Verhalen Schrijven

1. De boeiendste en mooiste verhalen kunnen bedenken en uitwerken
  2. Een wending geven aan je carrière en auteur worden
  3. Een spanningsboog kunnen opbouwen en boeiende personages tot leven laten wekken
  4. Aan de slag bij een uitgeverij of als freelance verhalenschrijver
  5. Studeren op je eigen tempo, waar je maar wilt

Schrijver, een beroep met toekomst!

Zit jij boordevol creatieve verhalen, maar weet je niet goed hoe je ze op papier krijgt? Wil je deze vertellen volgens de regels van de kunst? Een spanningsboog opbouwen en boeiende personages tot leven wekken? Dan is deze thuisstudie helemaal jouw ding!

Zo leer jij hoe je je creativiteit laat bloeien en met je eigen fantasie aan de slag gaat. Zo schrijf jij binnenkort spannende of romantische verhalen die iedereen beroeren. Ontdek hoe je personages karakter geeft en dialogen beklijvend maakt. Daarnaast kom je ook alles te weten over de zoektocht naar een uitgever. Zo ben jij als schrijver in staat om te leven van je pen!

Ideaal voor zowel hobbyisten als toekomstige professionals. Schrijf je in en leer hoe jij je verhalen perfect neerpent.

verhalen schrijven, schrijven, verhalen, schrijver, dummies, opleiding, thuisstudie, studie, diploma, onderwijs, verhalen leren schrijven, fantasie gebruiken, opleiding schrijven, cursus schrijven, ondernemersschool, schrijver worden, cursus schrijver

• Verhalen schrijven in loondienst
  • Verhalen schrijven als zelfstandige
  • Workshops geven

• Fantasie aanscherpen
  • Opbouw van een verhaal
  • Personages ontwikkelen

• Inspiratie
  • Personages
  • Wek je personage tot leven
  • Dialogen
  • De synopsis
  • Fantasie aanscherpen
  • Opbouw van een verhaal
  • De boekomslag
  • De kracht van leestekens
  • Verdeling van de tekst

Ria Maes

Docent Ria Maes zit al dertig jaar in het schrijversvak. Door de jaren heen heeft ze heel wat credibility als schrijfster verworven door onder andere de boeken van de VTM-telenovelle 'Sara', en schrijft ze ook de boeken over Eén-serie 'Thuis'.

“Schrijven is mijn passie en mijn vak”, vertelt Ria. “Ik ben al zelfstandig auteur sinds mijn negentiende. Als je weet dat ik negenenveertig ben, leert een snelle rekensom je dat ik ondertussen al dertig jaar van mijn pen leef.”

Ria is ervan overtuigd dat iedereen een boeiend verhaal te vertellen heeft en dat iedereen over een dosis fantasie beschikt. “Het is gewoon belangrijk om die fantasie in jezelf los te laten. Schrijven is fun!” En onder begeleiding van een profesionele auteur zeker!

Goed om te weten over deze cursus Verhalen Schrijven

Mag ik voor mezelf beginnen?
Ja, met ons diploma kun jij direct starten in loondienst of als zelfstandig verhalen schrijver (zzp’er). Je dient je alleen nog in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.
Zijn er bijeenkomst voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.
Hoe doe ik examen voor deze thuisstudie?
Wanneer jij er klaar voor bent om examen af te leggen, ga je naar jouw studentenprofiel om het examen in te plannen. Je kunt elke werkdag examen afleggen om 10 uur of 2 uur, op onze examenlocaties (mits er nog plaats is). Je hebt maar liefst 5 jaar om jouw examen af te leggen. Een (her)examen is in het lesgeld inbegrepen.

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee in je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Jouw studiepakket bestaat uit een theoriemap. Voor eventuele extra benodigd materiaal kun je contact met ons opnemen.

Wil je jouw kennis uit de opleiding Verhalen Schrijven direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Verhalen Schrijven.

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 209.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 225.72 euro in plaats van 209.00 euro. Je bespaart dus 16.72 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

Laatste weetjes over Verhalen Schrijven