Opleiding

OPLEIDING

Tuinman

Wil jij...

 1. Jouw passie voor tuinieren vertalen naar een professionele carrière
 2. Jouw tuin omtoveren tot een prachtig stuk land
 3. Grindpaden, vijvers en terrassen kunnen aanleggen
 4. Een carrière als tuinman, plantsoenmedewerker of hovenier
 5. Volledig op eigen tempo deze cursus volgen, vanuit het comfort van je eigen huis

Tuinman, een beroep met toekomst!

Wil je professioneel iets gaan doen met jouw passie voor tuinieren, of heb je ideeën voor je eigen tuin die je in de praktijk wilt vertalen? Dan is de opleiding Tuinman zeker iets voor jou!

Voor het aanleggen van tuinen is het natuurlijk erg belangrijk dat wij je eerst wegwijs maken in het correct bewerken van de aardbodem. Vervolgens schenk je aandacht aan het kunnen creëren van de mooiste plantenvariatie. Je leert alles over het aanplanten, steunen en leiden van planten. Daarnaast leer je niet alleen over hoe je groen plant, maar ook over het aanleggen van grindpaden, vijvers en terrassen.

Ontwerp de mooiste tuinen en maak werk van je passie!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  349.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

tuinman, tuin, tuinieren, plantsoenmedewerker, hovenier, aardbodem bewerken, bodemkunde, bemestingsleer, planten, plantenvariatie, natuur, tuinen aanleggen, tuin aanleggen, tuinverzorger, tuinen verzorgen, snoeien, snoeitechnieken, grindpaden aanleggen, v

Toekomstmogelijkheden

 • Tuinman
 • Plantsoenmedewerker
 • Hovenier

Vaardigheden

 • Een tuinaanleg plannen en structureren
 • Een correcte administratie bijhouden
 • Grindpaden, vijvers en terrassen aanleggen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als tuinverzorger
 • Starten als zelfstandig tuinverzorger
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Je eigen tuin professioneel aanleggen
 • Bodemkunde en bemestingsleer
 • De bodem op de juiste manier bewerken
 • Het aanplanten, steunen en leiden van planten
 • Goed plantmateriaal aankopen
 • De juiste plant op de juiste plaats
 • Verplanten op de correcte manier
 • Kennis van verschillende soorten planten
 • Werken met professionele producten en materialen
 • Snoei-technieken
 • Een groen gazon aanleggen
 • Een tuinaanleg plannen en structureren
 • Een correcte administratie bijhouden
 • Grindpaden, vijvers en terrassen
 • Opritten, paden, tuinhuizen en carports

tuinman, tuin, tuinieren, plantsoenmedewerker, hovenier, aardbodem bewerken, bodemkunde, bemestingsleer, planten, plantenvariatie, natuur, tuinen aanleggen, tuin aanleggen, tuinverzorger, tuinen verzorgen, snoeien, snoeitechnieken, grindpaden aanleggen, v

Onze docenten

Sebastian Ivens

Sebastian Ivens zal alleen je docent worden, als je zelf ook graag buiten werkt. “Meteen na mijn studies heb ik een wereldreis gemaakt, waarbij mijn grote liefde voor tuinen en planten vaak aan bod kwam”, zo licht Sebastian toe. “Nadien ben ik dan ook meteen aan de slag gegaan bij grote tuinbedrijven, waarbij ik werkelijk elke mogelijke baan heb gehad, van tuinontwerper tot ploegleider en inspecteur.”
 
Nu werkt Sebastian als zelfstandige en deelt hij zijn kennis met talloze liefhebbers in de sector. Zo verzorgt hij aan onze school de cursus Tuinman. Alleen geschikt voor de groene vingers!

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Tuinman

Heb ik eigen materialen nodig?
Nee. Het pakket dat je krijgt thuisgestuurd, bevat alles wat je nodig hebt om te slagen voor het examen. Hierin vind je het complete cursusmateriaal en een toegangscode tot ons online leerplatform. Mocht je tijdens jouw opleiding de praktijk willen oefenen, dan komt de aanschaf van de benodigde materialen voor eigen rekening.
Waarom kies ik voor deze studie?
Met deze cursus volg jij een praktijkgerichte studie die is geschreven door een docent die zelf het beroep beoefent. Op die manier profiteer jij van praktische tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Flexibiliteit staat in jouw studietraject op de eerste plaats: jij bepaalt waar en wanneer je studeert en ook wanneer je het examen aflegt. Dit kan iedere werkdag op onze een van onze kantoren. Examen afleggen kan trouwens tot 5 jaar na inschrijving. Heb je na je eerste jaar langer begeleiding nodig van jouw persoonlijke docent? Ook dat is mogelijk.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je een thuisstudie op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Tuinman direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Tuinman.

tuinman, tuin, tuinieren, plantsoenmedewerker, hovenier, aardbodem bewerken, bodemkunde, bemestingsleer, planten, plantenvariatie, natuur, tuinen aanleggen, tuin aanleggen, tuinverzorger, tuinen verzorgen, snoeien, snoeitechnieken, grindpaden aanleggen, v

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Thuisstudie

NHBO Thuisstudie is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze kortlopende, voordelige en praktijkgerichte opleidingen. NHBO is ISO-, NRTO- en CKRBO-geregistreerd. Zo is onze kwaliteit gewaarborgd.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 349.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 376.92 euro in plaats van 349.00 euro. Je bespaart dus 27.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer +31 (0)20 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 71.73 -
 3. € 71.73 -
 4. € 71.73 -
 5. € 71.73 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Tuinman

InschrijvenContact

Onze opleidingen

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE NU IN CONTACT