Het aanplanten, steunen en leiden van planten
  • Goed plantmateriaal aankopen
  • De juiste plant op de juiste plaats
  • Verplanten op de correcte manier
  • Kennis van verschillende soorten planten
  • Werken met professionele producten en materialen
  • Snoei-technieken
  • Een groen gazon aanleggen
  • Een tuinaanleg plannen en structureren
  • Een correcte administratie bijhouden
  • Grindpaden, vijvers en terrassen
  • Opritten, paden, tuinhuizen en carports

Sebastian Ivens

Sebastian Ivens zal alleen je docent worden, als je zelf ook graag buiten werkt. “Meteen na mijn studies heb ik een wereldreis gemaakt, waarbij mijn grote liefde voor tuinen en planten vaak aan bod kwam”, zo licht Sebastian toe. “Nadien ben ik dan ook meteen aan de slag gegaan bij grote tuinbedrijven, waarbij ik werkelijk elke mogelijke baan heb gehad, van tuinontwerper tot ploegleider en inspecteur.”

Nu werkt Sebastian als zelfstandige en deelt hij zijn kennis met talloze liefhebbers in de sector. Zo verzorgt hij aan onze school de cursus Tuinman. Alleen geschikt voor de groene vingers!

Goed om te weten over deze cursus Tuinman

Heb ik eigen materialen nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Hierin vind je het complete cursusmateriaal en een toegangscode tot ons online leerplatform. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van de benodigde materialen voor eigen rekening.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Tuinman direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Tuinman.

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 349.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 376.92 euro in plaats van 349.00 euro. Je bespaart dus 27.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Tuinman